Yllätysvieraita? – Muista nämä kuusi kovaa P:tä!

8.11.2015

"Voi paska! Ai tulevat vai? Ai puolen tunnin päästä? Ai miten niin lukee kalenterissa? Tää kämppä on ihan hirveessä kunnossa! Ja kato n...

"Voi paska! Ai tulevat vai? Ai puolen tunnin päästä? Ai miten niin lukee kalenterissa? Tää kämppä on ihan hirveessä kunnossa! Ja kato ny muaki! Äää!"

Onko tämä tuttu tilanne kotonanne? Ei hätää, tällä kuuden P:n taktiikalla selviät!


Piilota
Kaikki. Lelut, roinat, kakkavaipat, kalsarit, sukat, likaiset astiat, lapset, kaikki. Käytä tarvittaessa haravaa. Verhon taakse, sängyn alle, saunaan ja kylppäriin saa kivasti. Ei kukaan sinne kuitenkaan katso.

Peitä
Hajut, tahrat, liat. Sekä kodistasi, että itsestäsi. Vanha kardemummaa kuumaan uuniin -kikka toimii tässäkin. Viltti sohvan kakkatahran päälle (huom. hyggeilyefekti), tilkka kloriittia vessanpönttöön ja puuroiset, pukluiset hiukset trendikkäästi huivin alle. Kainaloon mitä tahansa, mikä haisee paskaa paremmalta.

Panikoi 

Pakota
Koko perhe hommiin. Myös koirat, jos sellaisia löytyy. Käskyt vaan sinkoilemaan. Hyvä johtaja osaa delegoida!

Pakasteet
Pasteijaa, pullaa, pitsaa... Suoraan pakkasesta uuniin. Tarjoiltavat vartissa. Itsetehtyjen leivonnaisten efektin saat, kun runnot vähän leivonnaisia rumemmaksi persoonallisemmaksi ja lisäät unikonsiemeniä/raesokeria/oreganoa päälle.

Punaa
...huulesi. Paras pikameikki. Vie huomion pois tummista silmänalusista, silmäpusseista ja couperosasta. Tai voi myös olla, että korostaa niitä. Mutta kuten Innon Marko Paananen sanoi: mitä et voi peittää, korosta.

Pue
Nyt tarkkana: MUISTA PUKEA! Myös itsesi. Ei ole ensimmäinen kerta, kun meinaa unohtua. Mutta pue silti vasta, kun ovikello soi. Ei sekuntiakaan liian aikaisin – ehtii vielä sotkeentua.


Tai sitten et muista pukea ja voit samalla huoleti jättää välistä kaikki muutkin edellä mainitut kohdat. Kyllä siinä sen verran tarkkasilmäisinkin vieras hämääntyisi, että ihan sama haiseeko kakka tai onko sotkuinen koti. Ruokahalukin sillä varmasti menisi, joten se siitäkin.

Lue myös:
16 vastausta juhlajärjestäjän keskeisimpiin kysymyksiin
Näitä seitsemää (7) asiaa stressaamalla sinustakin voi tulla hyvä vanhempi!
16 askelta lähes onnistuneeseen pitsareissuun


You Might Also Like

9 comments

 1. Yks P lisää.. Pimennä, eli hämärtämällä valaistusta ei näy perheen villakoiria tai muutakaan pientä epämääräistä ;) -Petteri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi paska, PEEllä! Mä unohin sen! Se oli mulla lauantai-illalla vielä mielessä, kun tätä postausta päässäni hahmottelin!

   Poista
 2. Mahtavat vinkit :D Nämä pitäisi printata seinälle. Eiku kaapin oven sisäpuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, printtaa pois! Mut shhh... ei kerrota näistä kellekään ;)

   Poista
 3. Been there, done all that... Erityisen kivaa oli siinä vaiheessa kun vieraat tahtoi nähdä saunan, jep. Tai kun mies päätti avata sälekaihtimet hyggeilytunnelmasta suoralle auringonpaisteelle, jep. Tai kun ystävän tummakiharatukkainen lapsi kävi piilosta pölyisen sängyn alla, jep. Parasta oli oikeastaan hämmennys yllärikylään (suoraan avoimesta ovesta eteiseen morjens) tulleiden appivanhempien silmissä, kun seisoin pelkkä pyyhe päällä eteisessä, taaperon roikkuessa pyyhkeessä ja minun yrittäessä peittää toisella kädellä sitä mitä peitettävissä oli... Sus-anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, lapset. Miksi ne tunkee kaikkiin paikkoihin, mihin ei pitäisi. Piilosta muka... sinne menevät vaan tarkastamaan, onko imuroitu kunnolla. Hitto! :D Ja siis minusta kaikki yllärikylään tulleet sietävätkin nähdä vähän lihaa! Ei saa tulla yllärikylään, pitää antaa varoitussoitto edes!! Minä käännyttäisin pois, haha! :D

   Poista
 4. Mainiot ohjeet, kyllä näillä yllärivieraat hoidellaan kunnialla :D

  VastaaPoista
 5. En voi muuta sanoa kuin Aamen, totta joka Pee. Yleensä aloitan Piehtaroinnilla itsesäälissä, mutta se ei yleensä auta.

  VastaaPoista
 6. Harava! Miten en oo aiemmin sitä keksinytkään hyödyntää! 😅 Meille ei voi tulla yllätysvieraita tai jos tulee, niin saavat kyl varautuu sotkuun. Ja siinä ei auta motkotukset muille, vaan peili ois aika hyvä. Oon nimittäin itse se pahin sotkija... 😜 Sen voisi miltei ympätä cv:n special skills -osioon: erityisen taitava ja nopea sotkija. 😉 Vinkkaan myös entisen työkaverini metodista: jos ikkunasta huomaa, et joku sukulaisperhe on tulossa yllärivisiitille ja koti on kuin pommin jäljiltä, niin koko perhe vaan kyyhöttämään hiiren hiljaa keittiön pöydän alle, ettei näy ikkunoistakaa.. 😅

  VastaaPoista

Hae