Juhannus kiellettävä!

Joillekin ihmisille joulu tuottaa tuskaa, minulle sitä tuottaa juhannus. Minä vihaan juhannusta. Juhannus aiheuttaa ahdistusta. Kaikki muu...

Joillekin ihmisille joulu tuottaa tuskaa, minulle sitä tuottaa juhannus. Minä vihaan juhannusta.

Juhannus aiheuttaa ahdistusta. Kaikki muut ihmiset ovat menossa mökille, purjehtimaan tai karavaanaroimaan. Jollei ihmiset itse omista mökkiä, niillä on aina, aina, edes joku suvun mökki.

"Meillä on sellainen vakioporukka, millä mennään aina meidän mökille."

No tiedättekö mitä. Meillä ei ole. Meillä ei ole saatana mitään. Ei mökkiä, suvun mökkiä, vakioporukkaa, asuntoautoa, saati venettä. Varsinkaan venettä.

Katsoin hätäpäissäni taas matkoja ulkomaille juhannusta pakoon. Tiedättehän, samalla tapaa kun ihmiset pakenevat joulua. Halvimmillaan reissu maksaisi yli tonnin muutamalta päivältä, enkä minä saatana suostu yhden juhlan takia maksamaan yli tonnia vain päästäkseni sitä pakoon.

Asuntoautoakin katselin. Sen vuokraaminen maksaa saman verran, kuin lennot johonkin muualle. En suostu.

Juhannus on lopetettava. Se aiheuttaa liikaa mielipahaa meille mökittömille – joilla edes niiden suku ei ole ymmärtänyt hommata yhteistä mökkiä –, sekä kaltaisilleni köyhille, perinnöttömille, asuntoautottomille, venettömille ja ilmeisesti myös ystävättömille.

Ehdotin epätoivoissani miehelleni, että otetaan oma auto alle ja mennään telttailemaan. Ajetaan vaan jonnekin ja pannaan teltta pystyyn.

Loistoidea, mutta meillä ei ole edes telttaa.Oispa saatana edes teltta.

You Might Also Like

15 comments

 1. Siis oikeesti? Meilläkään ei ole mökkiä, venettä tms ja todellakin nautimme juhannuksesta kaupungissa kun kaikki mökilliset ja veneelliset ovat häipyneet ja kaupungissa on ihanan rauhallista! Kannattaa myös kehittää itselleen jokin täysin juhannukseen liittymätön juhannustraditio. Meillä esim on tapana käydä aattona Linnanmäellä (se ei ehkä ole vaihtoehto turkulaiseksi traditioksi). Siellä on nykyisin aika moni muukin ihminen, joten kaikki eivät todellakaan ole mökillä.

  VastaaPoista
 2. Aamen saatana! Miten niillä muilla onkin kaikilla mökit.

  VastaaPoista
 3. Aivan naulan kantaan! Sä puit sanoiksi mun ahdistuksen juhannuksesta - se on just tota! :D

  VastaaPoista
 4. Repesin! ���� Tiedän tunteen! Täällä vietetty kans jo useampi juhannus kotosalla vaan.

  VastaaPoista
 5. Itse olen ollut vuosia se tyyppi, joka istuu kyläkokolla vanhempien mukana itikoiden ja kylän eukkojen inistessä kilpaa korvan juuressa. Juhannuksesta ei ole syystä tai toisesta koskaan muotoutunut minun kohdallani kaverijuhla, siksi nämä hilpeät kokkoperinteet. MUTTA NYT siskoni on yksissä mökillisen miehen kanssa (kelpo syy pariutua) ELI minulla on ihan oikea mökkijuhannus edessä. Älä vihaa.

  https://aatenarikka.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Ai saatana, meilläkään ei ole edes sitä telttaa!! Mä henkisesti luovutin pari vuotta sitten koko Juhannuksen suhteen ja se on meillä just another weekend...Mutta silti näköjään kuitenkin iskee sitten se pieni ahdistus, että mökki prkl...

  VastaaPoista
 7. Mä ottaisin mielummin sen ystäväporukan kuin mökin. Meillä suvun mökki, jonne ei tänä vuonna edes mahduta eli meillä on mökki, jonne me ei saada nyt mennä :D talk about first world problems. Jos tunnettais, voisitte tulla meille. Voitaisiin porukalla valittaa näistä tosielämän ongelmista. Ei ole *tanan Sipilälläkään hajua, mitä pieni ihminen joutuu kestämään!

  VastaaPoista
 8. No niinpä, tuttu tunne! Henk koht olen aina paskat nakannut koko juhlasta. Mutta lasten myötä on kieltämättä tullut riittämätön olo, varsinkin kun nyt koululaisina vertailevat kavereidensa kanssa kokemuksiaan. Ei ole mökkiä (paitsi sukulaisella niin kaukana ettei sitä lasketa). Enkä ole yhtään mökki-ihminenkään. Mutta jotenkin silti, juhannuksena pitäisi.

  Ollaan ratkaistu juhannuksen vietto lasten kanssa siten, että ollaan tehty päiväseltään joku luontoretki, paistettu nakkeja nuotiolla ja häädetty hyttysiä. Sit on päässyt takaisin kaupunkiin ja omaan kotiin yöksi :D

  VastaaPoista
 9. Enkä minä tykkää edes grillaamisesta... kaikki kasviksetkin siinä vaan kärähtää, ja ovat kylmiä sisältä. Ja joku kääntelee niitä samoilla pihdeillä kun lihoja. Olenpa tylsä :D mutta sainpahan sanoa.
  Sama anonyymi

  VastaaPoista
 10. Onneks teltan vuokraaminen on naurettavan halpaa. ;)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, kohtalotovereita. Tulkaa meidän kanssa Seikkikseen, siellä on koko perheen juhannusjuhla. Nähdään sitten kellä kaikilla menee yhtä huonosti. :)

  VastaaPoista
 12. Löytyy mökki mutta ei autoa. Käynnissä joka kesäinen tuska ja vääntö (oman pään sisällä); mökille? jos kyllä, niin mistä auto - kaikki vuokra-autot on jo varattu ja maksaa maltaita. Tänä vuonna tsemppaan itseäni että se on vain yksi ylimääräinen arkivapaa. Ollaan himassa (kerrostalossa) ja tehdään mitä huvittaa.

  VastaaPoista
 13. Ei ole mökkiä ei. Mutta onneksi on ystäviä, joilla ei myöskään ole mökkiä. Siispä meillä on omaa kivaa. Tänä vuonna kolmannen kerran suunnistetaan. Vinkkinä, se on kivaa porukalla ja ihan missä tahansa olitte sitten kaupungissa tai maalla. Jalkaisin tai pyörällä. Kerran oli sadetta niin ajeltiin autolla ����

  VastaaPoista
 14. Sama juttu täällä. Pomoni on varsin ikävä ja täynnä itseään oleva ihminen, ja hänelläkin on kaveriporukka jota kutsutaan mökille. En ymmärrä. Olen tainnut olla v:n natsi edellisessä elämässä. ��

  VastaaPoista

Hae