Onneks on vakuutus?

8.2.2016

Se oli pari päivää ennen eräpäivää, kun nakkasin syntymättömän lapsen vakuutuspaperit postiin. Myöhemmin ei olisi enää kerennyt. Siis jos ha...

Se oli pari päivää ennen eräpäivää, kun nakkasin syntymättömän lapsen vakuutuspaperit postiin. Myöhemmin ei olisi enää kerennyt. Siis jos halusi, että vakuutus on voimassa heti syntymästä asti, eikä vasta sitten syntyneelle lapselle. Ajattelin, että jos kuitenkin olisi jotain. Pakko saada vakuutus jo syntymää ennen, koska mikäli jotain sitten olisikin, ei vakuutuksia – ainakaan niin kattavia – enää saisi.


Vakuutus saatiin, huh. 


No sitähän maksellaan nelisen sataa vuodessa. Per lapsi. Juuri perjantaina maksettiin taas tämän vuoden maksut. Viime vuonna sama summa, vai olisikohan ollut vielä enemmän. Nehän menee jotenkin mystisesti ne maksut, kun ottaa sen syntymättömälle lapselle. En nyt muista. Mutta sanotaan, että vaikka kahdeksan sataa maksettu nyt, kun lapsi on vuoden ja kuukauden. Ainiin ja vielä se syntymätön aika päälle. Oisko tonnin?

Kun sitten perjantaina istuin iltasella tytön kanssa Mehiläisessä, lastenlääkärille jonottamatta menossa, ajattelin: Onneks on vakuutus. Tuosta nuin vain, vartin (!!) varoitusajalla lääkäriin. 

Kun istuin labralähete kädessä, tyttö sylissä, labrakokeiden ottoa odottaessa ja katsoin jokaisen yksittäisen kokeen hintaa, ajattelin: Onneks on vakuutus.

Kun tarkkaavainen lääkäri totesi, että jahas, tytöllä on RS-virus ja onpas kyllä kamalan tiheä hengitys (77/min, kun kuuluisi olla alle 50), että kyllä laitan teidät nyt Tyksin lastenpolille, ajattelin... Ok. Hyvä, että meistä pidetään huolta.


Kun sitten Tyksin lastenpolilla oltiin (ja terveiset aivan ihanalle henkilökunnalla, teitte iltamme), ajattelin: Onpa hyvä, että meillä on näin hyvä terveydenhuolto ja että onpa turvallinen olo täällä. 

Oikeastaan, mehän oltaisiin voitu tulla suoraan päivystykseen ja ehkä oltaisiin näin pienen lapsen kanssa päästy aika piankin lääkärille, joka olisi sitten laittanut meidät ehkä samoihin labroihin ja siitä tattada-daa: lastenpolille. Samaan paikkaan, Tyksiin, vähän vaan rakennusta olisi pitänyt vaihtaa. Tosin itsehän en osannut ajatella tilanteen olevan näin vakava, mutta hyvä että lääkäri ymmärsi.

Mehiläisen laskua miettiessä (260 euroa ja rapiat päälle) ajattelin: Onneks on vakuutus. Plus lääkekulut, eli yhteensä noin 280 euroa. Huh, onneks on vakuutus

Ei vaan heeeeetkinen. Mitäs me ollaankaan tähän mennessä maksettu sinne?! Tuhat euroa ja tämä on ensimmäinen kerta (onneksi!), kun joudumme käyttämään sitä. Noin 280 euroa haetaan sieltä nyt takaisin ja siitäkin on omavastuuta 100 euroa. Äkkiä laskettuna vakuutusyhtiön on vielä aika paljon plussalla. Noin 820 euroa.


Jos olisin mennyt suoraan päivystykseen, Tyksiin, johon joka tapauksessa menimme, vakuutusyhtiö olisi vielä enemmän plussalla. Toki julkiseltakn tulee laskut vielä kotiin, mutta aika pienet verrattuna yksityiseen.

Tästä herääkin ajatus, että tota... ei tässä nyt ainakaan voitolle jäädä. Hah!

Okei, no jos jotain isompaa, tai enemmän tutkimuksia ja hoitoa ja kaikkea vaativaa tulisi, vakuutuksesta olisi enemmän rahallista hyötyä (ja toki sujuvuushyötyä myös). Olisiko? Vai haluaako vakuutuspositiivinen mieleni vain nähdä sen niin? Olen kuitenkin aika vakavasti vakuutusmyönteinen muija.

Esikoisen ekana elinvuonna vakuutus maksoi itsensä tuplana takaisin. Sen jälkeen on ollut vähän siinä ja siinä.

Jos olisin laittanut kaikki rahat säästöön, vaikka ihan jopa sijoittanut, ja sieltä nostellut tarvittavat yksityiseen, miksei julkiseenkin puoleen menneet rahat, oltaisiinko plussalla? Tällaisissa viimekertaisen kaltaisissa keisseissä käyttänyt suoraan vaan julkista puolta, oltaisiinko plussalla?


Juttelin kaverin kanssa ja hän kertoi myös vakuutuksen maksaneen heille itsensä ekana vuonna takaisin kaikenmaailman maitoallergioiden selvittämisessä, mitä julkisella ei oltu ensi alettu hoitaa. Yksityinen puoli hoiti testit ja antoi sitten lähetteen julkiselle. Alussa hyöty oli siis korvaamaton, mutta sen alkusysäyksen jälkeen julkinen puoli hoiti loput. 

En mä nyt tiedä, mitä mä tällä haen. Ei mulla edelleenkään ole vastausta, kannattaako niitä vakuutuksia nyt ottaa vai ei, mutta kuha (tähän kuhameemi) ajattelin. Riippuu tapauksesta, eikä sitä voi etukäteen tietää. Että tuleeko sairauksia tai muita. Useimmiten ei tule mitään, joskus tulee. Sehän se vakuutusyhtiöiden liikeidakin on, hah!

Meillä esimerkiksi ollaan esikoisen korvavaivat tilanteesta riippuen hoidettu niin yksityisellä kuin julkisellakin, ja kumpaankin ollaan oltu aidosti tyytyväisiä. Molempien puolien laskut on kattanut vakuutus, mutta tämän syvempiä pohdintoja, saati laskelmia en kyllä ole tehnyt kannattavuudesta.

Mites te? Onko vakuutuksia? Onko ollut hyötyä?

