Jee, suomalainen muotoilu!

11.12.2015

Mähän en ole mikään kamalan hyvä käsistäni. Tai niinku olen, mutta omassa päässäni ja sitten se lopputulema voi olla jotain ihan... skeidaa....

Mähän en ole mikään kamalan hyvä käsistäni. Tai niinku olen, mutta omassa päässäni ja sitten se lopputulema voi olla jotain ihan... skeidaa. Askarteluhommat ja muut on vähän muiden heiniä, ehkä. Ruoanlaitto ja semmonen leipominen on enempi mun vahvuuksia.

Joskus toki onnistaa myös askartelusaralla ja muulla kädentaitoalalla, mutta ei ihan hirveen usein. Noh, kyl te tiedätte. Piparkakkutalot, partylakit ja muut...

No sitten kun törmään johonkin, jonka joku on tehnyt ihan itse ja jos se on vielä tyylikästä ja taidokasta, oon ihan pähkinöinä. Jos se on vielä ihan tuosta naapurista, tiäkste kotimaista, saati vielä turkulaista, niin olen ihan... pähkinöi... eiku ton mä jo sanoin... öö.. mantelei.... eih... noh, tosi-tosi innoissani!


Turussa tuo Forum on ollut aika pitkään kuollut. On ollut tyhjää liiketilaa täynnä – muutamia sinnikkäitä yrittäjiä lukuunottamatta. Tänään muistin yhtäkkiä koko Forumin olemassaolon ja sen, että sinne on avattu niin uutta sushipaikkaa, kuin kotimaista designiakin myyvää putiikkia. Ja sitten tietysti kahvia. Rakkaudella valmistettua kahvia, kun myös Kaffillari on parkkeerannut hetkeksi pyöränsä sinne.

Ilokseni huomasin, että ensin pop-up-kaupaksi luulemani Puf Designmarket on tullut Forumiin jäädäkseen, ja vielä suuremmaksi ilokseni huomasin, että se on fantastisen hieno!

Tiedättekö sellainen, että voisin viedä kaikki Turkuun, tai vaikka Suomeen tulevat turistit sinne ja esitellä ylpeydellä, kuinka hienoa käsityötä meillä täällä tehdään. Sellaista kotipaikkaylpeyttä niistä, vaikkei itselläni mitään tekemistä niiden kanssa olekaan.

Okei, no jos saan leijua, niin tunnen mä yhden tyypin, joka on yksi niistä tyypeistä, joka on mukana yhessä semmosessa merkissä, jota myydään nyt just siellä Pufissa. Melkein sukua siis julkkikselle.

Niin, ja se tuote on Kräftkuus ja se tekee pääosin puusta kaikkea hienoa!

Tuossa on Kräftkuusen Hanna. Hän on taitava. On muuten suunnitellut myös mieheni logon!

Itse ostin tänään Kräfkuusin sormuksen ja joulukortteja. Pari muutakin juttua aion ostaa, mutten voi kertoa, koska ne on menossa joulupakettiin sitten. Kräftkuusen kuusihenkinen (heh-heh, huomasitteko, kuusi – kuusi?) porukka on tehnyt suurimman osan puujutuistaan Turun puistojen kaadetuista huonokuntoisista ylijäämäpuista. Eli kierrätystä sekin, eikö?

Mä en huomannut epähuomiossa ottaa yhtään kuva-kuvaa Puf Desingmarketista, snäppäsin vaan sieltä, mutta Kräftkuusen kojusta otin senkin edestä!

Mikäli täällä linjoilla on turkulaisia tai Turussa liikkuvia, niin käykää nyt hyvänen aika siellä Forumissa tsekkaamassa tuo kauppa ja sitten tietysti kaikkien muiden niiden ihanien kotimaisten designien lisäksi tuo Kräftkuus!

Ja muualla enempi liikuskelevat, niin Pufilla on myös nettikauppa!

Kräfkuusia saa myös nyt viikonloppuna Taideakatemian myyjäisistä, sekä ensi viikonloppuna Logomon Uuden muotoilun joulumarketista.

Menkää, ostakaa, tukekaa suomalaista designia! Aaaah, ihanaa!

Okei, nyt, hyvää yötä!

You Might Also Like

2 comments

  1. Tuo PUF on paras Television lisäksi ja vieläpä OMB:kin tullut justiinsa tässä syksyllä! Kyl ny gelbaa turus ostaa disainnia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl gelbaa Turuus ostaa ja asua! Toi vois muuten olla se Tervetuloa Turkuun -kyltin slogani?

      Poista

Hae