Naisflunssa

11.5.2016

Juuri tulleen tiedon mukaan paljon kohuttu miesflunssa voi tarttua myös naisiin. Ennen miesten taudiksi luokitellun miesflunssan on luultu ...

Juuri tulleen tiedon mukaan paljon kohuttu miesflunssa voi tarttua myös naisiin. Ennen miesten taudiksi luokitellun miesflunssan on luultu tarttuvan vain miehiltä miehille tai toisinaan myös naisilta miehille, jolloin sen on oletettu muuntautuvan tavallisesta pikkunuhasta vakavaksi miesflunssaksi.

Uudet tutkimustulokset kuitenkin paljastavat, että miehet pystyvät tartuttamaan myös naisiin miesflunssan. Tällöin tauti kehittyy influenta feminaksi, eli kansanomaisemmin naisflunssaksi.

Aikaisemmin tutkijat ovat luulleet miesflunssan esiintyvän naisissa huomattavsti lievempioireisena. Naisten ei olla raportoitu valittavan, nyyhkyttävän tai muutoin olleen toimintakyvyttömiä, kuten miesflunssaan sairastuneiden miesten kohdalla on tavattu.

Osaksi myös vallitseva kulttuuri on antanut ymmärtää, etteivät naiset juuri kärsisi ikinä lamauttavasta flunssasta, vaan hoitaisivat reippaasti niin kotityöt, lastenhoidot kuin päivätyötkin pikkunuhastaan huolimatta. Myöskään passauttaminen ei ole aiemmin kuulunut naisten oireisiin.

Muualla Euroopassa muuntautunutta miesflunssaa on tavattu keväällä jo muutamilla naisilla. Tänään raportoitiin ensimmäinen tapaus myös Suomessa.

Nimettömänä pysyttelevä varsinaissuomalaisäiti on järkyttynyt saamastaan tartunnasta, mutta kiittelee apuun rientänyttä äitiään. Toimintakyvytön ja voivottelva varsinaissuomalaisäiti sai apuun oman äitinsä, joka hoiti lapset, teki ruokaa ja kantoi Jaffaa ja mehujäitä yöpöydälle.

"Olisin saattanut menehtyä ilman saamaani apua. Tuli kuumetta ja kurkku oli tosi, tosi kipeä. Ja se kuume nousi, sanoinko jo sen? Mieheni oli viime viikolla muka kipeä ja sanoin hänelle, että se on vaan jotain allergiaa. Leppä tai joku koivu, tiedättehän. Mutta se taisi ollakin ihka oikeaa miesflunssaa ja nyt se tarttui minuun."


Nimettömänä pysyttelevä varsinaissuomalaisäiti toivoo, että parantuisi huomiseen iltaan mennessä, sillä hänen vakaana aikomuksenaan on edelleen osallistua perjantaiaamuna sisältömarkkinoiden festariin PING Helsinkiin, johon hän on ilmoittautunut jo kuukausia sitten.

Pitäkäämme peukkuja varsinaissuomalaisäidille. Voimia ja jaksuhaleja hänelle.

You Might Also Like

2 comments

Hae