You Might Also Like

51 comments

  1. Aika vaikeita päätöskiä! Se varmaan riippuu, mitä siltä vakuutukselta (tai hoidolta ylipäätään) haluaa. Itse uskon vahvasti että pienten flunssiaten lasten kanssa pääsee myös julkisella puolella aika ripeästi hoitoon. Mies taas haluaa pitää vakuutusta kaikkien erikoisjuttujen takia. Tällä hetkellä hyvää hoitoa ollaan saatu molemmista. Jos pitäisi uudestaan valita niin ... En kyllä tiedä.

    Me muuten kilpailutettiin vakuutus 1-vuotiaalle. Otettiin vakuutus op:ltä jo ennen syntymää (400e) ja sitten myöhemmin vähän ihmeteltiin että miten lapsivakuutus maksaa vain sen 250e (tms). Kävi ilmi että oli sama vakuutus, vain eri nimi! Meidän vauvalla eo tietty ekn vuoden aikana ollu mitään flunssaa kummempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Tavallaan se vakuutusmyönteinen ihminen minussa pelkää koko ajan vähän pahinta. Että jos kuitenkin tulee jotain(?), joka vaatii ihan kamalasti kaikkea. En tiiä mitä. Pitääkin vähän tutkia noita vakuutuksia. Ettei makseta ilmaa!

      Poista
  2. Meillä esikoisen vakuutus on vähän siinä ja siinä onko ollut kannattava, kuopus on sitten käyttänyt senkin edestä ja periaatteessa tehnyt molempien vakuutuksen kannattavaksi. Toivoisin ettei olisi tehnyt ja että tulee jatkossa helpottamaan, ikää on jo reilu 3,5 vuotta ja lääkäreillä ramppaamiset on jo vähentyneet kuukausitasolle viikottaisten sijaan. Ne muutamat kerrat kun omalla tilillä on ollut vähän vähemmän katetta ja on tullut soitettua neuvolasta lääkäriaikaa niin sieltä on suoraan kehoitettu silti kääntymään yksityisen puoleen, kun ei niitä lääkäriaikoja ole. Ja päivystyksessäkin olen joutunut tunteja istumaan hengitysvaikeuksisen lapsen kanssa ennen lääkärille pääsyä, eihän sillä vielä hengen hätää ollut mutta kolme päivää oltiin sitten osastolla ennenkuin helpotti... Seuraavalla kerralla päästiin hiukan nopeammin ja viimeksi sanottiin ettei enää jatkossa saa itse viedä vaan on soitettava ambulanssi kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Inhottava kokemus joutua odottamaan! Meillä on myös esikoisen vakuutus tosiaan maksanut itsensä takaisin – ainakin ekana vuonna, mutta mikä ehkä yllättävää, sen ekav vuoden laskut koostui julkisesta puolesta! Monet korvalekurikäynnit, putkitukset ym. tekivät sen laskun, joka oli tuplat vakuutusmaksusta! Paljon, _paljon_ siis rampattiin myös. Viikoittain, tai joka toinen viikko.

      Poista
  3. Meillä ei ole lapsille vakuutuksia, paitsi nyt isommalle on tapaturmavakuutus. Me ollaan niin onnellisessa asemassa että meidän pojat ei ole sairastaneet( nuhakuumeita lukuunottamatta). Keksi kertaa ollaan käyty päivystyksessä pian viiden vuoden aikana, ekalla kerralla 1veen ensimmäinen hyttysenpistos aiheutti niin suuren paukaman että äiti vähän säikähti ja tokalla kerralla lelu oli tehnyt silmään naarmun jota hoidettiin silmätipoilla. Eli todella vähällä ollaan päästy, pitää aivan koputtaa puuta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä että ootte päässeet vähällä! Tuli muuten mieleen, että mä näemmä olen mielessäni kategorisounut asiat, mitkä viedään yksityiselle ja mitkä päivystykseen. Kun lapsi hönkäisi pähkinöt kurkkuun ja oli vähän tukehtua, päivystykseen, kun se kaatui ja sai silmökulmansa auki, päivystykseen, mutta sitten taas kuumeet, eka korvalääkäri ym. yksityiselle.

      Sittemmin me päästiin korvapolin vakkareiksi, eikä yksityistä enää käytetty korvahommiin. Kaikki putkitukset ja muut julkisella. Kunnes sitten taas viimeksi yksityisellä, koska saatiin putkitusaikoja vain ympäryskuntiin. Ööh, eli ihan tällaista lekurishoppailua. Haha! Mutta koska on ollut se vakuutus, on ollut ihan sama mihin menee.

      Poista
  4. En tiedä kehtaanko edes sanoa, mutta meillä ei ole vakuutusta lapsella. Syy tähän on, että haluan käyttää julkisia palveluita,niitä joista maksan veroja ja joiden pitää toimia mielestäni moitteettomasti. Homma on kuitenkin selvä, jos tarvitaan yksityislääkärä, sinne tottakai mennään. Toki jos jotain pahaa tapahtuisi, olisihan se vakuutus ihan hemmetinmoinen helpotus, mutta oon päättänyt nyt luottaa elämän kantamiseen ainakin vielä nyt, kun jätkä ei harrasta mitään extremelajeja. Jos se vakuutus maksaisi 400e vuodessa, oon nyt siis viisi vuotta "säästänyt rahat" eli 2000 kuluerä.

    Yksi syy on myös se, et asumme tk:n lähellä ja autottomana perheenä yksityiselle menemiseen menisi enemmän aikaa, kuin painella terveyskeskukseen. Tähän mennessä sieltä on aina apua saanut heti tai viimeistään parin tunnin sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä just noin! Julkisen pitää toimia hyvin. Mutta arvaa! Meidän esikoisen ekan vuoden laskut koostui julkisen puolen laskuista. Juuh, rapiat 800, joista muistaakseni yksi ainoa oli yksityisen puolen joku alle satkun lasku. Että jos oikein ahkerasti ramppaa polilla ja putkituksissa, niin niistäkin vaan saa kivasti kerrytettyä laskua. Se mitä vakuutus sitten suo, että menee matalammalla kynnyksellä lekuriin. Ja voi vähän lekurishoppailla, jos sellaisesta tykkää. Ja määhän tykkään! Hahaha! :D

