Kysy! Mie vastaan!

6.2.2016

Oletko halunnut AINA kysyä multa jotain? Et? No edes joskus? Vähän edes? Puutalobabyn Krista oli tehnyt kysymyspostauksen ja äskön sitä s...

Oletko halunnut AINA kysyä multa jotain? Et? No edes joskus? Vähän edes?

Puutalobabyn Krista oli tehnyt kysymyspostauksen ja äskön sitä selattuani ja erinomaisen hyviä kysymyksiä ja vastauksia luettuani ajattelin, että täähän ois hauska ja mielenkiintoinen postaus! Ainakin mulle, haha!

Meillä sairastellaan täällä edelleen ja itseänikin vähän pyörryttää ja kököttää, joten ajattelin, että täähän ois hulppean mainio juttu tässä kohtaa. Kun en osaa muodostaa mitään kokonaisia ajatuksia ja punainen lankakin on pahasti hukassa. Kaikki nukkuu nytkin ja mulla ei ole kuin aikaa. Esimerkiksi vastata kysymyksiin!

Kysy, minä vastaan.

Kommenttikenttään vaan. Rohkeasti! Hurraa!

"Oletko aina noin eteerinen?" "- En, mieheni vaan osaa ottaa minusta kuvia, joissa valtava kaksoileukani ja 10 ylimääräistä kiloani ei näy."

Mamman kysymys-vastaus-puoti on nyt auki! Hurraa! 

You Might Also Like

32 comments

 1. Mua kiinnostaa teidän koti! Onko se oma vai vuokra? Kuinka iso? Onko lapsilla oma huone? Nukkumajärjestelyt? Näistä on ollut täällä jo varmaa mainintoja, mutta semmoset kiinnostaa tässä toista odottaessa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ja onnea! :) Koti on oma... eli pankin... osaksi... aika isoksi osaksi... ehhehe. 75 neliötä, kolmio. Meillä on kaksi makkaria, joista toinen on vähänniinku lasten huone. Nuorempi nukkuu toisessa huoneessa toisen aikuisen kanssa ja esikoinen toisessa. Näin, jotta öisin heräilevä kuopus ei herättäisi kaikkia. Sitten taas esikoinen on myös sellainen, että jos se herää keskellä yötä, eikä kukaan ole lähellä, se lähtee haahuilemaan toiseen makkariin ja herättää haahuilullaan kuopuksen... että toooosi näppärää! :D Ehkä me kaikki opitaan vielä joskus nukkumaan koko yö omissa sängyissämme ilman herätyksiä! Haha!

   Poista
 2. Mua on aina kiinnostanut tietää, miltä sun ääni kuulostaa! Ja se, minkä alan töissä sä oot? :D Oma veikkaus: oot heleä-ääninen ja työskentelet markkinoinnin parissa. Menikö yhtään lähelle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha, ihana! Voi vitsi.. ei mulla kyllä kauheen heleä ääni ole. Ennemmin vähän matala! Yläasteen ope sanoi, että radioääni, mutta en sitten tiiä... tuskin! Hah! (Sun pitää tulla Snapchatiin, ku siellä mä hölötän joka päivä!) Mä en kyllä työskentele markkinoinnin parissa, vaikka se ois kyllä tosi mielenkiintoista! Mä oon siis ammatiltani taloushallinnon muijia, eli ei kyllä yhtään sellaista luovaa, kuin markkinointi! :D

   Poista
  2. Ainii ainii, ja kuten tuonne myöhäsempään kyssäriin vastasin, niin oon hoitovapailla tehny myös kirjoitushommia! :)

   Poista
 3. Haluisitko kolmannen lapsen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... no en ainakan NYT! Lol! Mutta en ole kyllä suostunut päättämäänkään, että lapsiluku olisi jo täynnä... Että en tiiä, ehkä! :)

   Poista
 4. Ootte molemmat Vanhemmat julkkiksia omalla sektoorilla, tuleeko riitaa "kumpi kuuluisampi tai tykätympi" ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Ei tuu. Ollaan kamalan onnellisia toisen saavutuksista. Ainoastaan läpällä saatetaan jotain Instagram-seuraajia vertailla, mut mä oon jo niin hävinnyt sen pelin. Hemmetti. Olin johdossa jo hetken, mut sit tolle tuli joku pyrähdys! ;)

