Tyttöjen oikeuksien tukija

30.8.2017

Kaupallinen yhteistyö: Plan International Suomi ja Suomen Blogimedia . Minusta, Valeäiti -Hannesta ja Salamatkustaja -Satusta tuli Pl...

Kaupallinen yhteistyö: Plan International Suomi ja Suomen Blogimedia.

Minusta, Valeäiti-Hannesta ja Salamatkustaja-Satusta tuli Planin tyttöjen oikeuksien tukijoita. Pitkäkestoisessa yhteistyössämme tuemme Planin työtä ja kerromme omissa kanavissamme yhteisistä kuvioistamme.

Ensitöikseni olen ottamassa kummilasta Planin kautta. Kummina en tue vain kummilapseni elämää, vaan samalla koko lapsen yhteisön. Olipa se sitten koulujen rakentamista, lastensuojelutyötä tai kaivojen rakentamista, kummien tuki vaikuttaa suoraan kummilapseen ja tämän koko yhteisöön.

Kummius maksaa minimissään 30 euroa kuukaudessa. Kummilapsen kanssa voi olla henkilökohtaisesti yhteydessä ja kummilapsesta saa vuosittaisen raportin. Monille perheille kummilapsen ja omien lasten ja perheen yhteydenpito tulee tärkeäksi osaksi koko perheen elämää.

Ajatuksissani on jatkossa kertoa teille kummiprosessista sen ihan yleistiedon lisäksi myös meidän omakohtaisista kokemuksista. Pyrkimyksenämme on myös päästä näkemään paikan päälle Planin työtä ja jos oikein hyvin käy, myös tapaamaan meidän kummilastamme.


Planin viimeisin kampanja pyrkii estämään lapsiäitiyttä kehitysmaissa, sekä auttamaan lapsiäitejä monin eri tavoin. Lapsiäitiys koskettaa vuosittain yli seitsemää miljoonaa alaikäistä tyttöä. Tullessaan äideiksi lapset usein tippuvat pois esimerkiksi koulumaailmasta ja voivat jäädä täysin omilleen.

Lapsiäitiyden ehkäisemisen lisäksi Plan siis pyrkii saamaan tytöt takaisin kouluun ja tukevat tyttöjen terveyspalveluja.

Tytöt tulevat raskaaksi väkivallan seurauksena, lapsiavioliittojen myötä, tai ihan siksi, ettei heillä ole riittävää informaatiota tai palveluita. Jos lapsi ei ole ollut jo naitettu, hänet usein raskaaksi tultuaan pakotetaan naimisiin.

Raskaus tuottaa usein tytöille häpeää, mutta myös vakavia terveysriskejä raskauden ja synnytyksen aiheuttamista komplikaatioista.

Ennaltaehkäisytyöhön kuuluvat valistus sekä lapsille, että heidän vanhemmilleen, asennemuutoksen edistäminen, sekä lapsiavioliittojen lailliseen puoleen vaikuttaminen. Viimeisimpänä tärkeänä läpimurtona Guatemalassa kiellettiin lapsiavioliitot lailla.

Katso uusin kampanjavideo alta! Lapsiäitystyöhön voit tutustua lisää täällä.Olen aiemminkin kirjoittanut Planin toiminnasta, mutta tällä kertaa hyppään vähän syvemmälle ja pidempikestoisemmin mukaan!

Yhteistyömme on vasta alkamassa, enkä malta odottaa, miten tämä tästä etenee. Mahtavaa olla mukana tyttöjen oikeuksien tukijana!

Pysykää siis mukana ja esittäkää toki kysymyksiä, mikäli toiminta kiinnostaa!


Ja mikäli siellä heräsi jo heti valtava lahjoitushalu, se käy näin:
- Kuukausilahjoitus
- Kertalahjoitus
- Tekstiviestilahjoitus: Tekstaa PLAN15 numeroon 16499 (viestin hinta 15€).


Lue myös:
Tyttöjen oikeus turvalliseen koulunkäyntiin

You Might Also Like

0 comments

Hae