      Poista
  5. Me ollaan meidän 2-vuotiaan kanssa käyty tasan kerran päivystyksessä ja kerran terveyskeskuksessa. Muuten ei ole ollut lääkäriin asiaa. Arvaapa monesti olen miettinyt, et onneksi ei tullut tapaturmavakuutusta kummempaa lapselle otettua! Mutta näitähän ei voi koskaan ennalta tietää, ja onhan se onni, että vakuutus on "turha". Meillä on molemmat käynnit julkisella sujunut pienen lapsen kanssa ihan todella hyvin ja aion kyllä jatkossakin suosia terveyskeskusta lapsen kanssa! -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sepäs se! Mullakaan ei ole julkisesta puolesta valittamista. Ainoastaan kerran motkotin keskenöni, kun saatiin jatkuvasti putkitusaikoja ympäryskaupunkeihin, jonne olisi sitten pitänyt lähteä aamuyöllä kahden lapsen kanssa yksin ajelee, jotta oltais päästy aamuvarhaiseksi mestoille. Putkitusajat on tietty aina aamuisin, koska ruoka- ja juomakielto. Noh, silloin sitten mentiin yksityiselle, koska maksettava summa meille oli sama. Satku omavastuuta tai satku päiväkirurgisen (joku semmonen?) maksua. En tiiä mitä se putkitus ois maksanu kokonaisuudessaan, että oiskohan se kuvitteellisesti säästöön laitettu vakuutusraha riittänyt. Nää on kyllä aika vaikeita. Ei ole yhtä oikeaa vastausta! Damn! :D

      Poista
    2. Joo, sepäs se! Mullakaan ei ole julkisesta puolesta valittamista. Ainoastaan kerran motkotin keskenöni, kun saatiin jatkuvasti putkitusaikoja ympäryskaupunkeihin, jonne olisi sitten pitänyt lähteä aamuyöllä kahden lapsen kanssa yksin ajelee, jotta oltais päästy aamuvarhaiseksi mestoille. Putkitusajat on tietty aina aamuisin, koska ruoka- ja juomakielto. Noh, silloin sitten mentiin yksityiselle, koska maksettava summa meille oli sama. Satku omavastuuta tai satku päiväkirurgisen (joku semmonen?) maksua. En tiiä mitä se putkitus ois maksanu kokonaisuudessaan, että oiskohan se kuvitteellisesti säästöön laitettu vakuutusraha riittänyt. Nää on kyllä aika vaikeita. Ei ole yhtä oikeaa vastausta! Damn! :D

      Poista
  6. Mulla on niin kovat antipatiat tk:ssa istumista ja tuntien jonottamista yskivien, verta vuotavien, oksentelevien ym potilaiden keskellä, että jo ihan siitä syystä säästän omaa mielenterveyttäni vakuutuksella. Meillä on ravattu lääkärissä 2 vuoden aikana niin monesti etten pysy laskuissa, joten uskon vakuutuksen olevan meillä kannattava. Lisäksi meidän paikallisen tk:n puolella en luota lääkärien ammattitaitoon mitä tulee lapsiin. Surullista, mutta niin se vaan on. Haluun heti erikoislääkärin tai sit sen lastenlääkärin, vaivasta riippuen. Mut kukin tyylillään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo koskaan joutunut istuu siellä, mutta uskon! Pari kertaa ollaan esikoisen kanssa menty päivystykseen, mutta Turussa on lapsille (halleluja!) oma odotuspaikka! Hoitaja ottaa sisään ja lääkäriä odotellessa pääsee omaan lapsiperheille tarkoitettuun paikkaan, jossa on leluja ja kaikkea! NIIN HYVÄ SYSTEEMI! Hyvä meidän Turku! <3 Siellä meillä on ollut lastenlekurit (kai) vastassa sitten. Meidän kohtaamamme lääkärit julkisellakin on ollut tosi hyviä. Nää on kyllä niin tuurista ja kaikesta kiinni! :)

      Poista
  7. Meillä kolme lasta, nyt 16-vuotiaat ja 13-vuotias. Ei ole otettu vapaaehtoisia sairausvakuutuksia. Ollaan käytetty terveysasemaa ja Lastenklinikkaa iltapäivystyksissä. Tapaturmavakuutukset on, ja niitä ollaan toki käytetty. Meitä on varmaan siunattu terveillä lapsilla, koska meillä on kaikki terveysjutut hoituneet tosi hienosti ja nopsaan. Ollaan jouduttu turvautumaan yksityisen tuottamaan palveluun ja sen maksoi Kela kolmen vuoden ajalta. Meidän terveysasema on kyllä ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä, että ootte päässeet vähällä! Meillä esikoinen on ollut sekä tapaturma-altis, että muuten korvaoireileva ja muuta, että me ollaan kyllä aika tiuhaan käyty viime vuodet! Sekä yksityisellä, että julkisella. En oo laskenut, onko vakuutus ollut sen ekan elinvuoden jälkeen hyödyllinen. Ehkä just plusmiinusnolla? Tai vähä miinuksella. En tiiä! :D

      Poista
    2. Nii ja siis tosi hyvä, että Kela hoiti ne mitä jouduitte käymään muualla!

