Tohtorin kohuväite saa vastakaikua: Kulttuurimme opettaa naisten lisäksi myös koirat nirsoiksi

12.1.2017

Helsingin Sanomissa julkaistiin mielipidekirjoitus, jossa lääketieteen tohtori Markus Sormaala tuskailee naisten nirsoutta parisuhdemarkkino...

Helsingin Sanomissa julkaistiin mielipidekirjoitus, jossa lääketieteen tohtori Markus Sormaala tuskailee naisten nirsoutta parisuhdemarkkinoilla:

"Avoliitoista kaksi kolmasosaa päättyy naisten aloitteesta, koska odotukset täydellisestä parisuhteesta eivät heillä täytykään. Parisuhdemarkkinoiden kohtaamattomuus riippuu siis kaikissa vaiheissa naisten nirsoilusta.

Tämä nirsoilu johtuu siitä, mihin yhteiskunta nuoret naiset kasvattaa. Jo pienille tytöille luetaan prinsessasatuja, joissa naisen rooli on odottaa täydellistä prinssiä. -- Kun rakastuminen ei sitten tapahdukaan ensi silmäyksellä tai rakkaudessa on pieniä ryppyjä, nainen hylkää miehen", Sormaala kirjoittaa.

Eli naiset odottavat miehiensä olevan Prinssi Uljaita, koska heille on luettu satukirjoja, ja kun miehet eivät sitten olekaan prinssejä, nämä saduilla marinoidut nirsot naisolennot hylkäävät miehensä.

Sormaalan ajatus ei välttämättä ole ihan tuulesta temmattu, sillä ennenkin tällä palstalla haastattelemamme asiantuntijakoira samaistuu täysin Sormaalan ajatuksiin:– Tunnistan täysin tohtorin viittauksen prinsessasatuihin ja liian korkeisiin odotuksiin. Kun päätin valita tämän emännän, olin täysin koirasatujen varassa päätöstä tehdessäni. Pettymyshän se todellisuus sitten oli.

Mitä oikein tarkoitat, koira?

– Noh, että vaikka se Puppe-kirja, mikä teilläkin täällä kotona on, niin ei se anna yhtään realistista kuvaa oikeasta elämästä. 

Puppe-kirja? Sehän on vain sa...

– Satu! Niinpä! Mutta jos jotain ajatusta syöttää koiralle pennusta pitäen, niin miten ihmeessä sitä voisi tulla muuta kuin epärealistisia odotuksia elämästä?

Mutta ymmärtäähän sen, ettei koirat oikeasti voi...

– Mitä ei muka voi?! En ole koskaan saanut itse tehdä itselleni leipää, kuten Puppe, imuroida tai maalata maalauksia! Puppe on tehnyt niitä kaikkia! 

Eihän sinulla ole edes käsiä – miten sin...

– Enkä ole saanut kastella kukkia pienellä punaisella kastelukannulla tai juosta rannalla pilkullinen ankkapelastusrengas vatsani ympärillä!

Mutta olethan sinä sentään joskus rannall...

– Eikä täällä ole muita eläimiä, kuten possuja, krokotiilejä ja virtahepoja – JA MILLOIN MUKA OLEN SAANUT AJAA TRAKTORILLA, kuten Puppe, kysynpähän vaan! Minä olen vähän hämilläni tästä, koira. Miten ihmeessä olet voinut kuvitella kaiken tuon olevan mahdollista?

– Katsos, kun homma on niin, että me koirat olemme tällaisia pieniaivoisia haihattelijoita – aivan kuten te naisetkin –, että uskotko todella meidän osaavan erottaa sadun ja todellisuuden toisistaan? 

Niinpä. Emme todellakaan.


Lue myös:
Koira neuvoo: "Näin pääset naisen suosioon"
Ikävä ilmiö yleistynyt: Yhä useammat naiset on ilman rintaliivejä myös kotonaan

You Might Also Like

9 comments

 1. Kiitos tästä - tästä lähtien mä luen tuota samaista Puppe-kirjaa (joka päivä monta kertaa) ihan eri tavalla. Tähän saakka mä olen kiinnittänyt huomioni lähinnä Pupen vanhempien perinteisiin sukupuolirooleihin ja epäilyttävästi sorsan näköiseen ankkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole ihanaa, kuinka viisas lemmikki voikin saada silmät auki täysin uudella tavalla!

   Poista
 2. Sitä traktoria ajaa pupen isi. Puppe lypsää lehmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis... Hän on koira – ei häneltä voi liikoja odottaa.

   Poista
 3. Mä olen hiukan ihastunut suhun :D tai ainakin sun ulosantiin, kiitos!

  VastaaPoista

Hae