arkiruokaa
kasvisruoka
reseptit
ruoka
vegaaninen
vehnätön
Arkiruokaa: Nopeat, helpot ja herkulliset perunarieskat (vegaaniset ja vehnättömät)
2.10.2016 21.19
Tässä rieskat, jotka sopivat jokseenkin kaikille! Vegaaneille, muna-allergikoille, vehnättömille, maitoallergikoille... melkein kaikille!
Näitä on kätevä tehdä vaikka eilisistä perunoista (tai perunamuusista), mutta olenpa myös aamulla keitellyt perunat ihan vain saadakseni näitä. Niinku vaikka tänään.
Nämä ovat nopeat, helpot ja herkulliset perunarieskat, ja meidän lapset rakastavat näitä!
Kikhernejauhot voi halutessaan korvata yleisimmin kaapista löytyvillä vehnäjauhoilla, jos sellaisia voi syödä, mutta suosittelen myös kokeilemaan näitä. Näissä on ihan erilainen syvyys maussa perusjauhoihin verrattuna.
Nopeat, helpot ja herkulliset perunarieskat (vegaaniset ja vehnättömät) n. 16 kpl:
4 keskikokoista/isohkoa keitettyä perunaa
200 g (1prk) Oatlyn ruokafraiche (huom. kauratuotteet voivat sisältää vähän gluteenia!)
1 dl Plantin ruokakaurakermaa (huom. kauratuotteet voivat sisältää vähän gluteenia!)
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl kikhernejauhoja
40 g sulatettua Keijun sinistä tai Myssyfarmin luomurypsiöljyä (itse laitoin viimeksi puolet ja puolet, kun Keiju loppui kesken)
Suolaa oman maun mukaan (n. 1 tl)
1. Muussaa perunat.
2. Sekoita hyvin perunoihin kaikki loput ainekset.
3. Tee kiekkoja pellille (halkaisija n. 10cm). Tästä reseptistä tulee pari pellillistä.
4. Paista 250 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet vähän väriä.
Syö kaikki. Äkkiä.
Sopii niin aamu-, ilta-, kuin välipalaksikin! Nam.
0 comments