      Poista
  8. Haastava aihe! Mutta samoilla linjoilla, kuin eka kommentoinut "riippuu, mitä vakuutukselta haluaa". Meillä kahdella (9kk tyttö, 5v.poika) on molemmilla ennen syntymää otetut vakuutukset. Vanhempi on "korvakroonikko" eli toistuvia tulehduksia, tuubeja. Vakuutus on tässä helpottanut niin, että olemme pystyneet keskittämään pojan korvien hoidon pääasiassa yhdelle korvalääkärille. Pääsy nopeasti erikoislääkärille ja toimenpiteisiin, on maksanut takaisin pojan nopeassa ja hyvässä/laadukkaassa hoidossa. Säästöjä on tullut myös siinä, että poissaoloja töistä on tullut vähemmän, kun hoito on saatu nopeasti ja esimerkiksi siinä, että on pystynyt valitsemaan ajankohdan toimenpiteille ilman jonoon asettamista(kuten tuubituksille). Tai kun lapsen värttinäluu on luksoitunut (mennyt sijoiltaan, aiheuttaa todella voimakasta kipua), useamman kerran, ollaan varattu aika erikoislääkärille, ja kipu on poissa 10 sek. sisällä siitä kun ollaan vastaanottohuoneessa. Tk:ssa ei ole aina lääkäriä, joka kyseisen toimenpiteen osaa tehdä, valitettavasti. Siinä kohtaa vakuutus on maksanut itsensä todellakin takaisin!
    MUTTA tosiaan olisihan sitä voinut säästää ne kaikki vakuutusmaksurahat ja käyttää ne siihen hoitoon, jonka lapsi tarvitsee. Mikäli lapsella on vakava sairaus hoito tapahtuu julkisessa terveydenhuollossa joka tapauksessa ja maksukatto turvaa kulujen kerääntymisen kanssa. Tai kuten tilanne teillä, käynti yksityisellä oli turha.
    Usein (erityisesti niinä päivinä, kun vakuutusmaksulaput tipahtelevat postiluukusta) tulee mietittyä, että kuinka tarpeellinen vakuutus on nyt vanhemmalle lapselle, jonka pahimmat infektiokierteet jo iän puolesta ovat takanapäin. Toistaiseksi ei kuitenkaan olla vakuutusta irtisanottu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Myös meillä on vakuutuksesta ollut hyötyä korvahommissa, olkoonkin, että niistä iso osa on mennyt julkisen puolen laskujen kattamiseen. Mutta myös me viimeksi mentiin putkitukseen yksityiselle, koska silloin oli liian hankalaa saada aikaa a) nopeatsi b) lähelle! Siis saatiin koko ajan aikoja johonkin Ukiin, enkä shaakura sentään sinne kahden lapsen kanssa lähde yksin aamuyöllä ajelee! Revin ensin molemmat kesken unilta sängystä ja sitten varaan amatkaan aikaa, koska toinen olis silloin vielä siis täyssin rintamaidon varassa jne. Silloin yksityinen puoli pelasti, ja maksoi mitä maksoi, koska meille jäi sama satku vaan itsellemme maksettavaa.

      Poista
  9. Lapsi on kohta 5v eikä vakuutuksista ole ollut mitään hyötyä. Olemme miinuksella kaikkina vuosina. Olen usein miettinyt irtisanonko vakuutuksen vai hyväksynkö sen faktan että maksamalla vakuutusta ostan itselleni mielenrauhaa, en niinkään hoitoa. Viimeisimpinä flunssakäynteinä ja korvatulehdusepäilyinä olen soittanut suoraan terveyskeskukseen ja saanut tässä suuressa kaupungissakin lapselle ajan noin tunnin päähän, ihan ilmaiseksi. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenrauhaa just! Ja sitä, että voi pienemmällä kynnyksellä lompsia lekuriin. Meilläkin on päästy (viimekertaista putkitusta) lukuunottamatta hyvin julkiseen hoitoon. Ei valittamista!

      Poista
  10. Meillä on kolme lasta ja nolla vakuutusta. Esikoisen kohdalla oli vieläpä niin, että synnynnäistä rakenteellista poikkeamaa jouduttiin (vaiko kuitenkin saatiin..) fiksata Helsingissä lastenklinikalla aika intensiivisesti siinä ihan vastasyntyneenä eli kerran viikossa parin kuukauden ajan. Selvittiin moisesta KAHDELLA poliklinikkamaksulla, joka silloin oli parikymppiä. Myöhemmin seurantakäyntejä oli vaihtelevasti puolen vuoden - vuoden välein ja aina meni samainen poliklinikkamaksu. Eli ihan uskomattoman halvalla ja siltikin ammattitaidolla tuli lapsi korjatuks ihan julkisella puolella. Ehkä juuri tästä rohkaistuneena jätettiin vakuutukset ottamatta näille seuraavillekin, ja kyllä on säästetty selvää fyffeä tässä. Nuorin täyttää kohta vuoden, eikä oo käyny neuvolalekuria lukuunottamatta kertaakaan lääkärillä. Isommatkin (6v ja melkein 9v) on olleet tosi terveitä, ja satunnaisia silmä- ja korvatulehduksia sekä yks mahakipu on hoidatettu milloin yksityisellä, milloin menty julkiselle päivystykseen. Koska lääkärireissuja on ollu niin vähän ja harvoin, ihan mielelläni käytän yksityistä ilman vakuutustakin jos ei hotsita just sillä hetkellä jonotella päivystyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä juuri! Ei tarvita vakuutusta, että voi käyttää sujuvasti molempia puolia. Tuokin meidän viime rs-viruskeissi olisi ollut sellainen, että oltaisiin ihan hyvin voitu mennä päivystykseen ja meidät oltaisiin ehkä aika nopeesti hoidettukin. Pitäisi oikein tehdä laskelmia näistä ja miettiä rahansäästön suhdetta muuhun hyötyyn ja myös sitä, että mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua ilman vauutusta. Mut nyt en jaksa. Kattellaan syssymmällä! :D

      Poista
  11. Meillä on molemmilla lapsilla vakuutus, poika 4 v ja tyttö 1v5kk. Pojan vakuutus on varmaan maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin. Korvatulehduskierre johon on mennyt yksityisellä noin 5000 euroa parin vuoden sisällä, kahdet putket (a 1500 e) ja lukuisia käyntejä putkien auki pitämiseksi. Nuoremman vakuutusta maksetaan vielä "huvikseen" (eli vakuutusyhtiö on vielä voitolla), mutta esikoisen korvakierteen ja vakuutusyhtiön nopean rahojen "palautuksen" takia en halua vakuutusta irtisanoa. Ihan tuuripeliä, kenen vakuutus kannattaa, mut mieluummin maksan turhaan kun mietin et mitäs nyt. Julkisellakin saa hoitoa, mut ainakin meillä tosi nihkeästi ja hitaasti. Yksityisellä putkitus seuraavana päivänä, julkisella voisin veikata 2-3 kk päästa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se vakuutus kyllä luo turvaa! Pitäisi oikein laskeskella ja miettiä, mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua ilman vakuutusta. Kuinka paljon omaa rajaa tarvittaisiin eri keisseissä ja mitä olisi semmoset jutut mahdollisesti, mitä julkinen ei hoitaisi tai hoitaisi kehnosti. Eli ihan saatanan vaikeeta! Helpompi maksaa ja saada se turvantunne! Haha! Näin mun mieli toimii! :D

      Poista
  12. Ihmeen terveitä lapsia tuntuu kaikilla olevan. Meillä on vakuutus ja en ole ajatellut siitä luopua. Kerran ollaan terkkarissa käyty ja kokemus ei ollut kovin hyvä. Kaikki muut tuntuu sanovan, että lapsille saa hyvää ja nopeaa hoitoa julkiseltakin puolelta. En tiedä ollaanko päästy omille saati voitolle, mutta meillä vakuutus maksaa mm. atooppisen ihon hoitoon liittyvät voiteet, jotka on varsin kalliita (siis toki omavastuu on joskus aikoja sitten mennyt).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on just niin vaikeeta, kun ei voi koskaan tietää mitä eteen tulee! Perusterveen lapsen kohdalla vakuutus on "turha", mutta sitte jotain vähänkin erikoisempaa, vakuutus on pelastus! Vaikiaa on.

