Kaksi erinomaisen hyvää lehtikaalireseptiä: Pasta ja lämmin salaatti

11.8.2015

"Miksei me olla tehty tätä aiemmin?" kysyi mies tänään tekemästäni lounassalaatista. Eilen taas sukulaiset raapivat viimeisiä past...

"Miksei me olla tehty tätä aiemmin?" kysyi mies tänään tekemästäni lounassalaatista. Eilen taas sukulaiset raapivat viimeisiä pastanjämiä kattilasta ja neuvottelivat, kuka saisi viimeiset hippuset. 

Me olemme hurahtaneet lehtikaaliruokiin ja nyt jaan kaksi erinomaisen hyvää, yksinkertaista ja nopeaa lehtikaalireseptiä! Sanoinko jo erinomaisen hyvää?


Lehtikaalipasta neljälle:

Reilusti oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Suolaa, pippuria, chilijauhetta
n. 6 lehtikaalia, ruodot poistettuna ja lehdet pilkottuna
3-4 dl kermaa
Korkillinen omenaviinietikkaa (Hapokkuutta tuomaan. Laitoin valkoviinin puutteessa ja toimi!)
100 g (puolikas paketti) luumu- tai kirsikkatomaatteja puolitettuna
400 g tagliatelle-pastaa 
1 dl parmesaania raastettuna
100 g vuohenjuustoa pilkottuna

Laita hyvin suolattu pastavesi kiehumaan.
Lisää oliviiöljyä pannulle, niin että koko pohja täyttyy. 
Lämmitä vähän öljyä ja nakkaa valkosipulit, suola, pippuri ja chilijauhe sekaan. Suolaa ja pippuria saa rouhia reilusti, chiliä hyppysellinen.
Paistele miedolla lämmöllä hetki valkosipuleita, mutta älä ruskista tai polta!
Lisää pesty lehtikaalisilppu ja pyörittele öljyseoksessa.
Lisää kermat ja keittele pienellä lämmöllä n. 10 minuuttia kasaan ja lisää viinietikka. Laita tässä välissä myös pasta kiehumaan.
Lisää tomaatit kastikkeeseen ja anna hautua hetki.
Sekoita lopuksi parmesaaniraaste ja pilkotut vuohenjuustot kastikkeeseen. 
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa!

Nostele keitetty pasta kastikkeen joukkoon, pyörittele sekaisin ja tarjoile suoraan pannusta ruoka. Päälle vähän vielä pippuria ja parmesaaniraastetta! Voilà!

***

Lämmin lehtikaalisalaatti kahdelle:

Oliiviöljyä 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Suolaa, pippuria, chilijauhetta
n. 6 lehtikaalia, ruodot poistettuna ja lehdet pilkottuna
100 g. (puolikas paketti) luumu- tai kirsikkatomaatteja puolitettuna
100 g. vuohenjuustoa kiekkoina

Lisää oliviiöljyä pannulle, niin että koko pohja täyttyy. 
Lämmitä vähän öljyä ja nakkaa valkosipulit, suola, pippuri ja chilijauhe sekaan. Suolaa ja pippuria saa rouhia aika rohkeasti, chiliä hyppysellinen.
Paistele hetki valkosipuleita, mutta älä ruskista tai polta!
Lisää lehtikaalisilppu ja pyörittele öljyseoksessa.
Lisää tomaatit ja paistele hetki.
Siirrä salaattihommat pois pannulta tarjoiluastiaan ja peitä kannella.

Paista lopuksi vuohenjuustokiekot nopeasti öljyssä molemmin puolin ja laita salaatin päälle. 
Lisää muutama rouhaisu mustapippuria koko homman päälle.

Syö sellaisenaan tai tarjoile vaikka grilliherkkujen kanssa! Päälle söpii balsamietikka, eli bälsämicö! 

Näm!

You Might Also Like

6 comments

  1. Mmmm, vuohenjuusto ja lehtikaali, kiitos vinkistä! Mä olen tehnyt ihan ookoo -lehtikaalipastaa, mutta siitä jäi puuttumaan Se Jokin. Siis veikkaan että vuohenjuusto ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti joo! Ja sit toi valtava määrä kermaa, suolaa ja kaikkee muuta kevyttä! Hahah! Kerro sit ku teit! Ja muista: jos se maistuu valjulta, lisää suolaa! Jag älskar suola! ;)

      Poista
  2. Hei täydellistä! Mulla on jossain hulluuspuuskassa ostettu pussillinen lehtikaalia jääkaapissa, enkä oo oikein keksiny miten käyttäisin. Täytyy kokeilla näitä!

    VastaaPoista
  3. Ihanat ohjeet! Pakko tehdä toi pasta tänää ku sul oli säpissä sitä👍 onneks kotona on just sopivasti lehtikaaliia😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hyvä! Kiva ku vinkistä siellkin oli hyötyä! <3

      Poista

Hae