5 tapaa saavuttaa kunnon joulustressi

8.12.2017

Joulu on kohta jo ovella, mutta oletko saavuttanut vielä kunnon joulustressiä? Mikään ei tuo joulutunnelmaa niin kuin panikoiva, ärtynyt ...

Joulu on kohta jo ovella, mutta oletko saavuttanut vielä kunnon joulustressiä?

Mikään ei tuo joulutunnelmaa niin kuin panikoiva, ärtynyt ja hampaitaan öisin narskutteleva läheinen, joten näillä viidellä (5) yksinkertaisella askeleella sinäkin saavutat joulustressin alta aikayksikön!

Älä ota tätä ikimuistettavaa kokemusta pois perheeltäsi, vaan tartu jo nyt toimeen!


1. Liian korkeat odotukset

Kaikki lähtee rimasta. Se pitää asettaa korkealle. Ei ole joulu eikä mikään, ilman liian korkeita odotuksia ja siitä koituvaa syvää pettymystä niin itseensä kuin läheisiinsäkin.

2. Joulusiivous – joka paikkaan

Kaikki paikat pitää olla siivottuna. Martat sanovat, että siivoaminen niihin tiloihin, joissa aikoo juhlapyhänsä viettää, riittää, mutta mitä nekin mistään mitään tietävät. Koskaan ei voi tietää, jos joulu sittenkin tulee vietettyä kuiva-ainekaapissa tai lakanalaatikossa. Joten hop, hop, siivoamaan lattiasta kattoon kaikki kellaria myöten!

3. Jouluruoat tulee tehdä itse

Alusta asti. Kaikki. Se perunalaatikko nyt vaan on imellettävä itse. Kalat on kraavattava itse. Äläkä vain kuvittele ostavasi mitään piparkakkutaikinaa pakasteena. Mitä Jeesuskin sanoisi, jos tietäisi sinun fuskaavan tässä kohtaa?

4. Lahjat. Kaikille.

Vain itsekäs ja laiska ei ota huomioon kaikkia kanssaihmisiään. Väittikö joku, ettei halua tai tarvitse mitään joululahjoja? Valhetta. Kyllä kuusen alla on jotain rapisuteltavaa oltava jokaiselta jokaiselle. Tässäkään emme oikaise: Itse tehty lahja, paras lahja. Mikäli kuitenkin aiot olla tässä vapaamatkustaja, pidä huoli, että ostamasi lahja on tuotettu vastuullisesti, luomuna, paikallisesti, kierrätysmateriaaleista ja vegaanisesti.

Mutta älä ota mitään stressiä. Tämän päivän kuluttajana mikään ei ole helpompaa, kuin kaikkien eettisten vaatimusten täyttäminen.

5.  Itse tehdyt joulukortit

Siitä huolimatta, että jengi heittää joulukortit roskiin viimeistään loppiaisena, ne pitää lähettää kaikille. Eikä vain lähettää – eihän me mitään barbaareja olla –, ne tulee itse askarrella – ja koko perheen voimin. Aivan turha kolmevuotiaan yrittää väittää, ettei osaa muka vielä leikellä 3D-kortteja. Silloin, kun minä olin nuori, tehtiin jumalauta saksetkin itse!

No niin! Oikein rauhaisaa ja rentouttavaa joulunaikaa itse kullekin!


Lue myös:
24 askelta joulukuusen hankintaan
Joulupuu on paskannettu

You Might Also Like

6 comments

 1. Vastaukset
  1. Tsemppiä! Ei ole kunnon joulustressin voittanutta! :D

   Poista
 2. :D Naurosin ja luin vielä ääneen. Osui ja upposi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Täällä on otettu jo ensimmäinen askel, nimittäin tajusin just tossa etten oo yhden yhtä joululahjaa vielä hankkinut!

  VastaaPoista
 4. Lupaavasti stressi on tulossa! Jippii!

  VastaaPoista

Hae