      Poista
  13. 3-v sekä 0-v ja kolme kertaa korvien putkitus yksityisellä. Pelkästään jo niistä olemme "voiton" puolella. Päälle vielä ties kuknka monta vastaanottoa, lääkkeitä ja viikko Jorvissa RS:ssä toisen kanssa ja muutama päivä Lastenklinikalla toisen kanssa. Minulle vakuutus tuo vapauden mennä lääkäriin heti kun siltä tuntuu, jonottamatta tai odottamatta että vaiva olisi tarpeeksi paha jotta ajan tai hoitoa saisi julkisella puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tämä, luo vapauden! Siksi mäkin oon vakuutusmyönteinen. Välillä just vaan tulee mietittyä, että kuinka paljon tulee maksettua sinne päin ja kuinka paljon saa bäkkiin. :)

      Poista
  14. Vakuutukset on olleet syntymästä; poika 15, tyttö 8. Lähinnä otettu sen vuoksi, että vuosituhannen alussa oli jo ilmiö, että erään suurehkon eteläsuomalaisen kaupungin tk:ssa ei tavannut suomalaisia lääkäreitä tai pelkästään kandeja. Melko vähän on vakuutuksia tarvittu, mutta on ollut sen arvoista, kun saa valita lääkärin ja mennä suoraan erikoislääkärille. Tapaturmavakuutuksia on tarvittu x3 - anestesian vaatinut murtuman reponointi 6-vuotiaalla kesti odotteluineen julkisessa sairaalassa 12,5 tuntia! Kun taas ilman anestesiaa reponoitu rannemurtuma 12-v hoidettiin alle 2 tunnissa yksityisellä... Eli maksan mukisematta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, aikamoiset erot tosiaan! Meillä on käynyt kauhee munkki tuon esikoisen kanssa niinä kahtena kertana kun olemme päivystykseen menneet. Ehkä toki myös tapaturman laatu on sanellut jonotusajan. Mutta mulla on niistä jäänyt sellainen illuusio, että lapsi pääsee melkein heti hoitoon... ei vissiin sittenkään...

      Poista
  15. Tajuttiin irtisanoa lasten sairauskuluvakuutukset niiden ollessa 3- ja 5-vuotiaat. Ei koskaan päästy aiemminkaan omillemme, vaikka kiikutin esikoisvauvaa yksityisellä kaikista aivan naurettavista syistä, kuten liian tiheän hengityksen ja ripuloinnin (no löysäähän se vauvan kakka on) takia. Molemmat on olleet perusterveitä ja suht allergiattomia, esikoisen lievää, jo ohi mennyttä maitoallergiaa alettiin tutkia yksityisellä vähän turhankin isolla höökällä heti, tehtiin tosi kallis keliakiatutkimus (johon vakuutus ei yltänyt) ja muutenkin olivat liikkeellä vähän sellaisella toimenpidehenkisellä otteella. Muutenkin yksityisen puolen toimenpidekeskeisyys (lisää rahaa!) alkoi ärsyttää, kuopukselle alettiin tyrkyttää putkia yhden korvatulehduksen jälkeen, ei kyllä otettu ja siihen ne korvatulehdukset loppuikin.

    Meillä on myös aina käynyt loistava munkki julkisten palveluiden kanssa. Kuopus sai ison haavan otsaansa kaksivuotiaana ja pääsi heti ommeltavaksi terveyskeskukseen, viime syksynä esikoinen pääsi illalla Lastenklinikalla korvatulehduksen kanssa lääkärille puolen tunnin odotuksen jälkeen ja sitä rataa.

    Ja tietysti itselle tämä sairauskuluvakuuttamattomuus on myös arvovalinta. Vaikka helppohan se tosiaan mun on huudella, kun en edes muista, milloin lapset olisivat viimeksi olleet kuumeessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuokin! Että kuinka paljon laitetaan vähän kaikkea tutkimusta ja toimenpidettä iha vaa laittamisen ilosta! Mutta jotenkin haluisin vielä uskoa lääkärien etiikkaan.

      Meillä on myös kaikki kaksi kokemustamme päivystyksestä olleet positiivisia. Lasten oma odotushuone ja nopea lääkärin tapaaminen on ollut mahtavaa!

      Tuosta arvovalinnasta, että meillä tosiaan ne esikoisen ekan elinvuoden laskut koostuivat julkisesta puolesta! Eli siinä ei yksityiselle mennyt juurikaan vakuutusrahoja! :)

      Poista
  16. Nyt täytyy ihan kommentoida :)

    Näin aikuisena on hyvä olla viisas jäljestäpäin: Matilla on käynyt niin hyvä tuuri, että vanhemmat on ottanut lapsena vakuutuksen, joka kattaa vasta teini-iällä ilmenneen, melko yleisenkin, autoimmuunisairauden erityisen kallit lääkkeet. Toki tuolle lapsitornadolle on vakuutus ollut epäilemättä hyödyllinen jo tuota ennen, mutta silti. Jos nyt ajattelis et sitä ei ois. Huhhuh. Oon ymmärtänyt, et tollasia (puoli-ilmaisia) vakuutuksia, joita 80-luvulla sai, ei enää nykyyään saa. Ehkä nykyvakuutukset on kalliita, mutta mikä hintattilanne on sitten esim 10 vuoden päästä, kun vakuutusta oikeasti tarvisi? Ja varsinkin, jos jokin sairaus ilmenee, taitaa sekin vaikuttaa saatavuuteen.