   Poista
 5. Muakin kiinnostaa, minkä alan töitä olet tehnyt ja aiotko palata samoihin hommiin? Se myös, oletko ollut kotona niin kauan kuin alun perin suunnittelit vai kävikö toisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hoitovapaalla mun päiväduunista ja aion palata! Tai eihän sitä koskaan tiiä mihin elämä heittelee, mutta siis ei mulla muitakaan suunnitelmia nyt ole! :) Olen siis toimistorotta, kirjanpitäjä, taloushallintomäen muijia. Melko mediaseksikästä, eikö? :D

   En aikonut olla kotona näin kauaa. Kuvittelin esikoisen synnyttyä, että palaan, kun hän on vuoden. Hah, no en raaskinut palata. Sitten kohta odotinkin jo toista lasta ja tässä sitä ollaan, neljättä vuotta kotona! Kaikenlaisia projekteja on hoitovapaidenkin aika ollut, joten ihan kotona-kotona en ole ollut koko aikaa. Oon kirjoittanut ennen toista lasta lehteen sisustusjuttuja, tehnyt vähän stailauksia ja sitten tietty nää blogihommat! :)

   Poista
 6. Miksi sä kirjoitit tän just kun mäkin ajattelin apinoida samaa? Miksi mulla ei ole mitään järkevää sanottavaa? Onko Kakkosella influenssa? Allekirjoittaako naapurit meidän luvat? Voiko kuussa saada ilmavaivoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No koska olen vähän parempi, niin ihmisenä kuin bloggaajanakin. Siis matkimisessa. Siksi koska sunkin lapset on kipeitä, eikä meidän vanhempien aivot toimi silloin. Ei, luulen, että hänellä on vaan flunssa. Tai sitten tämä ar as vee, mikä täälläkin. Allekirjoittaa, koska muuten Turun mafia tulee ja tekee tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Ei voi, koska siellä ei ole ilmaa, eli ei myöskään vaivoja. Paitsi jos on sellaisessa ilmapuvussa, happipuvuksikin kai kutsuttu, niin sitten voi saada.

   Poista
  2. Kiitos, kattava setti. Apinoin myöhemmin, koska olen myöhempien aikojen ihminen.

   Poista
 7. Hermostutko koskaan totaalisesti lapsillesi? Meinaan kun mulla on tosiaan kotona samanlainen setti ja toisen lapsen syntymän jälkeen pinna palaa sadasosasekunnissa. 😁 Olisiko antaa jotain vinkkejä tuplamutsilta toiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis, en tietystikään! Ikinä! HAHAHAHAHAHAAHA! Varsinkaan silloin, kun esikoinen kiusaa nuorempaa ei hermostuta lainkaan. Eh... Nosiis hermostun.

   Hmm... vinkkejä. Jaa-a. Aika vaikee neuvoa muita. Antaisin mielelläni neuvoja, jos itsekin tietäisin absoluuttisen hyvän vastauksen. Itselleni toimii se, kun tietoisesti päätän olla hermostumatta. Että nyt en jumankauta hermostu, vaikka maa murenisi alta. Silloin huomaa olevansa luovempi saamaan tilanteet haltuun, koska meillä ainakaan siitä hermostumisesta ei ole kyllä kauhiasti hyötyä. Koitan miettiä, mistä moinen eskaloituminen johtuu. Yleensä esikoinen sekoilee, kun haluaa huomiota. Oon nyt yrittänyt opettaa sitä sanomaan, että "huomioo!" silloin kun se sitä haluaa, jottei tarvis touhottaa mitään urpoa huomiontarpeessaan. Toistaiseksi... asia on työn alla! Hahah!

