Juhlakauden pikkupurtavavinkki!

21.11.2017

Yhteistyössä Kantolan Valitut ja Suomen Blogimedia . Pikkujoulut tulevat taas rytinällä. Meidän perheessä on kaikki juhlat ...


Pikkujoulut tulevat taas rytinällä. Meidän perheessä on kaikki juhlat kasaantuneet syksyyn, joulun alle ja vielä vähän vuodenvaihteeseenkin. Syksyllä juhlitaan esikoisen syntymäpäiviä, minun synttäreitäni, tietysti kaikkia mahdollisia eri porukoiden pikkujouluja ja heti vuoden vaihduttua, siinä loppiaisen tienoilla vielä kuopuksen syntymäpäiviä. Niin ja tietysti joulu ja uudenvuodenaatto!

Väliin mahtuisi meidän hääpäiväkin, jota ei tässä kaikessa juhlahumussa jakseta mitenkään enää edes juhlia. Uskomatonta kyllä, syytä juhlaan voi joskus olla liikaakin. Niin paljon kuin juhlista pidänkin!


Kun kaikenlaisia juhlia sitten järjestelee, saa aina olla miettimässä uusia tarjoiltavia. Ei sillä, etteikö samojakin voisi aina vääntää, ja onhan niitä väännettykin, mutta itselle on joskus hauska saada vähän vaihtelua – ja mieluiten helposti!

Ihan kamalan monta leivottavaa asiaa en jaksa samoihin juhliin tehdä, joten jos pystyy tavallaan samaan aikaan tekemään itse, muttei tarvitse rasittaa jo muutenkin ennen juhlia ahkerassa käytössä olevaa uunia, sen parempi. Esimerkkinä vaikkapa meidän vakiotarjoiltavat rieskarullat, sekä mustikkajuustokakku, joissa molemmissa tehdään kyllä, muttei leivota!


Ajattelin, että teitäkin saattaisi kiinnostaa inspiraatio uusiin juhlanaposteltaviin, joten jaan teillekin kahden erilaisen keksipohjaisen pikkusuolaisen reseptin.

Koska tykkään myös säätää vegaanisia vaihtoehtoja, varsinkin näin pikkusuolaisista kun on aina pulaa, reseptistä löytyy molemmat versiot!

Pohjalla on Kantolan Valittujen uudet Pikkukeksit kahdella eri maulla: kermaviili&ruohosipuli ja suola. Tarkastin myös Kantolalta, että nämä Pikkukeksit ovat vegaanisia.

Varoitus: Varsinkin kermaviili&ruohosipuli -keksit ovat niin hyviä sellaisenaan, että kannattaa varata yksi ylimääräinen pussi naposteluun ihan ilman päällisisäkin. Nimim. Kokemusta on.


Keksipäällinen nro. 1:
Maustamaton tuorejuusto / Oatly Påmackan
Kevyesti paistettuna halloumia / Mediterranean style Blockia 
Boysenmarjaa tai karhunvatukkaa

Keksipäällinen nro. 2:
Maustamaton tuorejuusto / Oatly Påmackan
Cheddarjuustoa / Vegaaninen cheddar
Aprikoosimarmeladia

Voitele kaikki keksit tuorejuustolla.
Pilko juustot sopivan kokoisiksi paloiksi ja asettele kekseille.
Lopuksi hillo tai marja, mikä tuo mukavan makean vivahteen pikkusuolaiselle.
Päälle voi laittaa ripauksen sormisuolaa, varsinkin vegaanisiin versioihin.

Koristeeksi voi laittaa halutessaan marmeladiversion päälle palan viikunaa, kuten kuvissa, mutta se on vain hifistelyä. Maku on todella mainio ihan vain tuorejuustolla, cheddarilla ja aprikoosimarmeladilla!


Testasin molempien keksien päällä näitä ja täytteet toimii molemmilla. Kermaviili&ruohosipulista saa enemmän makuvivahteita mukaan.

Jos ei jaksa itse askarrella täytteitä päälle, voi harkita kaiken laittamista esille nätisti ja antaa vieraiden itsensä päällystää keksinsä!

Ja hei! Kannattaa antaa mahdollisuus vegaanisellekin versiolle, vaikkei vegaani olisikaan! Toimii nimittäin myös niin hyvin!


Lue myös:
Punajuuripestopitsa kasviksilla
Nopea mutakakku

You Might Also Like

0 comments

Hae