    Oma kokemukseni on se, ettei yksinhuoltajaperheessä vakuutuksiin ollut varaa. Lapsena yläasteelle asti oli oikein terveyden perikuva, sen jälkeen en niinkään. Myöskin mulla teini-iällä alkoi kilpirauhanen oireileen (sekin tosi yleistä!) ja sitä seurailtiin, seurailtiin, ja seurailtiin. Tehtiin irrelevantteja testejä, hoidettiin oireita koskapa oireilin tosi voimakkaasti. Kävin usealla eri lääkärillä. Suositeltiin opettelemaan elämään asian kanssa. Kolme vuotta meni ihan päin helvettiä kun kroppa oli aivan romuna. Lopulta otin opintolainaa ja menin yksityiselle, lääkitys saman tien päälle ja elämä alkoi palautua uomiinsa. Noi kolme vuotta on kuitenkin jättäny jälkiä, jotka vaikuttaa edelleen moneen asiaan. Onneksi sentään sain käytyä koulun tuona aikana, mutta hilkulla sekin oli!

    No, en tahdo pelotella tällä liikaa :) Mutta ehkä yksi vuosi (tai jopa viisi) on vähän lyhyt aika verrata hyödyllisyyttä? Enempi siis nyt funtsin varsinkin sen hinnan kannalta, että mitä sit tulevaisuudessa tulis maksaa ottaa uusi vakuutus. Kannattaa myös tehdä vähän kartoitusta sukurasitteista periytyvien sairauksien/alttiuden kannalta. Jo aknenkin hoito voi tulla hintavaksi, jos sellaista tarvii! Niin ja nyt on varmaan hyvä sanoo, että en tiedä lasten vakuutuksista kyllä mitään, ja saako nykyään sellaisia myös, jotka jatkuvat myös täysi-ikäistymisen jälkeen, haha :D Että voi siis tämäkin kommentti olla suht irrelevantti, mutta ajatuksenjakoa silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se noinkin! Siksi meillä just on vakuutus, koska jokin minussa pelkää aina vähän pahinta ja haluaa varustautua kaikkeen. Että jos sitten kuitenkin jotain. Mä en muuten tiiä edes kuinka kauan toi meidän vakuutus korvaa kaiken! Oon mä ne silloin ottaessa lukenut, mutta en muista enää! Pitää tarkastaa!

      Poista
  17. Me teimme arvovalinnan, ettemme ota vakuutusta vaan käytämme julkisia palveluja. Terveysasema on myös kävelymatkan päässä, yksityiselle pitäisi mennä julkisella/taksilla. Lapsemme on ollut tosi terve ainakin nyt kolmevuotiaaksi asti, ne muutamat kerrat kun olemme apua kaivanneet, on lääkäriaika järjestynyt tunnin, parin sisään. Synnynnäinen pieni epämuodostumajuttu (?!) hoitui julkisella hienosti, en tiedä olisiko sellaista yksityisellä tehtykään? Eli siis tyytyväisiä olemme valintaamme.

    Joskus oli Hesarissa juttu siitä, miten julkisessa keskustelussa puhutaan, että "kaikilla on vakuutus", mistä tulee sellaista ryhmäpainetta ("Ollaanko hulluja kommunistihippihaihattelijoita ja huonoja vanhempia jos ei oteta?"), vaikka oikeasti suurimmalla osalla ei vakuutusta ole. Ystäväpiirissäni taitaa olla tilanne fifty-fifty. Tupuna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ymmärrän valinnan! Julkinen terveydenhuolton minusta yksi hienoimpia juttuja täällä (varsinkin silloin kun se toimii) ja sitä pitää vaalia! Mutta arvaappa! Meille tosiaan se esikoisen ekana vuonna kerääntyneet lääkärilaskut, jotak tosiaan oli jotain 800 tuli muistaakseni yhtä satkun keikkaa lukuunottamatta julkiselta puolelta! Aatella! Sieltäkin voi kerryttää niin paljon, että vakuutus voi olla hyödyllinen. Jotenkin silloin ekaa kertaa tajusin, että eihän tää ihan ilmaista lystiä olekaan, vaikka huomattavsti edullisempaa onkin, kuin mitä täydet maksut olisivat olleet.

      Poista
    2. Mielenkiintoista keskustelua täällä! Lueskelin postausta ja kommentteja vasta nyt. Tuli mieleen, että itse sairastelin yksi vuosi todella paljon. Vuoden lopussa julkisella sairaanhoitoalalla töissä oleva ystäväni kertoi, että kannattaa ottaa selvää onko terveyskuluissani julkisella puolella mennyt maksokatto ja voinko hakea maksuja takaisin. Ja kyllä, olin maksanut tk- ja poli-maksuja n. tonnilla ja kun hain maksukaton ylittävää osaa takaisin, sain ne! Kukaan ei sairaalassa ja terveyskeskuksessa tästä kertonut, onnekas sattuma että sain kuulla! Täällä lisätietoa aiheesta: http://stm.fi/terveydenhuollon-maksukatto

      Teilläkin jos on mennyt noin paljon rahaa lääkärilaskuihin, olisi varmaan pitänyt olla jo oikeus saada jotain takaisin. En ymmärrä miksei tästä kerrota missään! Tietysti rahaahan ne siinä säästävät kun eivät hiisku potilaille oikeuksistaan.

      Tämän kokemukseni (ja sen että sain sairaalassa hyvää hoitoa) perusteella meidän lapsella ei ole hoitokuluvakuutuksia. Meidän lähi-terveyskeskukseen on päässyt jokaisen nuhan yms. takia mistä ollaan tähän mennessä soitettu saman päivän aikana lääkärin luo, eli tähän asti en ole nähnyt tarvettakaan. Koputan puuta, että näin on jatkossakin! Toivottavasti ei julkista terveydenhuoltoa romuteta, sen varaan olen laskenut meidän perheen terveydenhoidon.

      Poista
  18. Ei ole ollut vakuutuksia, korvakierteet putkituksineen, atopiat, infektioastmat ja monet muut on hoidettu milloin yksityisellä, milloin julkisella. Kertaakaan ei ole vakuutuksettomuus harmittanut, eikä kertaakaan olisi yhdeltäkään lapselta jääty jonain vuonna plussalle. Yksityiselle on menty, jos julkiselle on ollut vaikea päästä ja julkiselle suoraan, kun on ollut selkeämpää ongelmaa.

