Granola-jäätelökakku ja iltapalakestit pihalla

16.5.2017

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Ingman ja Suomen Blogimedia . Äitienpäivää meillä ei varsinaisesti vietetty – ainakaan perinteiseen mall...

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Ingman ja Suomen Blogimedia.


Äitienpäivää meillä ei varsinaisesti vietetty – ainakaan perinteiseen malliin. Olin itse Helsingissä, joten perhe pörhälsi aamulla sinne ja menimme Linnanmäelle. Lintsipäivä oli hauska ja siellä syödyt hampparit ihan riittävä äitienpäiväkattaus. Kotona sain lasten päiväkodissa tekemät söpöt lahjat, mutta niiden lisäksi sain myös yhden melko ihastuttavan mainion yllätyksen.

Kotiintullessa huomasin heti eteisestä, että minun ollessani pois, perhe (lue: mies) oli siivonnut koko huushollin. Sellaisetkin kohdat, joihin minä en ikinä jaksa paneutua. Eteisvälikössä oli ihan vallan tilaa ja minun "kierrätyspisteenikin" oli siivottu. Eli kierrätetty loppuun asti, ei vain siinä oman keittiön sisällä.

Tuli jotenkin olo, että perheeni kaipaisi jotain iloista yllätystä minulta. Olen ollut aika paljon reissussa ja kiireinen, ja jotenkin tällainen hemmottelu tuntui aivan liialta. Tai kenties kaipuu ei niinkään ollut perheellä, vaan minulla tehdä jokin kiva juttu heille.

Kun seuraavana päivänä päätin toteuttaa yllätykseni lapsille, normaalisti oltaisiin kohta valmistauduttu iltapalle, mutta minä kehotinkin lapsia laittamaan kengät jalkaan ja lähtemään meidän pihalle. Asettelin pihapöydän vastapuhjenneiden puunoksien puoliksi varjostamaan ilta-aurinkoon ja kannoin tarjottimella lautaset, lusikat ja servetit pihalle.




Kun jännityksestä ymmyrskäiset lapset näkivät, mitä kannoin heille "iltapalaksi", ilonkiljahduksilta ei vältytty. Koska olin perus tulin matkoilta kotiin ja haluan lelliä -tuulella, sai jäätelökakun kruunata halutessaan vielä tårta på tårta -hengessä extrajätskitoppingilla.

Sattuipa naapurikin vielä kävelemään sopivasti pihalle, joten houkuttelimme myös hänet mukaan ilta-auringon jäätelökakkukesteille. Meidän ohi ei ihan noin vain pääse luikahtamaan, jos pihalla on paardit käynnissä, kuulkaas.

Yllätyskakun idea lähti jäätelön yhdistämisestä johonkin ihanaan, vähän erilaiseen yhdistelmään. Itse rakastan granolaa, eli paahdettua mysliä, ja jotenkin sen yhdistämisen raikkaaseen, kylmään jäätelöön houkutteli. Mikä täydellinen kesän herkku! Testasinpa vielä sen maistuvuuden vuorokauden pakkasessa säilyttämisen jälkeen ja itse asiassa se toimi vielä paremmin niin!

Kakku oli ihanan rouskuvaa ja kunnon vanhanajan luomuvanilijajäätelö (Ingmanin uutuusjätski!) yhdessä rapsakan granolan kanssa oli taivaallista. Valmistusaika noin 30 minuuttia ja sitten jätskin takaisin kovettelu pakkasessa sen päälle.

Tämä jälkkäri on helppo kuin mikä, eikä enää tee mieli ostaa tavallista granolaakaan valmiina. Tätä voi tehdä valmiiksi pakkaseen ja tarjoilla kun yllätysvieraat pölähtävät kyläilemään tai lennosta, kun puhelinsoitto tulee.

Itse tehty granola ja granola-jäätelökakku

Granola:

4 dl kaurahiutaleita
250 g pähkinäsekoite (esim. pekaani, maapähkinä, pistaasi, hasselpähkinä, cashew jne.)
Kourallinen mantelilastuja
n. 3 rkl tattarijauhoja
Tummaa kookossiirappia (voi korvata hunajalla, mutta tummassa kookosiirapissa on hieman syvempi maku)
Oliiviöljyä paistamiseen
Kanelia
Kardemummaa

1. Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, mantelin ja tattarijauhot, sekä ripaukset mausteita sekaisin.
2. Laita pannulle öljyä ja pyörittele seosta pannulla.
3. Lisää muutamaan otteesseen kookossiirappia ja pyörittele pannulla. Makua voi testata aina välissä ja lisätä siirappia tarpeen mukaan.
4. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja siirappia. VOI myös lisätä ripauksen sokeria, jos siltä tuntuu.

NOIN! Nyt sulla on itsetehtyä granolaa siinä! Tämän jälkeen ei ole mitään tarvetta enää ostaa sitä valmiina. On sairaaaaan hyvää itsetehtynä.


Granola-jäätelökakku:

Granolaa
1,5 pkt (eli n. 1100g) Ingmanin Luomu vanilija (tai suklaa) -jäätelöä

1. Levitä irtopohjavuoan (n. 24cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka kevyesti esim. oliiviöljyllä
2. Painele juuri pannulta tullut granola (puolet määrästä) melko tiiviisti pohjalle.
3. Anna jäätelön sulaa pehmeäksi, jotta se on helppo levittää pohjan päälle ja levitä jäätelö kauttaaltaan.
4. Ripottele vielä loput granolat pinnalle ja laita pakkaseen niin pitkäksi aikaa, että jäätelö on kovettunut kunnolla uudelleen.

Päälle sopii vaahterasiirappi tai paistoonkin käytetty kookossiirappi! Kaupan ulkopuolella oli juuri sopivasti myynnissä pensasmustikoita, joita nappasin mukaan jäätelökakun koristeeksi.



Sikäli mikäli iltapalajätskit aiheuttavat huonoa omaatuntoa, tässäpä aika hyvä syy pieneen armollisuuteen:

Ingman tukee Pelastakaa Lapset -lomakodin toimintaa. Kaikilla perheillä ei ole mahdollisuutta yhteiseen lomaan, mutta lomakotitoiminta tarjoaa lapsille omaa lomaa ja virkistystä.

Lomakoti voi olla apuna vanhemmille johtuen vaikkapa koululaisten pitkistä loma-ajoista, vanhempien uupumuksesta tai perheen tiukasta taloudellisesta tilanteesta. Mahdollisuus saada lomakoti lapselle voi tuottaa helpotusta monelle lapsiperheelle.

Voit lukea lisää lomakotitoiminnasta täällä.


JA HEI! Tule tapaamaan mua Helsingissä! Tehdään yhdessä hyvää!

Me olemme Lähiömutsi-Hannen kanssa ensi perjantaina 19.5. jakelemassa luomujäätelöä Ingmanin kärrystä Helsingin keskustassa, Narinkkatorin, Tennispalatsin ja Lasipalatsin huudeilla klo. 14-18! Tulkaa moikkaamaan ja hakemaan ihanat perjantaijäätelöt!

Ingman lahjoittaa Pelastakaa Lapset Ry:n lomakotitoiminnalle euron jokaisesta kuvasta, joka ladataan Instagramiin tunnisteilla #parempaakokoperheelle #ingman ja #luomu. Näyttämällä kuvaa mulle tai Hannelle, saatte suut makiaks koko seurueelle!

You Might Also Like

1 comments

Hae