"Ookste joku yhtye?" – Tukholman ja laivamatkan parhaat palat!

12.6.2018

Kaupallinen yhteistyö: Viking Line ja Suomen Blogimedia . "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matka", vai miten se nyt menee. Pä...

Kaupallinen yhteistyö: Viking Line ja Suomen Blogimedia.

"Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matka", vai miten se nyt menee. Päämäärä oli upea, mutta tämän reissun itse matkasta jäi kyllä legendaarisimmat tarinat.

Tukholma on aina ihana. Erityisesti olen "yllättäen" iskenyt silmäni SoFoon, eli South of Folkungagataniin, mikä on vähän kuin Berliinin Prenzleaur Berg ja Friedrichshain olisivat saaneet rakkauslapsen ja se olisi muuttanut Tukholmaan.

Parasta on, että SoFoon on lyhyempi matka Viikkarin satamasta kuin vaikka vanhaan kaupunkiin. Se on tunnettu viehättävistä vintage- ja second hand -liikkeistään, sekä hyvistä kahviloistaan ja ruokapaikoistaan. Mutta siitä lisää lopussa!


Matkamme alkoi heti ruhtinaallisella illallisella À la Carte & Seafood Barissa. En vain voi sille mitään, mutta yksi lempiasiani – eli syöminen – yhdistettynä toiseen fiksaatiooni, risteilyyn, on parhaimpia asioita maan pääll... ei vaan merellä, jos tarkkoja ollaan.

Vähän arvelinkin, että jos tämän remmin vien laivalle, emme voi välttyä a) infernaaliselta tanssimiselta b) karaokelta c) ylimääräiseltä huomiolta.

Ensimmäinen ilta laivalla tanssittiinkin sitten hiestä märkinä. Seurueessamme jokainen on oman elämänsä Madonna, Lady Gaga, Bonnie Tyler ja Kylie Minoque, joten ei sillä lailla kauaa tarvitse ihan minkä tahansa pumpun soittaa, että meidät saa ottamaan tanssilattian haltuun.

Ja tanssilattian haltuuunottamisella todella tarkoitan sen hallitsemista. Siinä on kuulkaa vaan muut tiellä, kun nämä mammat alkaa riivaamaan.

Noh, tämä oli huumoria, ei me pahasti sitä valloiteta. (Eipä.)

Meiltä muuten kysytiin, olemmeko joku yhtye. Ollaan me, tavallaan.

"Laura and the Maijus"

Jo menomatkalla seurueemme toinen Maiju – risteilyemännäksi syntynyt – valloitti yleisönsä karaokessa. Täytyy sanoa, että Garbriellan karaoke on ensimmäinen, missä voin rehellisesti sanoa viihtyneeni. Lauloin jopa itse, vaikka olen ollut totaalikieltäytyjä mielestäni!

Olen nimittäin hieman karaokeongelmainen henkilö, mutta vain siksi, että en kerta kaikkiaan kestä sitä, että ihmiset käyvät peräjälkeen laulamassa jotain melankolista itkuvirttä, minkä ajan muut istuvat täysin reagoimatta koko esitykseen. Siinä on jotain sellaista liian Kaurismäkeläistä vivahdetta, eikä se toimi ainakaan minulla alkuunkaan fiiliksen nostattajana.

Mutta annas olla! Jos menomatkalla jengi oli Gabriellan karaokessa meno päällä, kiitos oman elämänsä risteilyemännän, paluumatkalla potti räjähti täysin. Laiva oli lastattu erityisen valovoimaisilla showhenkilöillä, sekä erityisen innostuneella yleisöllä. Täydellinen kombo!

Siellä laulettiin Abbat ja muut lavan täyttyessä toisilleen tuntemattomista tanssijoista. Siellä hurrattiin laulajat sekä lavalle, että sieltä ulos, eikä hauskan fiiliksen tartunnalta voinut välttyä. Karaokeisäntä yllytti ihmiset tanssikilpailuun ja ihmisethän lähti.

Totaalisesti riemu repesi yleisössä, kun korealainen laivaporukka lauloi ja tanssi Gangnam Stylen. Siellä 67-vuotias pappa veti sellaiset moovit, että jopa meidän tanssiryhmä olisi jäänyt kakkoseksi.

Paras karaokekokemus ikinä. Rakastan, kun ihmiset eivät ota itseään tai muita liian vakavasti!

Laivamatkojen yksi taioista on, että siellä tutustuu aina uusiin ihmisiin, joihin ei tavallisessa arjessa ehkä tutustuisi koskaan. Tarpeeksi kauan kun törmää kerta toisensa jälkeen samoihin tyyppeihin lyhyen ajan sisällä, sitä alkaa höpöttelemään – ja kohta huomaa bailaavansa tanssilattialla samassa jengissä, kuin oltaisiin aina tunnettu. Vähän sama efekti kuin festareilla!


Tukholmasta palatessamme kävimme jokainen rentoutumassa Viking Gabriellan hoitolan hoidoissa. Myönnän, otin myös tirsat samalla. Täytyy sanoa, että se jos mikä teki terää edellisen yön bailujen ja koko päivän kävelyn jälkeen.

Palatakseni vielä ruokapuoleen, olimme iloisesti yllättyneitä À la Carten aamupalasta – mikä siis kuuluu Premium-hytin hintaan tullessa ja mennessä –, sekä pop up -ravintolan meksikolaishenkisestä tarjonnasta.

À la Carten aamiainen ennen Tukholmaan saapumista antoi virkistävän alun päivälle. Ei tunkua, eikä säätämistä, vaan hallittavissa oleva aamiaiskokemus, jossa kahvi tuodaan pöytään samalla kun itse ihastelee merimaisemaa ja Tukholman rannikkoa.