    Tapaturmavakuutukset meillä lapsille kuitenkin on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis tätä just mietin! Että voihan sitä ilman vakuutustakin yksityiselle mennä, jos tarve vaatii, ja muutoin käyttää julkista! Tosi vaikee miettiä, mikä sitten olisi just oikea ratkaisu. Kun ei voi tietää, mitä elämä vielä tuokaan tullessaan! :)

      Poista
  19. Meillä on lapsille vakuutukset. Esikoinen tuli vakuutusyhtiölle pikkukeskosena sen verran kalliiksi että seuraavalle ei myönnetty enää syntymättömän vakuutusta mutta onneksi kaikki meni ok ja otettiin sitten syntymän jälkeen. Minä koen että se vakuutus laskee huomattavasti kynnystä hakeutua hoitoon kun voi mennä jonottamatta yksityiselle. Toisaalta kun vakuutus kuitenkin on kallis ja on se omavastuukin niin samalla rahalla kävisi kyllä yksityisellä muutenkin. Kai se sit vaan on pahan päivän varalle. Vaiks ne tosi pahat hoidetaan sit anyway julkisella puolella. Mutta vituttaa se puhelimessa jonottaminenkin jos yrittää terveyskeskuksesta saada aikaa, aaargh. Saatika sit ite se päivystysjono. Pikkuvauvan kanssa ainakin menee mieluummin yksityiselle kun kerään kaikenmaailman tartuntoja päivystyksen odotustilasta. No, me nyt sit maksetaan noita vakuutuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, eikä! Siis mä mietin just, että voiko esikoinen vaikuttaa seuraavan vakuutushommiin. Voi näemmä. Just tota mietin kanssa. Että vakuutuskin on kallis, joten miksei laittaa istä suoraan sinne lekuriin sitten. Varsinkin kun samana päivänä sain Mehiläisestä 260 egen laskun ja maksettiin 400 euron lasku vakuutusyhtiöön. Niinku että maksetaan neljähunttia, että saadaan kolmasosa takaisin. Haha!

      Mä oon kerran yrittänyt itselleni soittaa tk:sat aikaa ja hermot meni. Ku ois pitänyt sille puhelinhenkilölle erittelee mun vatsaongelmien historiaa. Ja sitten se siinä sitte päättelee mun avuntarpeeni. Stana. Minä haluan lääkärin, LÄÄKÄRIN! Hahahahaha! Menin yksityiselle, koska työterveyshuolto.

      Poista
    2. Joo no mulla oli raskausmyrkytys niin laskivat kai sen varaan että se uusiutuu. Ja sit tuli raskausdiabeteskin. Ja oon läse. Ja esikoinen syntyi keskosena. En edes llettanut että saatais enää toiselle sitä vakuutusta mut kokeiltiin kuitenkin. Voi olla että syy oli mussa riskisynnyttäjänä eikä esikoisessa, en tiiä sit.

      Poista
  20. Aihe jota olen kovastikkin pyöritellyt pienessä päässäni. Lähinnä koska pitäisi jostain säästää. Nyt olen siinä mielentilassa että maksetaan, ikinä kun ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, varsinkin kun koululaiset ovat homekoulussa. Ja noin heidän tulevaisuuden kannalta jos joku sairaus tms puhkeaa ja ei ole vakuutusta niin sehän suljetaan pois jos siinä vaiheessa vakuutusta haluaa. Mutta sitten..niin..kun lähin yksityinen on 50 kilometrin päässä, tk taas melkein nurkan takana (12km).
    Että kai mäkin maksan mielenrauhasta. En tiiä. Niinkai.

    VastaaPoista
  21. Meillä on vakuutukset lapsilla, onneksi! Esikoinen on 6v, ja tähän mennessä joka vuosi jääty plussalle. Juuri hain korvauksia, ja se summa oli nelinumeroinen eikä alkanut ykkösellä. Hoitoon pääsee suoraan ja nopeasti erikoislääkärille, arvostan myös tätä paljon. Toisekseen en tiedä miten olisin onnistunut pitämään minkäänlaista työpaikkaa pahimpaan infektiokierreaikaan jos olisin pari kertaa viikossa soitellut aamusta töihin että metsästän lapselle akuuttiaikaa julkiselle, sen sijaan että oltiin jo edellisenä iltana käyty tunnin varoitusajalla varatulla lääkärikäynnillä yksityisellä. Sitten vielä huoli julkisen terveydenhuollon tulevaisuudesta, pahimmassa tapauksessa edessä on isot leikkaukset.. Ei, kyllä lasten sairaskuluvakuutukset on viimeinen asia josta tingin, tuollainen vakuutus jonka ulkopuolelle ei ole rajattu mitään on ihan kullanarvoinen vielä aikuisenakin! Arvovalinta tämä saattaa olla kuten joku kommentoi, eikä välttämättä just mun arvojen mukainen, mutta omat lapset, ne nyt vaan on omat lapset. :)

    VastaaPoista
  22. Aina ajatellut että julkiselta saa kyllä tarvitsemansa ja näin se on ollutkin. Joskin joskus joutunut hieman odottamaan. Ilman vakuutusta mentiin 4vuotiaaseen asti, kunnes jossain yhteydessä saivat kaupattua tapaturmavakuutuksen ja sen kerran kun sitten jalka murtui mentiin vieressä olevaan terveyskeskukseen, jossa paketoivat jalan kylmään ja kehoittivat ajamaan taksilla päivystykseen. Näin tehtiin, tämä tapahtui iltapäivällä n.15 aikaan.. päivystyksessä odoteltiin 2-3h ennenkuin päästiin röntgeniin.. jonka jälkeen odoteltiin lisää, että mitä kuvissa näkyy, murtumahan sielä josta ei oltu varmoja leikataanko... päästiin kuitenki vuodepaikalle ja kivuliasta lasta lääkittiin vihdoin, nälkä kurni vatsassa mutta lupaa syödä ei saatu kun ei tiedetty leikataanko... onneksi ei tarvinnut leikata. Mutta kello oli jo 00 kun vihdoin päästiin kipsiin ja lopulta lastenosastolle välipalakeksin ja tripin kanssa nukkumaan. Onneksi hyvästä lääkityksestä johtuen pieni nukkui odotteluaikaa.. jatkoseurannat ja kipsinvaihdot polikäynneillä. Vasta koko homman jälkeen tajusin VAKUUTUS! Olisi yksityisellä varmaan selvitty vähän nopeammin.. no jalka kuntoutui hyvin ja traumoja ei jäänyt. Vakuutustakaan ei ole enään, kun tuskin sitä muistaisi tarpeen tullen edes käyttää hyödyksi. ��

    VastaaPoista
  23. Meillä on vakuutukset 1- ja 3-vuotiailla, enkä vielä luopuisi vaikka mies kiroaa hintoja ja pohtii kannattaako jatkaa. Mulle tuo suunnatonta helpotusta työmatkaleskenä, että ajan voi varata lasten rytmeihin ja bussiaikatailuihin sopivaksi vaikka keskellä yötä netissä, eikä tarvitse aamukasilta jonotella tk-puhelimeen tuntikausia ja saada aika keskelle kuopuksen päikkärihetkeä. Yksityiselle on meiltä myös kätevämpi matka, ja omat kokemukset julkisesta terveydenhuollosta Turussa viime vuosina on olleet aika lannistavia (odotin mm. 3,5 kk kuullakseni lausunnon magneettikuvasta). Mukavuudenhaluista toki, mutta vähäunisessa pikkulapsiarjessa se mukavuus suotakoon niin kauan kuin meillä on siihen varaa...

