Kuusivuotiaalleni

Sinä päivänä kun synnyit, minusta tuli äiti. Olet opettanut minulle enemmän, kuin mikään maailmassa. Hymysi on täynnä hyvyyttä. Jos sinut ...

Sinä päivänä kun synnyit, minusta tuli äiti. Olet opettanut minulle enemmän, kuin mikään maailmassa.

Hymysi on täynnä hyvyyttä. Jos sinut saa hymyilemään, voi onnitella itseään. Siinä hymyssä piilee kaikki maailman lempeys, katseessasi vaatimaton kiltteytesi.

Olet empaattinen pieni kiharatukkainen poikani. Luet kaikkia koko ajan. Tarkkailet ja teet arvioita. Minusta näet heti, jos minulla on jokin vinossa. Et ehkä sano mitään, mutta katsot. Ja minä tiedän katseestasi, että sinä tiedät.

Mielettömintä, opettavaisinta ja joskus kamalinta on juuri se. Että minun on muistettava kertoa, sanoittaa ja selittää sinulle kaikki. Mikään ei mene sinulta ohi. Joskus pelkään, että otat maailman murheita harteillesi ja siksi juuri minun tehtäväni on purkaa se sieltä pois.

Rakastan sitä, kun unohdat sen piirteen itsessäsi. Annat mennä vaan tukka hulmuten. Sähläät, sekoilet ja naurat.

Sinä olet herkkä, joskus lähes särkyvä. Sinulle ei saa sanoa rumasti, sinua ei saa nolata. Et osaa itse kertoa sitä, mutta reaktiosi opettaa meitä kaikkia ympärilläsi. Se on vain hyvä asia. Tiedäthän, että olet tahattomasti opettanut meille sinusta, mutta samalla koko maailmasta.

Rakastan sitä, että ujoudestasi huolimatta näytät tunteesi. Ethän koskaan ala piilottelemaan sisimpääsi. Rakastan myös sitä, että kotona uskallat olla vilkas, riehuva, naurava, tanssiva, kiukkuinen, hassu ja lupsakka, vaikka ehkä muualla odotat hetken, ennen kuin näytät kaikki moninaiset puolesi.

Kerron aina jokaisena syntymäpäivänäsi syntymästäsi. Kun oli kaunis syyspäivä ja lähdimme sairaalaan. Siitä, kun sinut nostettiin syliimme ja kaikki muuttui odotetusta johokin muuhun, mutta kuinka kaikesta ollaan selvitty – ja selvitään. Kuinka tunnistin sinut heti meidän lapseksi ja tiesin, että minut on luotu äidiksesi.

Toivottavasti muistan kertoa tarpeeksi, kuinka kiitollinen ja onnellinen olen sinusta, ihan jokaisena päivänä.

Olet herkkä, ihana, empaattinen, suloinen, korvaamaton, kaunis ja ihana lapsi. Kunpa muistaisit sen aina. Kunpa maailma huomaisi sen sinussa.

Rakastan sinua. Oma pieni kuusivuotiaani.


Lue myös:
Se oli yksi tammikuinen yö
Kohta kaksivuotiaani

You Might Also Like

0 comments

Hae