Asiantuntijakoira ottaa viimein kantaa diabetes- ja Aurajoki-keskusteluun! – Onko tässä ratkaisu?

31.5.2018

Eilen puhututtaneet kaksi aihetta, Pippa Laukan kolumni kakkostyypin diabeteksen selättämisestä (syömällä vain puolet suklaalevystä) ja turk...

Eilen puhututtaneet kaksi aihetta, Pippa Laukan kolumni kakkostyypin diabeteksen selättämisestä (syömällä vain puolet suklaalevystä) ja turkulaiselle vähän paikallisempi aihe, Aurajoen aitaaminen, ovat herättäneet myös Asiantuntijakoiran mielenkiinnon.


Totuuden nimissä kerrottakoon, että Asiantuntijakoiraa on kiinnostanut oikeasti enemmän oman alapäänsä nuoleminen, mutta sain kuin sainkin hänet kommentoimaan uutisia.Pippa Laukka esitti eilisessä kolumnissaan, kuinka hän ei haluaisi verorahoillaan kustantaa enää kakkostyypin diabeteksen hoitoa ja mitä kaikkea hänen verovaroillaan voisikaan sen sijaan tehdä, sekä laskeskeli kuinka moni hänen kerrostalostaan sairastaa diabetesta. Laukka olikin keksinyt ratkaisun, että jos vain ihmiset viitsistivät mennä vähän liikuntapuistoon ja puolittaa suklaalevynsä, asia saataisin tällaisella yksinkertaisella ranneliikkeellä hoidettua.

Aurajoen aidoitus- ja kaidekeskustelu taas alkoi, kun viisivuotias lapsi putosi jokeen viime sunnuntaina kesken yleisötapahtuman. Kerta ei ole ensimmäinen ja lähes vuosittain joku löydetään Aurajoesta kuolleena. Tässä tarinassa onneksi lapsi saatiin pelastettua ja kaikki on nyt hyvin. Isä onkin sivulauseessa maininnut, että kaipailisi esimerkiksi kaiteita – edes pahimpiin kohtiin rannassa.

Turkulaiset, ja varsinkin ei-turkulaiset, vaikuttavat kommenttikentissä olevan vahvasti aitaamista vastaan. Aidasta oikeastaan ei saisi edes keskustella, sillä se tuntuu olevan hyvin arka aihe, jopa uhka monelle. Ilmeisesti, koska kaikki muutos on lähtökohtaisesti aina tyhmää.

Kommenttiosoioissa nousevat samat teemat esille:
1) Oma syy, jos putoaa.
2) Liikennekin tappaa ihmisiä.
3) Ei se mitään auta kuitenkaan.
4) Ei ole muuallakaan kaiteita.
5) Ei ole minun lapset pudonneet, vaikka ______ (lisää tähän vapaavalintainen kohde, jossa ei ole kaiteita).
6) Tyhmä idea, täytetään sitten koko joki hiekalla/asfaltilla/pelastusrenkailla.

Kommentteja Pippa Laukan kolumnin alle ei liene tarpeellista edes avata. 

Asiantuntijakoira, millaisia tuntemuksia sinussa, kaikkien alojen asiantuntijassa JA turkulaisessa herää näistä aiheista?

– No siis ensinnäkin haluan sanoa, että eihän Suomenlinnassakaan ole aitoja.

Ok, miten se liittyy tähän?

– Noh, en tiedä, mutta halusin vaan tuoda ilmi. 

– Toisekseen haluan sanoa, että en minäkään halua kustantaa kakkostyypin diabetekseen sairastuvien hoitoa minun verovaroillani.

En halua loukata sinua, Asiantuntijakoira, mutta sinä et varsinaisesti kerrytä verovaroja. Olet koira, etkä käy töissä.

– Kolmanneksi haluaisin sanoa, että me koirathan emme saa edes syödä suklaata, joten kannatan Pipan ajatusta täysin. Katsokaa vaikka minua: ei ole diabetesta.

Mutta sinä olet edelleen koira, eikä koir...

– Neljänneksi haluaisin sanoa, että jos oikeasti halutaan ratkaisu näihin aiheisiin, miksemme vain hoida kaksi kärpästä samalla iskulla ja täytä Aurajokea kakkostyypin diabeetikoilla? Kysynpähän vaan.


You Might Also Like

0 comments

Hae