Vinkit arkea helpottaviin mestoihin – ja etätyöpäivävinkki lasten kanssa

9.2.2019

Kaupallinen yhteistyö: HopLop ja Suomen Blogimedia . Olenko ainoa, joka menee Ikeaan vain ruokkiakseen lapset helposti ja saadakseen h...


Kaupallinen yhteistyö: HopLop ja Suomen Blogimedia.

Olenko ainoa, joka menee Ikeaan vain ruokkiakseen lapset helposti ja saadakseen heidät hetkeksi leikkimään leikkipaikalle?

Minun unelmapaikkani lasten kanssa olisi sellainen, jossa olisi karkaamisestetty, turvallinen (pehmustettu?) leikkipaikka ja siinä samassa yhteydessä – muttei täysin samassa tilassa – ravintola tai kahvila, jossa aikuinen saisi suhteellisen rauhassa syödä lounaansa tai hörppiä kahvinsa.


Aika lähellä tätä ollaan päästy esimerkiksi Viking Gracella, jossa lasiseinän läpi ravintolapöydistä näkee leikkipaikalle. Ainoa miinuspuoli on, ettei ravintolasta suoraan pääse leikkipaikkaan, vaan sinne pitää kiertää käytävän kautta. Se luo haasteita vahtia lapsia, kun oviaukko ei ole heti pöydän läheisyydessä.

Törmäsin taannoin myös kyselyyn, mikä seutumme kauppakeskuksista on vanhempien mielestä paras. Siinä missä moni vertaili kauppoja ja sen sellaisia, itse ilmoitin parhaan olevan se, missä olisi leikkipaikka, johon voi jättää lapsen hoitoon.


Niillä kerroilla kun minä olen mennyt kauppakeskukseen, ei varsinaisesti ole ollut mikään maailman kätevin kokemus, kun jotain asioita on ollut pakko hoitaa kahden lapsen kanssa. Silloin parin tunnin hoitopaikka olisi tullut tarpeeseen, eikä sellaista kauppakeskuspalvelua täällä Turussa ole tällä hetkellä. Siksi Ikea valikoituukin usein kohteeksi – harmillista vain on ettei siellä ole apteekkia tai supermarkettia.

Eilen olin muuten jopa Tepsin pelissä – kyllä jääkiekkopelissä, minä – koska kuulin, että siellä on joku lastenmaailma, johon lapset pääsee leikkimään ja tarvittaessa jopa hoitoon toisen välierän taukoon asti!

Sitten aika-ajoin on myös sellainen tarve, että minun pitää tehdä töitä, vaikka olisin lasten kanssa. En koe siitä kohtuutonta huonoa omaatuntoa, mutta toki on aina mukavampaa tarjoilla siksi aikaa lapsille jotain mielekästä tekemistä, kuin rageta kotona, että OLKAA HILJAA, ÄITI TEKEE NYT TÖITÄ JA ON KAIKINPUOLIN HETKEN PERSEESTÄ. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.


Lisäänkin täten arkea helpottavista mestoista -listaani HopLopin. Nimittäin siinä missä tähän mennessä olen aika pitkälti leikkinyt itse siellä, nyt olen huomannut sen olevan myös mainio mahdollisuus työskentelyyn.

Se tavallaan yhdistää pääpiirteiltään edellä mainitut ja toimii näin sekä lounasruokkimismielessä että lasten viihtyvyyden takaajina – unohtamatta tietenkään sitä, mitä sieltä tarvittiin, eli mahdollisutta työskennellä tovi.

Itse olen sillä lailla lapsekas itsekin, että tykkään kyllä itsekin pomppia trampalla (mutta vain jos Tenat tms. on mukana) ja liukua liukumäkeä, mutta se on varmaa, etten ole koskaan pysynyt lasten perässä missään vastaavassa mestassa.

Yhden lapsen kanssa vielä jollain tasolla ehdin kontata pieniä käytäviä pitkin perässä, mutta kun lapsia on mukana kaksi tai enemmän, on perässähiihtäminen mahdotonta. Ja tavallaan sehän noiden mestojen idea onkin: lapset, vähän iästä ja lapsesta riippuen, pystyy menemään siellä ilman aikuisen jatkuvaa vieressä kökkimistä.


Mitä tulee HopLopin ruokatarjontaan, nykyään siellä on entistä enemmän vaihtoehtoja – ja jopa vegejä! Mikäli frittikama ei kiinnosta, löytyy listalta myös perusruokaa ja lounaalla kotiruokavaihtoehtoja.

Uusimpana juttuna HopLopeissa on lounaan ja leikkimisen yhdistävä tarjous, jossa sekä lapsi että aikuinen pääsevät arkisin leikkimään ja syömään yhteis(tarjous)hintaan 19,90€. En pane pahakseni tästä vaihtoehdosta!


Tässä minun vinkkini arkea helpottaviin mestoihin, vinkkaa omasi myös tähän suuntaan! Otan ilolla vastaan kaikki!

Osallistu myös tässä osoitteessa HopLopin kotiruokakisaan. Voit voittaa koko perheellesi vuoden seikkailut HopLop-puistoihin.

Lue myös:
Like a pro: 8 vinkkiä vanhemmuuteen
Lapset istuivat koko ruokailun ajan paikallaan ja muita ennennäkemättömiä vinkkejä risteilyllä

You Might Also Like

1 comments

  1. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta Haluan antaa teille todistuksen siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonilta. Sain 60000 euron lainan 2 prosentin korolla. HUOM: Se on luotettava ja aito. Jos olet kiinnostunut saamaan lainayhteyden EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

    VastaaPoista

Hae