Vitsistä perinteeksi – Varjoawards 2017

28.11.2017

Eilen minulla soi puhelin. Soittaja oli yrityspalvelun tyyppi, joka halusin kysellä, miten tällaisella tuoreella yrittäjällä on mennyt ja mi...

Eilen minulla soi puhelin. Soittaja oli yrityspalvelun tyyppi, joka halusin kysellä, miten tällaisella tuoreella yrittäjällä on mennyt ja miten heidän yrityspalvelunsa voisi kehittyä. Ajauduttiin juttelemaan niitä näitä yrittäjyydestä ja puheeksi nousi yrittäjien yksinpakertaminen töissä. Ei ole välttämättä työkavereita, lounasseuraa, eikä vertaistukea, kuten työyhteisöissä.


Bloggaamisessa on vähän sama juttu. Kuten Muita ihania -Tiina Instagram-stoorissaan sanoi, jokainen meistä on aloittanut tämän homman yksin ja tekee sitä pääsääntöisesti yksin. Siksi onkin ihanaa, että olemme löytäneet toisistamme yhteisön. Sen ihanan yhteisön parhaus nähtiin taas, kun viime lauantaina vietettiin Varjoawards 2017.


Varjoawards sai alkunsa vuosi sitten vitsistä, kuten parhaat jutut aina alkavat, ja kehittyi blogi- ja someporukan humoristiseksi gaalaksi. Viime vuonna tätä hyvin, hyvin virallista gaalaa vietettin melkein puolet pienemmällä joukolla, mutta kunnianhimoisesti tänä vuonna tuplattiin jengi. Ehkä myös uhkasin triplata ensi vuodeksi, mutta saas katsoa nyt.

Bileet järjestettiin Rabbit Visualsin studiolla, eli missä minäkin päiväni istun, ja täytyy sanoa, että jos porukan määrä yhtään tuosta enää kasvaa, tila ei tule riittämään. Ensi vuonna sitten joku Logomo tms? Vink vink, kaikille tilallisille!

Parasta gaalamme konseptissa on, että kaikki voittavat omassa kategoriassaan. Se on jokaiselle aina yhtä suuri yllätys, kun voittaja kerrotaan, sillä kussakin kategoriassa on vain se yksi ehdolla.

Jokaiselle on meidän järjestäjätiimin kesken mietitty hartaudella ja rakkaudella oma kunniamaininta. Itse olin tänäkin vuonna valtavaksi yllätyksekseni Turun Kuningatar, ja esimerkiksi Asikainen, joka ei voittanut ehdokkuudestaan huolimatta lokakuun blogigaalassa Vuoden Hauskimman blogin titteliä, voitti kuitenkin nyt meidän gaalassamme Vuoden Oikeasti Hauskimman blogin diplomin.

Itseironiaa ei siis näistä bileistä puutu, ja se on juuri homman suola.


Järjestäjän ominaisuudessa ilahdun ja nautin valtavasti siitä, että toisilleen tuntemattomatkin ihmiset tulevat heti juttuun, aivan kuin olisivat tunteneet aina. Kuten Eino kirjoitti, ikähaarukkaa ja erilaisia taustoja löytyy, mutta yhteinen sävel löytyy aina.

Ja siis ihan kirjaimellisestikin löytyi ainakin jonkinmoinen yhteinen sävel, kun innostuttiin laulamaan tanssilattialla. Ja taksissa. Ja taksia odottaessa. Ja kotimatkalla.

Osaa kutsumistamme vieraista oli jopa jännittänyt toisten, heille vielä vieraiden ihmisten tapaaminen ensimmäistä kertaa livenä, mutta itse olen aina luottanut kaiken menevän nappiin. Kun kaikki ovat rentoa, välitöntä, aitoa ja huumorintajuista jengiä, mikä voisi mennä pieleen!


Aivan kuten viimekin vuonna, myös tänä vuonna puolet porukasta majoitettiin meillä kotona. Tosin tänä vuonna ei sängyt ja sohvat omasta takaa enää riittäneet, vaan paikalle roudattiin niin hetekaa kuin ilmapatjaakin.

Valvominen ja juhliminen aiheuttaa herkästi alakuloa seuraavana päivänä, mutta kun herää 10 muun kanssa samasta huushollista, ei voi kuin hymyillä. Siinä on sellainen sympaattinen leirikoulumeininki, kun yksi toisensa jälkeen heräilee, ryömii ulos unipussistaan ja väsymyksestä huolimatta heti alkaa hersyvä pulputus.

"Mää kuuntelin teitä tuolta toisesta huoneesta ja nauroin teijän jutuille", iloitsi Tiinakin herätessään.

Aivan parasta.


Varsinaiset juhlat meille mahdollisti ihanasti heittäytyvät sponsorimme, jotka toimittavat meille niin ruoat, juomat, goodiebagit, kuin juhlissa syötävät herkutkin.

Kaikki minua Ig-stooreissani seuranneet ovat varmasti huomanneet minun käyvän noin aina lounaalla Turun omassa Roots Kitchenissä, joista saa (Kuoren lisäksi) parhaat kasvisruoat koko kaupungissa.

Lisäksi meille tuli panimotuotteet aina yhtä viehättävästä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta, skumpat Soleralta, sekä muita juomatuotteita Beverage Partnersilta ja Juomavinkiltä.

Fazer sponssasi meille herkut, ja upeat ilmapallot lavamme koristeena, sekä kattauksemme Pop Up Kemut. Goodiebagin sisällön edellisten lisäksi Biodelly, Sugar Helsinki ja Iittala.


Seuraavana päivänä meidän residenssistä heräillyt dagen efter -jengi pakkasi kamansa ja poikkesi vielä ennen kotimatkaa brunssilla. Muutama lähti vielä mun siivousavuksi juhlapaikalle, jossa vielä jaksoi naurattaa.

Uskomaton porukka. Rakastan.Kiitos ihana Varjoawards-tiimi, Eino, EmmiHanne, Janna, Maiju ja Päivi, sekä upeiden diplomien ja kuvausseinän tekijä Tiina, sekä Riikka somistusavusta ja Henriikka seuraavan päivän mahtavasta siivoustsempistä! Marjutille kiitos hetekalainoista! Jaa jaa jaa, kaikille lopuille vieraille (Peso, Arttu, Paju (sekä sairastunut Minni)Tiia, Laura, Dorit, toinen Laura, Kaisu, KaisaHenna, Linda) suuri yhteiskiitos bileiden onnistumisesta!

Kuvat, paitsi kaksi alinta: Eino Nurmisto.


Lue myös muiden järjestäjien ja vieraiden postaukset:
Juuri nyt kaikki on tosi hyvin / Emmi Nuorgam
Varjoawards 2017 / Mustarttu
Olipahan taas. / Aamukahvilla
Jotta varmasti uskoisitte, että olin punaista glitteriä päästä varpaisiin / Aamukahvilla
Hilepuhvipilvessä Varjo Awardsissa / Asikaine
#varjoawards2017 – Tämän jälkeen joulukin tuntuu loppiaiselta / Tämän kylän homopoika
Baila utan BH – #varjoawards / Lyckans Ost

Olipahan bileet
Hirveästi palloja ja loputon tanssilattia – Varjoawards 2017! / Valeäiti
Juhla-allergiaa / Missä olet Laura? 
Parasta on, kun ei ole pakko sanoa mitään / Nakit ja MUTSI
Varjoawards 2017 / No Home Without You

You Might Also Like

0 comments

Hae