Arkiruokaa: Kermainen kesäkurpitsapasta

14.8.2016

VAROITUS: Resepti sisältää kermaa, suolaa ja aika paljon voita. Emme suosittele herkimmille.  Ohhoh, suattaapi olla niin, että viime arki...

VAROITUS: Resepti sisältää kermaa, suolaa ja aika paljon voita. Emme suosittele herkimmille. 

Ohhoh, suattaapi olla niin, että viime arkiruokapostauksesta on kulunut reilu kuukausi. Älkäätte kuitenkaan huoliko, olemme silti syöneet ruokaa. Emme siis ole nähneet nälkää – ja sen kyllä (minusta) huomaa.

Sain kaverilta pari kesäkurpitsaa heidän puutarhastaan ja tein siitä ihanan kermaisen pastan. Mies, joka ensikuulemalta ilmoitti "iyyh" tai jotain muuta kypsää kesäkurpitsasta, söi tätä pastaa niin hartaudella, että aivan valitteli, ettei pystynyt yhtään hitaammin nautiskellen sitä syömään, koska se olisi jäähtynyt.

Ja tämä ei siis ollut kettuilua häneltä, vaikkei sekään ihme olisi ollut. Tykkäsi siis oikeasti! TYKKÄSI TYKKÄSI.


Nyt, kun kesäkurpitsakausi on kuumimmillaan, ajattelin jakaa tämän pastareseptin tänne. Tämä on helppo tehdä, eikä siihen tarvita kesäkurpitsan lisäksi kuin sipulia, valkosipulia, pastaa, öljyä, kermaa, voita, suolaa, pippuria ja pikkuinen ripaus chiljauhetta.

Tässä pastassa suosin itse simpukkapastaa, sillä se kerää herkullisesti sisuksiinsa paksunkermaisen kesäkurpitsan, joka on mössääntynyt ihanasti kerman sekaan.

Kermainen kesäkurpitsapasta 4:lle aikuiselle:

n. 400 g kesäkurpitsaa kuorineen kuutioituna
2 isoa kevätsipulia pilkottuna
4-5 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 dl kuohukermaa
Voita (Paljon. En kehtaa edes sanoa kuinka paljon. No siis joku 50g. Mutta ei oo pakko hei. Paitsi jos haluaa hyvää.)
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Chilijauhetta

350 g simpukkapastaa

1. Laita suolattu pastavesi kiehumaan. Keitä pastat al denteksi kun vesi kiehuu.
2. Paista kesäkurpitsat ja sipulit noin puolessa määrässä voita. Lisää suolaa ja pippuria.
3. Lisää kerma ja pieni loraus vettä. Keittele kasaan. Pikkuinen ripaus chilijauhetta terävöittää kivasti kermaista soosia, muttei tuo tulisuutta.
4. Lisää lopuksi loput voit, loraus oliiviöljyä ja ennen kuin sekoitat pastat joukkoon, tarkasta maku! Lisää mausteita tarvittaessa.

Päälle tietysti parmesania, vaikkei sitä raaka-aineluettelossa vissiin ollutkaan. Aina. Parmesania.

You Might Also Like

5 comments

  1. Aaah, ei ole todellista! Menee ehdottomasti kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Aaah, lempiruokaani! Siis voita, suolaa ja kermaa ja pastaa! Ja kesäkurpitsaa! Täytynee pistää kokeiluun, täähän on kuitenkin kasvisruoka eli sopii täydellisesti tällä(kin) viikolla alkavaan fitness-detox-kesäpöhönpoisto-mutta-kuitenkin-normaalia-ruokaa-terveyselämääni.

    VastaaPoista
  3. Nam! Mitä mieltä lapset olivat ruuasta? Tässä mietin, että maistuisiko tämä omalle taaperolle!

    VastaaPoista
  4. Testattu ja ihan mahtava resepti!
    Tosin omaa versiota tuunattiin miehen kanssa vielä tattijauholla, jolloin makuun saa vielä hieman lisää pyöreyttä.

    VastaaPoista
  5. Lisäsin siun ohjeeseen vielä punasta ja keltasta paprikaa ja voi että kun tuli maukasta!

    VastaaPoista

Hae