DIY, eli ihan itte: Joulukalenteri

1.12.2014

Voi kyllä. Kyllä! Minä ihan itse omin pikku kätösin otin ja askartelinpaskartelin eilen illalla kalenterin lapselle. Tai no, aloiti...


Voi kyllä. Kyllä! Minä ihan itse omin pikku kätösin otin ja askartelinpaskartelin eilen illalla kalenterin lapselle. Tai no, aloitin eilen illalla, sitten tajusin, että aika loppuu kesken ja menin nukkumaan. Mutta jatkoin tänään ja nyt se on valmis! 

Ei sen niin justiinsa, ettei lapsi heti aamusta päässyt kurkkaamaan ensimmäistä luukkua, eli pussukkaa – ehtii sitä myöhemminkin. Nyt vaan pitää vielä käydä pikapikaa ostamassa pussukoihin jotain täytettä.

Tee-se-itse -kalenteri siis syntyi lahjapaperista, kaksipuolisesta teipistä (käytin tällaista teippikonetta – tosi kätevä!), pyykkipojista ja narusta. Ei huano hei! Ja sanoinko jo, että ihan itte tein!

Mulla ei ollut mitään käsitystä, miten pieniä paperipusseja taitellaan, mutta löysin varsin hyvän opasvideon asiasta. Lahjapaperit ovat yhdestä lempparikaupastani, Clas Ohlsonilta – hah, ja pikkuiset pyykkipojat ja juuttinaru löytyivät ihan omista varastoista. Vastaavia saa varmasti ihan mistä vain askartelukaupasta. Paperipusseista tein erikokoisia vähän elävöittämään riviä (ja siksi, etten osaa tehdä tasalaatuisia). Lisäksi tein joukkoon muutaman tötteröpussin. 

Kuoseja on neljää erilaista, mutta ne on tehty kahdesta lahjapaperista ja sitten ihan tavallisesta valkoisesta ohuehkosta paperista. Ruskean, kuviottoman pussin olen tehnyt siis ruskean lahjapaperin toisesta puolesta.

No mitäs sinne pusseihin sitten laitetaan? Kotitalouskriisin Maria olikin jo tehnyt ajatus- ja kirjoitustyön puolestani ja listannut hyviä, ihan lähikaupasta ja kotoa löytyviä kalenteriyllätyksiä. Itselläni kun ei tullut aluksi mieleen kuin rusinat, joten Marialta poimin muutamat ideat.

Narun suunnitelin aluksi kiinnittäväni sillä lailla siksakkina johonkin seinälle, mutta koska aviomieheni ei ehkä olisi pitänyt siitä, että alan taas heilutella täällä vasaraa ja teen taas miljoonia reikiä seinään, keksin laittaa narun meidän olohuoneen ja keittiön välissä olevaan holvikaareen roikkumaan. Narunhan voi muotoilla ihan miten tahtoo ja mihin tahtoo, joten se ei vaadi kolmemetristä holvikaarta kämppään. 

Helppo kalenteri tämä on, mutta aika kiva minust! Vähän saksimista, taittelua ja ripustelua, ja avot! Niin, ja jos ei taittelu kiinnosta, kaupasta saa ihan varmana valmiita kivoja paperipusseja. 

Vaikka tässä on jo joulukuun ensimmäistä päivää eletty tovin, niin vielä ehtii tekemään itse kalenterin. Ei se niin päivän tai kahdenkaan päälle ole! 

You Might Also Like

5 comments

 1. Vau, hieno! T maria / kotitalouskriisi

  VastaaPoista
 2. ootpa sa näpsäkkä askartelija, suorastaan taiteilija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näpsäkästä en tosin tiedä (kandee kattoo esim. tää, ehhe), mutta kun tarpeeksi hakkaa päätään seinään, niin kai sitä joskus jonkun askartelun luulis onnistuvan! :D

   Poista
  2. No se bilehattuhan oli oikein mainio! Pysyi kasassa ja siinä oli jopa tupsukin ja kaikkee... :) Oot kyllä näpsäkkä. Piste.

   Poista

Hae