   Nyt muuten kun kysyit, niin tajusin, että lapsen tahtoikä on vähän helpottanut! Joo-o! Tosiaan. Ei ole niin paljon enää kiukkuilua! Oho, ihanaa! Hyvä kun kysyit, että tajusin tämän! <3

   Poista
  2. Hienoa! ❤ ehkä meilläkin joku päivä! :)

   Poista
  3. Toivotaan! Pakkohan se on... onhan! Ei se VOI loppuelämää kestää? Seuraavaksi sitten se viiden vuoden uhm... anteeksi tahto, sitten se joku kouluiän, sitten varhaismurrosikä, murrosikä... ja mitä sit? Kai ne sit jo kohta muuttaa omilleen? :D

   Poista
 8. Miten mahdollinen kolmas lapsi saa alkunsa, jos vanhemmat nukkuvat eri huoneissa? Vinkvinkkejä tähänkin aihealueeseen kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHA! Ai nukkuessako niitä vauvoja tehdään? Isot tytöt on kertonu, että myös muualla ku aviovuoteessa voi hommailla puolisonsa kaa. Mutta en mee takuuseen, voi olla että on legendaa! :D

   Poista
 9. Mistä oot kotoisin? Tämä varmasti kyllä selviää jostain ja kun lähes koko blogisi olen kahlannut joskus läpi, niin luulisin jo tietävänkin, vaan ei.. laiska oon ja kysyn :) Toinen kyssäri, että mistä keksit blogin nimen? Ja mitä nimiä tällä on ollut aiemmin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon Kaarinasta! Mutta turkulaiseksi olen aina jotenkin itseni laskenut. Kaarinastakin kun tuli kaupunki vasta... ööh.. joskus yheksäkytluvun alkupuolella?

   Tää nimihomma on kyllä vähä urpo juttu. Mä vaan päätin sen jossain minuutissa. Mieheni on oululainen ja jotenkin sillä on sanavarastossa ollut toi rimpuilu. Niinku sellaisella laajemmalla merkityksellä kuin vaan... rimpuilu. Sit vaan kirjoitin sen. "Mamma" mä oon ollut kaveripiirissä jo ennen perheellistymistä, että se oli luonteva siksikin. Silloin kun blogin perustin, en tajunnut mitään blogeista. Siksi toi osoite on eri kuin nimi, mikä on vähän myös.. noh, urpoa. Nimi on ollut siis osoitteineen aina sama. Oon miettiny, et osoite ois hyvä muuttaa mammarimpuileeksi, mutta en ole jaksanut nähdä vaivaa kaikkine ohjailuineen ja kaikkineen.

   Poista
 10. Onko Turussa oikeasti Pallivaha? Miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Ja siksi, koska Pilluvaha ei mennyt läpi, vaikka yritimme. Tiedäthän, this is a man's world, kuten meillä Ameriikassa sanotaan. Ei vaan. Siksi, koska Pallissa (tunnetaan myös Pallivaha) on sellainen iso kivi (Pallivahankivi). Siis iiiiiso. Tarina kertoo, että jättiläisen viskaama. Joo, katsos meillä täällä on sellaisiakin, hyvin, hyvin mystinen kaupunki. "Palli" on turuksi pallo ja "vaha" on murteessa iso kivi. Eli pallokivi. Kuten sanottu, lounaismurteet on hyvin outoja. Aivan kuten me lounaissuomalaisetkin!

   Poista
 11. Mulla ei oo silleen mitään kysyttävää, ku tiedän jo muun muassa kaiken. Halusin vaan tulla kertomaan, että tykkään susta ihan kauheesti tai siis tosta sun tyylistä ja asenteesta. Ja tää on sit aika paljon sanottu ku oon Porist kotosi, ni ei oo turkulaise kehumine helppoo. Mut mullaki on oululainen mies ja pieni suloinen poika, ni saan kauheesti hyvää mieltä ja jaksamista tästä sun blogista.

  Äh, pakko keksii joku kysymys. Mikä on sun lempiväri? (Kysyin saman mieheltäni ekoilla treffeillä. Sain vastaukseksi "sateenkaari, mut en oo silti homo".)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos! Kiva mieli tuli! Täällä rään keskellä mukavasti piristi! Haha!

