Pieni pulleasorminen käsi tarttuu tiukasti äidin käteen. Nyt mennään, yhdessä.
Kun ensimmäisen kerran lapsi ymmärsi antaa minulle kätensä pyynnöstäni, sydämeni suli. Pieni lapsi laittoi käden käteeni rutiininomaisesti, aivan kuin niin oltaisiin tehty aina. Siitä asti olemme kulkeneet joka paikkaan käsi kädessä, taaperon tahmainen käsi päättäväisesti kättäni puristaen.
Käden antaminen äidille on myös hyväksymisen merkki arkisille askareille, kuten vaipan vaihtamiselle tai hampaiden pesulle. Aina kun ei leikeiltään joutaisi pysähtymään moisten hoitamiseksi. Myös päivä- ja yöunille kuljemme käsi kädessä. Sekin on merkki yhteisymmärryksestä. Jos taaperoa ei huvita jokin askare, hän ei suostu antamaan kättä.
Joskus käsikkäin kuljetaan, kun voimat ovat loppu. Jos itkettää, väsyttää, kiukuttaa ja nukuttaa. Silloin auttavaa kättä tarvitaan ihan vain pystyssä pysymiseen, henkiseksi tueksi ja turvaksi.
Hurjan hauskaa on, kun juoksemme käsikkäin ympyrää tai pompimme sängyllä. Tänään kipitimme kutittavaa isiä karkuun käsikkäin.
Ja jos leikkijunalle on varattu juuri se äidin puoleinen käsi, voi kättä pitää kädessä myös kauimmaisella kädellä – käsi rintakehän yli ristissä.
Tsihi.
6 comments
Samalta kuulostaa kun mulla ja meidän tytöllä! Me kuljetaan kuopuksen kanssa tosi paljon käsikkäin. Esikoinen ei samalla tavalla oo aiheesta ikinä lämmennyt, se on sellai sylityyppi vaan. Siinä missä kuopus on toki myöskin, niin se kyllä tykkää myös käsikkäin menosta. Ja arvaa vaan kuinka paljon sitä mennäänkin, kun en tämän ekan kanssa niin paljoo saanut, haha :)
VastaaPoistaOih, nuo kädestäpitelijät nihkeine pullukkasormineen on niin ihania! <3
Poista<3 Äiti ja lapsi <3
VastaaPoistaTsihi <3
PoistaOooi <3
VastaaPoistaHihi!
Poista