    VastaaPoista
  24. Ajankohtainen aihe, kun juuri eilen kävin syntymättömälle neljännelle ottamassa vakuutuksen. Meillä vakuutus on kaikilla ollut eikä kenelläkään kannattanut. Esikoinen kävi ensimmäisen kerran lääkärillä 5-vuotiaana. Vakuutus oli vaihdettu 2-vuotiaana tapaturmavakuutukseksi, kun mitään ei ollut ilmennyt. Kakkosella vakuutusta pidettiin myös 2-vuotta. Sinä aikana todettiin korvatulehdus ja RS-virus julkisella puolella (en viitsinyt lähteä yksityiselle kun tk on 1km päässä ja sinne sai nopeasti ja jonottamatta ajan). Kolmosen kanssa ollaan käyty nyt 2v lähestyessä 3 kertaa yksityisellä muistaakseni ja pari kertaa tk:ssa. Nuo kolme kertaa (2 korvatulehdusta ja 1 jälkitarkastus) meni sentään samalle vuodelle ja yhteen omavastuuseen kaikki. Toinen vuosi maksettu taas "turhasta" ja nyt vaihdoin tapaturmavakuutukseen. Neloselle silti otin vakuutuksen ennen syntymää.

    Se missä vakuutus kannattaa, on juurikin korvakierrelapsi tuubituksineen tai allergiat. Henkeä uhkaavat tai muut vakavat jutut hoidetaan joka tapauksessa julkisella eikä maksukatto ole ihan kauheasti vakuutusmaksuja + omavastuuta kalliimpi alussa. Nyt Lähitapiolan syntymättömän vakuutus taisi olla n. 450 e, josta varausmaksua 80 e. Aiemmilla lapsilla hinta on ollut sama 0-2 v, sitten 2-5 v ja vakuutus voimassa 20-vuotiaaksi. Nyt ehtoja on muutettu niin, että hinta laskee vuosittain ja vakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi. Jos mitään ei ilmene, tulemme tämänkin lakkauttamaan parin vuoden päästä ja ottamaan tilalle pelkän tapaturmavakuutuksen, joka maksaa alle 50 euroa vuodessa.

    Meillä tk toimii sikäli hyvin, että lapselle saa ajan kun heti aamulla soittaa. Yksityiselle tulee matkaa 30 km, paikoitus lisäriesana. Ja kuitenkin omavastuu 100 e/vuosi, joten useampi kerta pitäisi käydä jotta olisi kannattavaa. Keskussairaalan päivystyksessä (illat ja viikonloput) on oma jono lapsipotilaille. Emme ole käyneet, mutta kuulemani mukaan yli tuntia ei ole kukaan joutunut odottamaan lääkärille pääsyä. Mielestäni tuo odotusaika on varsin kohtuullinen vaikka toki useaman kanssa siellä odottaessa minuutit on pitkiä.

    VastaaPoista
  25. Hesarissa oli tänään sopivasti juttu aiheesta ja vertailua eri yhtiöiden hinnoista.

    VastaaPoista
  26. Meillä on vakuutukset 1- ja 3-vuotiailla, enkä vielä luopuisi vaikka mies kiroaa hintoja ja pohtii kannattaako jatkaa. Mulle tuo suunnatonta helpotusta työmatkaleskenä, että ajan voi varata lasten rytmeihin ja bussiaikatailuihin sopivaksi vaikka keskellä yötä netissä, eikä tarvitse aamukasilta jonotella tk-puhelimeen tuntikausia ja saada aika keskelle kuopuksen päikkärihetkeä. Yksityiselle on meiltä myös kätevämpi matka, ja omat kokemukset julkisesta terveydenhuollosta Turussa viime vuosina on olleet aika lannistavia (odotin mm. 3,5 kk kuullakseni lausunnon magneettikuvasta). Mukavuudenhaluista toki, mutta vähäunisessa pikkulapsiarjessa se mukavuus suotakoon niin kauan kuin meillä on siihen varaa...

    VastaaPoista
  27. Moi, hyvä aihe!! Itse luen sun kirjoituksia viiveellä,mut luen sentään ;)!

    Meillä esikoisella vakuutus ja tulevalle otetaan kans. Mies oli tästä ehdoton. Esikoisen kanssa ollaan kyl nyt tosissaan saatu vakuutuksesta enemmän takaisin kuin mitä sinne maksettu, mutta myös miettinyt et mitä jos ei olisi tarvittu....kauhee summa mennyt hukkaan. Ja sitten kun kyllä ilman vakuutusta voi myös käydä yksityisellä jos semmoinen tilanne.

    Kun on vakuutus niin on ihanaa, että saa ajan juuri silloin kun sen itse haluaa.

    Mutta sepäs se onkin, että jos on kerran ottanut vakuutuksen niin voiko sen irtisanoa. Voi käytännössä, mut mitäs jos sit just tuliskin joku suurempi tapaus. Itsellä on tämä että en vaan uskalla olla ottamatta vakuutusta. Vakuutusyhtiöiden myyntikikat siis osuneet minuun tai sitten taikausko,en tiedä. Mutta vakuutusmaksuja siis maksetaan se 2x vuodessa hampaat irvessä.

    Sole

    VastaaPoista
  28. Hei,
    Erinomainen kirjoitus!

    Tarvitsetko apua lapsivakuutuksen hankintaan tai haluatko selvittää tarkemmat hinnat? https://kodinplaza.fi/ avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

    VastaaPoista

Hae