höps
perhe
rimpuilua
urpomamma
vanhemmuus
vinkit
äitiys
Like a pro: 8 vinkkiä vanhemmuuteen
5.8.2016 19.26
On tosi jalo ajatus kasvattaa lapsestaan seuraavaa Einsteinia, jonka lempiherkkua on luomuparsakaalit ja jonka harrastuksiin kuuluu shakinpeluu – samalla, kun opettelee pottailua puolivuotiaana.
Itse odotan jo innolla pääseväni tyttäremme avecina Nobel-juhliin hänen saatuaan rauhanpalkinnon kehitysmaiden naisten tasa-arvon edistämisestä.
Yhtä jalo on ajatukseni siitä, että raskauden jälkeen aloitan tiukan sali- ja juoksutreenin – tullen näin ehkä seuraavaksi Miss Bikiniksi. Tiedättehän "kun on sitä aikaa siinä kotona ollessa".
Olen kerännyt muutamat protipit, joiden uskon helpottavan vanhemmuutta – ihan vaikka vain sellaisissa arkisissa tilanteissa. Kun on päästävä suihkuun, saatava lapset tottelemaan, syötävä tai ihan vaan kestettävä tätä elämää.
1. Turvavyöllinen syöttötuoli, piirretyt, herkut
Tässä pyhässä kolminaisuudessa on avain kaikkeen. Pyykit kuivumaan, hoituu! Suihkuun, hoituu! Päiväkahvit, hoituu! Sähköposteihin vastailu, HOITUU!
Siihen niin vaan syöttötuoliin turvavöihin istumaan. Kaapo tai Muumit päälle ja jotain nyherrettävää herkkua eteen.
Viihtyy aina kymmenestä minuutista jopa tuntiin. Iästä ja tyypistä riippuen. Ehkä myös herkkujen tasosta.
2. Uhkailu, lahjonta, kiristys
Unohda vastaisuutesi tähän jo vuosikymmeniä toimivaan metodiin. Se on vain paketoitava uudelleen, verhoiltava moderniksi. Positiiviseksi, niin sanotuksi porkkana-lähestymiseksi:
"Kun ollaan siivottu huone voidaan katsoa piirrettyjä!"
"Voi olla, ettei jakseta lähteä leikkipuistoon, ellei ensin nukuta kaikki reippaasti päikkäreitä."
"Sitten, kun on syönyt kaikki parsakaalit, saa keksin!"
Kutsumme tätä myös motivoinniksi. Mutta kuten tiedämme, se on vain kiertoilmaisu uhkailulle, lahjonnalle ja kiristykselle.
Näitä ei tosin kannata yrittää esim. vauvalle. Ne toimivat tietystä iästä alkaen ja lopettavat toimimasta tiettyyn ikään mennessä. Murrosikäinen ei ehkä motivoidu enää leikkipuistosta, piirretyistä ja kekseistä.
3. Ravintola, jossa on leikkipaikka
"Me haluamme opettaa, että ravintoloissa syödään, eikä leikitä."
Hienoa! Niin mekin! Sitä ennen haluan kuitenkin syödä ravintolassa. Noin yleensäkin.
Siihen auttaa leikkipaikka – mielellään aidattu.
4. Tee-se-itse-pillimaito
Kahviloissa, turistikohteissa ja huvipuistoissa on aina tarjolla pillimehuja, muttei koskaan pienemmille tarkoitettuja pillijuomia.
Tiedättehän, kun ei se pienempi tyydy vähempään kuin isompi, vaikka kuinka yrittäisi. Esikoisen kanssa voi olla juomatta mehua 18-vuotiaaksi, seuraavien lasten kanssa tasan siihen asti, kun ne huomaavat, mitä isommat saa.
MUTTA!
Lähes kaikissa edellämainituissa paikoissa on kuitenkin aina korviketta kaupan. Ei siis muuta kuin sakset kouraan, reikä purkkiin ja tavallinen pilli siitä läpi. Kyllä ne vauvoja isommatkin voi korviketta juoda. Ihan täydestä menee – kunhan on pilli!
Taapero 0 - äiti 1.
