Nopeat, helpot, hiivattomat sämpylät

17.5.2014

En oikein tajua, miksen ole aikaisemmin laittanut sämpyläreseptiä tänne. Aamupalasämpylät ovat kuitenkin sellaiset, mitä itse ainakin tee...


En oikein tajua, miksen ole aikaisemmin laittanut sämpyläreseptiä tänne. Aamupalasämpylät ovat kuitenkin sellaiset, mitä itse ainakin teen ja siksi googletan tuon tuosta. Teen aina eri ohjeilla, muokkaan niitä makuni mukaan, enkä koskaan muista, mikä oli se paras niistä.

Teen usein aamulla sämpylät huomattuani, ettei meillä ole leipää aamupalaksi. Aika usein se sijoittuu viikonloppuaamuun, koska esimerkiksi eilen kukaan meistä ei jaksanut mennä kauppaan. Heitin pari homeista leivänsiivua roskiin ja aloin hommiin. Aamupalasämpylöiden tulee olla nopeita, koska ei kukaan täällä mitään nostatuksia nälissään suvaitse.

Tässäpä siis jakoon oikeasti nopea sämpyläohje, joka ei hiivoja nostatuksineen kaipaa. Kunhan nakkaa kaikki aineet sekaisin ja pyörittelee pellille. Edes voitelua ei kaivata, sillä ilman sitä sämpyän pinnasta tulee ihanan rapsakka. Ja minusta juuri tämä on se paras versio nopeista sämpylöistä!

Nopeat, helpot, hiivattomat sämpylät, 8kpl:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja 
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 rkl hunajaa (voi korvata myös 2tl fariinisokerilla)
2,5-3 dl vettä 

Sekoita jauhot ja suola keskenään hyvin sekaisin. 
Lisää hunaja ja vesi, ja sekoita lusikalla taikinaksi. 
Pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi tai nostele vesilasissa kastetulla lusikalla kökköjä pellille leivinpaperin päälle. 
Paista 200-asteessa 15 minuuttia.
Syö. Kaikki. 

Helppoa kuin hillon syönti!

HUOM! Toimii myös gluteenittomilla jauhoilla tehtynä! Ruisjauhojen tilalle esimerkiksi gluteenittomia kaurahiutaleita!



You Might Also Like

46 comments

  1. Oli pakko tehdä näitä iltapalalle ja hyviä oli! Kiitos inspiraatiosta, kivan nopea resepti väsyneellekin äidille;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva kuulla! Ne on oikeesti kyllä nopeat, ei tämmöset väsyneet äidit muita ehtiskään! ;)

      Poista
  2. Näitä täytyy kyllä huomenna tehdä, leipä loppui. :D

    VastaaPoista
  3. Mums mums nams nams. Näistä tuli jänniä, pelkästään hyvällä tavalla siis! :D Mukavaa makua hunaja antaa. Voin kuvitella että mies fanittaa näitä (jos näitä on enää kun tulee töistä kotiin.. :D)

    VastaaPoista
  4. Olipa muuten hyviä! Mullaki tapana googlettaa aina eri ohje ja sitten en muista mikä ohje se oli :D tällä kertaa googletin hiivaton sämpyläohje, kun sitä ei kaapista löytynyt ja onneksi törmäsin tähän ohjeeseen!
    T. Helen Mamina-blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kun maistui! Tää on kyllä tosi nopee ja iisi resepti. Meidän useiden aamujen vakkari!

      Poista
  5. Voiko hunajan korvata siirapilla tai jollakin muulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toki, tai sitten voi jättää kokonaan poiskin! :)

      Poista
  6. Tämä on kyllä ihan superhyvä ohje. Kiitos jakamisesta! :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta! Oli ihanan nopeat tehdä ja hyviäkin! :)

    VastaaPoista
  8. Onko tuo vesimäärä ihan oikea? minusta taikinasta tuli aivan liian löysää joten jousin lisäämään aika paljon jauhoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on! Se saakin olla sellaista suht löysää. Sen voi vaikka lusikoilla nostella pellille. Ja toki jauhojen tuoreuskin vaikuttaa niiden määrään, mutta ei kovin dramaattisesti kuitenkaan.

      Poista
  9. Kiitos reseptistä! Olen suuri sämpylöiden ystävä, mutta normaalit (kuiva)hiivalla kohotetut pämpyt ovat vatsalle aika nounou - ainakin jos niitä haluaa syödä useamman kuin 1 kpl vuorokaudessa. :D Myös minua mietitytti tuo veden määrä, mutta en lisännyt jauhoja. Lusikalla nostellessa taikinassa tuntui hauska sitko (tai sitten kovettunut hunaja siellä vain vaelsi yhdessä lusikallisessa..!). Mielenkiinnolla odotellaan, mitä tulee… ;)

    Katariina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sitä kun sekottelee hetken, niin alkaa kiinteytyä se taikina. Mutta kandee just aloittaa vaikka parilla desillä ja katsoa tarviiko kolmea. Harvemmin tarvii, mutta joskus oon joutunut laittaa. Kiva kun tykkäsit!

      Poista
  10. Tuli todella hyvi vaikka teki gluteenittomana. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa, kiitos! Mäki oon tehnyt pari kertaa gluteenittomista jauhoita ja on toiminut!

