Tietoa mainostajalle ›

Kesärakkauteni

24.5.2016

Istun meidän pihalla ja katselen ympärilleni. Piha on vehreä, suojaisa ja siinä kasvaa isoja, vanhoja puita. En osaa nimetä kuin ko...


Istun meidän pihalla ja katselen ympärilleni. Piha on vehreä, suojaisa ja siinä kasvaa isoja, vanhoja puita. En osaa nimetä kuin kolme, mutta isoja ovat. Kaikki tursahti vehreiksi kahdessa päivässä. Ensin oli pienet hiirenkorvat ja sitten, parin päivän satamisen jälkeen kaikki vain räjähti vehreäksi.

Rakastan kesää. En vain sen helppoutta, kun kellekään ei tarvitse pukea järkyttäviä määriä kerroksia ja kurahousuja, tai sitä, kun aamulenkille koirien kanssa ei tarvitse heittää ylleen kuin mekon ja sandaalit, vaan koko kesän ajatusta.

Osaan nähdä aika paljon positiivista kaikissa vuodenajoissa, mutta kesä, se on se mihin sieluni kuuluu. Kaikki parhaat muistot lapsuudestani sijoittuvat kesiin. Villeimmät teini- ja nuoruusmuistot ovat kesiltä. Perheen hauskimmat reissut ja seikkailut asettuvat kesiin.

Aurinkorasvan tuoksuisia poskia, hiekassa kylpeneitä varpaita, nurmikon kastelemia takamuksia, voikukan värittämiä sormia. En kaipaa hellettä, en hikoilua, mutta linnunlaulua, pilvenhattaroita sinisellä taivaalla, auringonsäteitä hiuksissa, ulkona kuivuvia pyykkejä ja aamukahveja pihalla.

Pienestä asti olen kokenut kuuluvani menneisiin aikoihin. Milloin koen minun kuuluneen syntyä 50-luvulle ja viettää nuoruuttani 60-70-luvulla jossain Woodstockissa, mutta kaikkein eniten huomaan romantisoivani suomalaisia latotansseja koivunoksineen ja kellomekkoineen. Koivumetsikköä ja valkovuokkoja. Laitureita ja kukkaseppeleitä.

Rakastan Italiaa, rakastan Englantia, rakastan kaupunkeja, rakastan matkustelua. Mutta eniten rakastan kesää Suomessa.

Niin epävakaista, niin odotettua, niin lyhyttä. Mutta rakastan.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Niin mäkin rakastan! Rakastan jo toukokuuta, sitä kesän odotusta, luonnon heräämistä, valostuvia iltoja... Ja mä en todellakaan mitään helteitä kaipaa, vähempikin riittää. Mut Suomen kesä on ihana, harmi vaan kun se on niin lyhyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin! Ei tarvii olla helle, mutta mekkolämmin keli! <3 Me eilen suunniteltiin porukalla, että laitetaan vetoomus johonkin, että kesän tulisi kestää 9 kuukautta ja sitten siinä välissä voisi olla nopeet syksy, talvi ja kevät. Miltäs kuulostaa? ;)

      Poista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki