Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pikaruokaa taaperolle

13.3.2014

Nonni, heti hämäsin. Luulit kuitenkin, että jotain ranskalaisia ja nugetteja se täällä vaan syöttää, ja olit ihan et hyihyi. Tai sitten ...


Nonni, heti hämäsin. Luulit kuitenkin, että jotain ranskalaisia ja nugetteja se täällä vaan syöttää, ja olit ihan et hyihyi. Tai sitten et, mutta nyt ei kuitenkaan ole kyse Mäkkäreistä tai Heseistä. Pikaruoalla tarkoitin – muina jamieolivereina – tietysti pikaisesti tehtävää ruokaa, ja ihan sellaista hyvää ruokaa. 

Aika usein lapsi syö lounaansa jo ennen kuin äitiä alkaa hiukomaan ja siksi vasta päikkäreiden jälkeinen ruoka on usein molemmilla samaa ruokaa. Mikäli kaapissa ei ole eilisen jämiä tai ellei äiti ole ehtinyt aloittaa jo päivällisen tekoa, lapselle pitää soveltaa jokin oma ruoka.


Ruokavarastojemme vakiovarusteina ovat usein avokadot ja aina tomaatit. Lapsen lempiruokaa on kaikki pastaruoat, kunhan pastan muoto on lapsen suuhun sopivaa. Spaghetti ja tagliatelle ovat lapsen mielestä hankalia, mutta farfalle, nalle, tripolini, simpsonit ja mitä näitä nyt on, ovat juuri sopivia. Ja kun äiti saa kuitenkin valita pastan, äiti valitsee edellä mainituista mielummin täysjyväpastat.

Vakioksi muodostunut pikaruoka meillä on siis täysjyväpastaa tomaatti-avokadomuhennuksella. Se on nopea ja helppo ruoka ja se on yksi meidän taaperon lemppareista. Vaikkei tämä ruoka mitään ydinfysiikkaa olekaan, ajattelin sen silti jakaa täälläkin, koska se on ollut niin kätevä meidän arjessa.

Reseptissä ei kypsennetä kuin pasta, joten sen tekemiseen ei montaa minuuttia mene.

Tässä yksinkertaisen ja lapselle maistuvan pikapastan helppo ohje:

Yksi annos

Puolikas avokado
1 tomaatti
n. 50g täysjyväpastaa
Oliiviöljyä
Pippuria
Parmesaania
(Basilikaa tai korianteria)

Pasta kiehautetaan, tomaatit kuoritaan ihan sellaisenaan terävällä veitsellä ja ne pilkotaan. Avokado leikataan kuoressaan kuutioiksi ja lisätään tomaatin sekaan. Päälle oliiviöljyä ja rouhaisu pippuria. Jos lapsen makunystyrät ovat tottuneet suolaan, voi pienen ripauksen sitäkin lisätä, mutta se ei ole välttämätön (mikäli taas itse söisin samaa, laittaisin suolaa niin keitinveteen, kuin avokado-tomaattimuhennokseenkin ja lisäisin chiliä ja hunajaa ja valkosipulia ja ja ja...). Avokado-tomaattiseoksen voi muussata kevyesti, jolloin se tarttuu mukavasti pastan rakoihin, kun seos ja pasta sekoitetaan yhteen. 

Päälle raastetaan parmesania, mikä ainakin on meidän tenavan herkkua. Ruoka tarjoillaan heti tomaatin ja avokadon sopivasti jäähdytettyä kuuman pastan suuhun sopivaksi. Olen usein lisännyt pastaan myös tuoretta basilikaa, korianteria tai mitä nyt tuoreena on sattunut olemaankin, mutta tällä kertaa puskat olivat kuolleet ja kuopatut.


Nyt kun mietin, niin tämähän on tavallaan hyvin-hyvin riisuttu the avokadopasta, mutta tomaatilla höystettynä, eikä ollenkaan niin makoisana. Mutta lapselle toimii, joten antaa palaa! 

Bon appétit kaikki pienet herkkusuut!

You Might Also Like

0 kommenttia

Hae

 

 

Ruokablogien kärki