      Poista
  11. Jäätävän hyvä ohje! Tulee nopeasti ja tuoreena tosi maistuvia, tosin itse tykkään laittaa makeutukseksi tummaa siirappia (ja vielä vähän reilusti) :) Ainoa miinus on, että eivät oikein samalla tavoin kuin hiivasämpylät kestä pakastusta, koska leivinjauheen maku alkaa puskea läpi. Tämähän on tuttu juttu muidenkin leivinjauheella kohotettujen leipästen kuten teeleipien kohdalla, ei sinänsä siis ohjeen moka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Joo, nää pitää syödä heti, tai viimeistään seuraavana päivänä! :) Kiva kun tykkäsit ja en kestä tota sun Blogger-nimeä! <3 :D

      Poista
  12. Siis Ihan Superi hyberi hyviä :) näitä on monesti tullu tehtyä :)

    VastaaPoista
  13. On todella hyvä ohje. Oon valmistanut näitä niin tuhat kertaa sen jälkeen kun löysin tämän ohjeen aika vasta!

    VastaaPoista
  14. Olipa hyvä ohje, nopea, helppo ja yksinkertaiset aineet. Itse käytin ruisjauhon sijasta kaurahiutaleita, hyvin toimi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin kyllä on! Mäkin oon korvaillut ja on toiminut! :)

      Poista
  15. Osaatko sanoa miksi mulla aina nää sämpylät on ihan lättäniä? Hyvältä maistuu mutta olisi kiva kun näyttäisivätkin kauniilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Jaa-a, aika paha. Kyllä niiden pitäisi nousta, edes vähän! :D Olethan huomioinut, että se leivinjauhe on ruokalusikoita, ei teeluskoita? :)

      Poista
  16. Herkullisia olivat! Kiitos ohjeesta - näitä tehdään toistekin. :)

    VastaaPoista
  17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  18. Olen tehnyt iltapalaksi eilen ja aamupalaksi tänään ja varmaan pitkään jatkuu tämän ohjeen käyttö. Kiitos!

    VastaaPoista
  19. Ohjeesi oli löytänyt tiensä Iltalehteen ja sieltä ystävän Facebook -sivulle ja sieltä sitten meidän perheen leivätöntä aamua pelastamaan. Juuri sellainen pikaohje, jota kaksosvauvojen ja kahden isomman apurin kanssa tarvitaan. Kiitos

    VastaaPoista
  20. Päivä muutama taaksepäin mieheni kirjoitteli ruutupaperille koneelta jotain hyvin keskittyneen oloisena. Sitten hän muina miehinä kysäisi, että onkos meillä ruisjauhoja. En udellut enempää (aavistelin ylläriä) ja ruisjauhojen löydyttyä hän alkoi touhuta keittiössä. Pysyin pois jaloista, mutta huomasin, että hän kyykyssä seurasi mitä uunissa tapahtui. Ihana tuoksu täytti keittiön, kun leipuri esitteli sämpylät. Todella hyviä ja nopeasti! Hän oli myös löytänyt ohjeesi Iltalehdestä. Kiitos paljon! "Aiemmin jauhopeukalottoman miehen tyytyväinen vaimo"

    VastaaPoista
  21. KIITOS! Tämän reseptin kirjoitan ylös ja teippaan keittiönkaapin oveen. Oon pitänyt sämpylöiden leivontaa työläänä ja kestävän pitkään. Vaikkei se edes ole, mutta mielikuvan vuoksi sämpylät ovat aina jääneet tekemättä. Nyt pitkän pääsiäisloman ansioista ajattelin, että on aikaa leipoa. Sitten tää resepti olikin niin nopea, että pisimpään meni kun odotti uunin lämpenevän kahteensataan! Mahtavaa! Laiska leipuri kiittää ja kuittaa.

    VastaaPoista
  22. Miks mulla jäi raa aksi? Sisältä. Laitoin sitä gluteenitonta kaurajauhoa..🤔🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, vaikea sanoa. Mä en ole kaurajauhoja käyttänyt. Kenties siinä on eri lainalaisuudet tms? Gluteenitonta jauhoa (esim. Pirkka) olen käyttänyt ja tuon ruisjauhot korvaavan desin verran esim. kaurahiutaleita.

      Poista
  23. Miks mulla jäi raa aksi? Sisältä. Laitoin sitä gluteenitonta kaurajauhoa..🤔🤔

    VastaaPoista
  24. Kiitos ohjeesta! Tuli erittäin hyviä sämpylöitä. Käytin siirappia ja lisäsin vielä porkkanaraastettakin joukkoon. <3

    VastaaPoista
  25. Mä tein sun repsulla sämpylät.Tuli vähä epämääräisen mallisia..ei siis reseptin vika :).Poika tuli koulusta kotin ja kysyi ,mitä noi on ? No sämpylöitä,vastasin..se katsoi vähä epäilevästi, Noiko? No maistoi lämpimänä yhden voin kanssa,haki maitopurkin ja söi siis 7!! Yhden sain itse..Upee repsu..koko projektiin tiskeineen 20min 15 sek.. Tälläistä leipomisen pitää olla ! Jukka "Äiti"kin..

    VastaaPoista
  26. Mitä ne tämmöset sämpylät on? Leivon taikinan ja nakkasin uunin :D

    VastaaPoista
  27. Joo kiitti, tämmöne väsyny työtön ja lapsetonki kerkes tehä ennenkä ukko kerkes kissaa aamulla sanoa.

    VastaaPoista
  28. Olipahan hyviä! Samulla teki mieli pikasämpylöitä, eikä hiivaakaan ollut kaapissa. Laitoin itse 3 dl grahamjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja ja hyvältä maistui. Ensi kerralla taidankin laittaa porkkanaa sekaan, niin näppärä ohje, että näitä vääntää vaikka joka viikonloppuaami kun mieli tekee tuoretta leipää :)

    VastaaPoista
  29. Todella hyvä resepti,tulee vakio käyttöön huushollissani

    VastaaPoista

Hae