Meksikolaisessa vedimme pitkän päivän ja rentoutushoitojen jälkeen navat täyteen tacoja. Ilahduttavaa oli, että tacoihin ja alkupaloihin oltiin saatu raikas ja maukas makumaailma. Toimi mainiosti kakkospäivän illan aloitukseen!


Ja nyt sinne itse Tukholmaan!

Viking Gabriellalla ehtii olla maissa reilu viisi tuntia. Siinä ehtii aivan hyvin pyörähtämään vanhan kaupungin kautta Tukholman keskustassa ja sieltä takaisin matkalla satamaan SoFon kautta.

Mikäli taas haluaa ottaa iisimmin, voi päivän viettää aivan hyvin myös pelkässä SoFossa. Siellä kyllä on tarpeeksi tekemistä siksi aikaa!

Teimme vuosi sitten matkan Turusta lähtevillä Vikingin laivoilla Tukholmaan, jolloin maissaoloaikaa kertyy ruhtinaalliset 13 tuntia. Siinä ehtii jo Junibackenit, huvipuistot ja päälle kaikki edellä mainitut.

Erona Helsingin päivä Tukholmassa -lähtöihin, että Turusta lähtiessä laivaa vaihdetaan välissä, joten omat kamat otetaan hytistä mukaan. Ne voi onneksi laittaa säilytykseen Vikingin sataman matkalaukkusäilytyslokeroihin, eikä se sinällään tuota paljon enempää vaivaa.SoFon helmiä:

Vintage- ja second hand -puodit

Täällä meillä päin vielä aika moni käytetyn tavaran kauppa on sellainen suunnittelematon kasa vähän tuhnuisia vaatteita ja pölyisiä tavaroita, mutta heti kun astuu mihin tahansa muuhun Euroopan kaupunkiin liikkeet muuttuvat kauniiksi, tyylikkäiksi ja suunnittelluiksi puodeiksi, eikä niiden aina edes heti huomaa olevan kierrätetyn tavaran kauppoja.

Tukholman SoFossa muutaman korttelin sisään mahtuu useita viehättäviä second hand -kauppoja, joissa tuntuu, että kaikki esille pannut vaatteet ja asusteet huutavat minut ostamaan ne. Siinä on kummallinen ero, miten asiat on pantu esille. Olisipa mahtavaa, että täältäkin alkaisi löytyä entistä enemmän noiden kaltaisia liikkeitä.

Stadsmissionista seurueestaamme kaksi löysi itselleen kesävaatteita, ja ihastuttavan Grandpa-vaateliikkeen (joka myy ihan uutta vaatetta) viereisestä An Ideal for Living Stockholm -putiikista Maiju osti kaksi (2!) valaisinta kotiinsa.

Samaisessa liikkeessä oli myös runsaasti vinyylejä ja jonkin verran vaatteita myynnissä.Ruokaa ja juomaa

SoFossa on useita viehättäviä ruoka- ja kahvittelupaikkoja. Tällä reissulla ehdimme syömään lounasta Shanti Gossipin viehättävällä kesäterassilla, ja ai hyvä luoja jos menette, niin syökää se niiden paneer tuoreella pinaatilla!

Kahville tai syömään kannattaa suunnata aivan Stadsmission-liikettä vastapäätä olevaan Urban Deliin. Siinä on maailman somin ja mehukkain kauppa samassa yhteydessä ja aivan perältä löytyy erilaisia ruokahommia listalta. Vuosi sitten vedimme brunssit siellä!

Kaupan yhteydessä myös kahvila, josta saa otettua mukaan erikoiskahvit. Kaupasta taas löytää oikeastaan mitä tahansa herkkua ja vähän päälle matkaevääksi vaikka viereiseen puistoon.


Täältä muuten näkee lähes kaikki SoFon kaupat ja kuppilat!

Mikäli olet lasten kanssa SoFossa, muutaman metrin päästä Urban Delistä on huippu leikkipuisto lapsille. Siellä hengasimme monta tuntia viime kesänä ystäväperheen kanssa. Aina välillä haettiin eväitä ja jätskiä Urban Delistä ja taas jakoi möllötellä.

Lue viimekesäisestä matkastamme lisää: Lapsiperheen 13 tuntia Tukholmassa.


Mikäli olet todella aamuvirkku tai vastaavasti jaksat bailata auringonnousuun (kesällä se ei vaadi kuin noin kolmeen asti humppaamista), mene ja koe auringonnousu merellä. Täysin sanoinkuvaamaton värimaailma.

En muista eläissäni nähneeni mitään näin vaikuttavaa taivasta. Sille ei mikään kuva anna oikeutta, se pitää nähdä ihan itse.


Jälleen kerran mahtava matka! Viimeisen puolen vuoden aikana on käyty sekä perheen, puolison ja nyt kavereiden kanssa reissussa ja on ollut huippua. Erilaisia matkoja kaikki – ja kaikki yhtä erityisiä. 

Kooste Instagramin tarinoiden puolella myös matkastamme videokooste (mm. se Gangnam Style)! 

Lisää Viking Linen matkoista voit katsoa täältä.


Lue myös: 
Lapset istuivat koko ruokailun paikallaan ja muita ennennäkemättömiä tapahtumia risteilyllä

Muita viimeisimpiä matkajuttuja:
Yllätysseikkailu Berliiniin
6 protippia Kööpenhaminaan
Lapsiperheen 13 tuntia Tukholmassa

You Might Also Like

0 comments

Hae