   Mun lempiväri on... apua... Se muuten vaihtelee! Musta, jos vaatteista puhutaan. Halusin kyllä käyttää esim. sinapikeltaisia ja vaiks vihreitä ja petroolia – melkein mitä vaan, kunhan ovat murrettuja värejä –, mutta peittoan itseni mustaan ja koitan näin näyttää solakammalta. Lol! Kotona taas sellainen harmoninen suht vaalee yleissävy rikottuna joillain noilla em. väreillä on jees.

   Eli, ei mulla varmaan oo yhtä ainoaa! Paitsi sateenkaari kans – murretuilla väreillä! :D

   Poista
 12. Mikä on parasta bloggaamisessa? 0otko käyny lukion? Mitkä teidän koirujen nimet on? Lemppari irtokarkit? Oot(te)ko harkinnu muuttoo ok-taloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, bloggaamisessa parasta... hmm, se että joku lukee ja tykkää jutuista! Kirjoittaminen itsessäänkin, mutta se että jengi on ihan et i feel you tai että hahahaa. :D On ollu lukiossa! Uma ja Milda! Salmiakki ja kirpeet! Ollaan harkittu omakotitaloa! Paljonkin! Melkein jo tehtii tarjous, mutta ei sitten tehtykään. Vitsi kun löytyisi keskustan liepeiltä ihana puutalo meidän rahoilla, niin avot!

   Poista
 13. Onko teidän koti joskus esitelty sisustuslehdessä? Jos, niin missä ja milloin? Mistä saat inspiraatiota sisustukseen? Mistä ajattelet, että visuaalinen silmäsi on peräisin? Miten lapsiperhe-elämä on muuttanut suhdetta sisustukseen? Onko jotain toteutumatonta sisustushaavetta (paitsi se omakotitalo, ja toimivista ovista taisit joskus kirjoittaa :))
  Kysyy ikuinen sisustusfani, jonka oman kodin laitto on ollut aika jäissä tässä viimeiset vuodet, kahden lapsen pyörityksessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On esitelty! Talo ja Koti -lehdessä, joskus kesällö 2013. Hyi kamala, en ees pysty enää kattoo niitä kuvia. Ommuute pikkasen erilaista täällä nykyään, haha!
   Visuaalinen silmäni...hmm... en muuten tiedä! En kauheesti lue mitään sisustuslehtiä, mutta kyllä mulle aika hyvin tarttuu heti silmään joku kiva, jos sellaisen nään. Lapsiperhe-elömä on muuttanut ainakin siten, että lasten jutut saa olla osana sisustusta ja se, että lapsia talossa on, saa näkyä! Mulla on parikin(kymmentä) sisustushaavetta! Esim. ruokapöytä on edelleen väliaikainen, ja sit toi lastenhuone on ihan kesken... Sit ihan vaan se, että olis yksi huone ainakin enemmän ja sais kaikille omat huoneet ja lisää tilaa ja ja ja...

   Mä oon jatkuvassa sisustustilassa. Koko ajan mietin uutta ja muuttelen vähän kaikkea. :D

   Poista
 14. Oi, kiva! Edellä tulikin jo se yksi kysymys, mitä olen välillä miettinyt, eli sun ammatti! :)

  Minä yritän listata kivoja poikien nimiä tulevaisuuden varalle niin mietin, että mikä sun pojan nimi on? Vaikka sitä et taida tykätä kirjoittaa? Sun koirilla ja tytöllä (luulen arvanneeni oikein) on niin kivat nimet, että sen takia tuli mieleen. Mitkä on sun lemppareita poikien nimistä?

  Sulla kun on kiva sisutusmaku niin tekisi mieli myös kysyä, millaista lamppua suosittelisit meidän ruokailutilaan, mutta taitaa mennä liian vaikeaksi.. :D

  Sun blogi on ihana, kiitos ja moi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oikeassa oot – lasten nimiä en täällä mainitse! :)

   Minusta poikien nimistä esimerkiksi Asla ja Mitja on kivoja! Paljon muitakin kivoja toki on, mutta en nyt saa päähäni! :D

   Jos ostaisin nyt jonkun ruokapöydän lampun, niin ehkä jonkun funkkistyylisen yksinkertaisen hommaisin. Sopisko sellainen? :D

   Kiitos! <3

   Poista

Hae