5. Äitiysvaatteet
Ei, niihin samoihin farkkuihin ei tarvi tunkea itseään enää synnytyksen jälkeen. Ainakaan ihan heti ensimmäiseen – tai kahteen, kolmeen, viiteen, kymmeneen? – vuoteen.
Miksi mennä merta edemmäs kalaan, kun täydellisen mukavat housut odottavat kaapissasi? Saumat ei poraudu makkaroihin ja itse asiassa vatsasiluetti on paljon siistimpi, kun housujen vyötärö ylettyy tissien alle, ei lantiolle. Nim. merk. nuorin lapsi puolitoista ja tilasin juuri äitiyslegginsejä.
Koko siluetin saa kadotettua, kun käyttää myös äitiysmekkoja.
6. Lääkkeen ujuttaminen lapselle
Tämä vinkki tuli lukijalta tähän postaukseen. Kaikki lapsethan rakastavat hedelmätruutteja ja toisaalta inhoavat särkylääkkeen, antibiootin tai muiden lääkkeiden ottamista.
Turauta pikkuinen tilkka truutista pois ja korvaa se valitsemallasi nestemäisellä lääkkeellä. Lapsi vetää truutin niin innolla, ettei edes ehdi huomata ensihörpyn mukana tullutta lääkettä.
KUINKA NEROKASTA. Tämä pitäisi patentoida!
7. Imetys
Okei, ei mennä siihen.
8. Itse tehty ruoka
SE ON IHAN TARPEEKSI ITSE TEHTYÄ JOS KEITTÄÄ PASTAA JA LAITTAA PARMESANIA PÄÄLLE.
Ehkä tiraus öljyä ja viereen vähän tomaattia.
Valmisruoka taas tuntuu paljon enemmän itse tehdyltä, jos sen ottaa pois paketista ja lämmittää mikron sijaan pannulla.
12 comments
Valmisruoka tuntuu tosi paljon mun tekemältä, jos en ota sitä paketista pois ja paistan pannulla.
VastaaPoistaYlläri.
PoistaAllekirjoitan, ei muuta kuin painoon ja ohjelehtiseksi neuvolaan!
VastaaPoistaMää paan THL:lle eteenpäin!
PoistaSiis teini-iässähän se uhkailu, kiristys ja lahjonta vasta täysillä toimiikin :P Toki leikkipuistoa ei enää kannata käyttää enää mutta teineille nämä on vielä ihan käypiä keinoja. Kunhan heittää touhun vaan nextille levelille. Pelipäivät, raha, yökyläilyt, erinäiset tapahtumat ja herkut nyt on ainakin oikein käypää valuuttaa.
VastaaPoistaJoo, sillon se vaan just viedään nextille levelille ja VÄHÄN SUOREMMIN uhkaillaan! :D
PoistaMä ujutan antibiootit juomajugurttiin. Onhan ne niitä itse saatanan keksimiä sokeripommeja, mutta pieni paha kun lääke menee hetkessä.
VastaaPoistaHei, nerokas toikin!
PoistaPillimaito! Puhdasta neroutta! Heti käyttöön!
VastaaPoistaNiin onki! Kiitti sen lukijan joka vinkkas! On meilläkin nyt käytössä!
PoistaTuo aidattu leikkipaikka! <3 Toissa viikolla oltiin miehen isotädin ysikymppisillä HIENOSSA ravintolassa. 50 ihmistä, josta 15 alaikäisiä, joista 5 n. metriheikkejä. Mikä siunaus, kun heille tarjoiltiin ruoka ensin ja niiden jälkeen lapset ajettiin sivummalla olleeseen leikkinurkkaukseen yhden parin vanhemman alaikäisen kanssa ja aikuiset saivat kerrankin syödä rauhassa. Miettikää, kolme tuntia ravintolassa ja koko köörillä oli kivaa! Mii laik! Meillä ei siis omia lapsia, mutta meillä oli yksi 3vee hanskattavana, kun käly oli kiinni parikuisessa tissitakiaisessa...
VastaaPoistaTrue! Viimeks kun tarjosin perhekahvilassa Saarioisten makaronilaatikkoa, kirosin miksen ottanut kotoa muovikippoa mukaan ja laittanut sitä lootaa sinne ennen kuin astuin ovesta sisälle. Oisin saanu mutsipisteet, nyt sain mutsikatseet.
VastaaPoista