Ikävä ilmiö yleistynyt: Yhä useammat naiset ovat ilman rintaliivejä myös kotonaan

7.12.2016

Aamulehti uutisoi tänään Linnan juhlissa nähtävästä ikävästä ilmiöstä , jossa naiset ovat panostaneet juhlapukeutumiseen, mutta unohtaneet s...

Aamulehti uutisoi tänään Linnan juhlissa nähtävästä ikävästä ilmiöstä, jossa naiset ovat panostaneet juhlapukeutumiseen, mutta unohtaneet sen, mitä ei näy päälle päin, elikkäs alusvaatteet. Tarkemmin muotoiltuna (if you pardon the pun) ainakin rintaliivit.

Aamulehden mukaan esimerkiksi kuvankaunis Jonna Järnefelt – joka muuten on aikuiseksi naiseksi aivan uskomattomassa kunnossa – oli unohtanut laittaa upean iltapukunsa alle rintaliivit.

Tämä ikävä trendi ei kuitenkaan ole jäänyt vain Linnan juhliin, sillä juuri tulleen ovensuugallupin mukaan yhä useampi nainen on tavattu myös kotoaan ilman rintaliivejä.


Tarkkaavaisten havaintojen mukaan naiset ovat panostaneet kyllä kotipaitoihin ja pieruleggareihin, muodostaen näin hallitun ja hillityn kokonaisuuden, mutta unohtaneet sen tärkeimmän, eli kunnon alusvaatteet.

– Alusvaatteet ovat todella tärkeät. Nyt on muodissa flanelliyöpaidat, sekä velouriset oloasut, joten pitää tarkkaan miettiä, miten saa ryhdikkään ja tukevan pohjan asun alle, suunnittelija Kirsti Korsettikangas toteaa.

Eikö kotioloissa rintaliivien ja muotoilevien alusasujen käyttö ole kuitenkin hieman liioiteltua, jopa inasen epämukavaa?

– Ei. Flanelli- ja velourikangas kertaa kuule kaikki laaksot ja kukkulat, eikä sellaisia kukaan kestä katsella. Joskus voisi ajatella myös perhettä ja puolisoita ja varsinkin satunnaisia ovikellon pimpottajia, senkin munkkia mussuttavat löysät kotiäidit, Korsettikangas kiihtyy.

Okei, okei, ei tarvitse hermostua Kirsti, mutta entäs öisin, saako edes silloin riisua puristavat rintaliivit ja muotoilevat alusvaatteet pois?

– Selfien ottaminen auttaa. Kurkkaappa yöllä peiton alle ja otapa itsestäsi selfie. Nii-in. Sinuna pitäisin öisinkin.

Entä sitten miehet? Eikö tasa-arvon nimissä miestenkin tulisi käyttää muotoilevia alusvaatteita öisin?

– Hahhahhaha, äläpäs nyt höpsi tyttökulta ja meneppäs vaikka tekemään minulle voileipä!

Korsettikangas ei pidä naisten jatkuvia alusvaatevaatimuksia lainkaan kohtuuttomina tai syrjivinä.

– Ihmettelen moista pullamössöilyä. Itse en ole hengittänyt syvään lainkaan sitten 1800-luvun, jolloin minulle asetettiin ensimmäinen korsettini, ettekä näe minua valittamassa! Kirsti Korsettikangas huudahtaa ja pyörtyy sitten.


You Might Also Like

11 comments

 1. Kyllä minä ainaskin heitän liivit leppään heti kun tulen töistä kotiin.Eiköstä vaan,ne ovatkin miesten keksintöä .Saamoim kuin korsetti ja kiinalaisten naisten jalkojen typistäminen! Juhlissa ja ihmisten ilmoilla yritän ajatella hieman toistenkin silmäniloa ja laittaudun muutenkin siistksi. Kotona silti muuten meikkaan ja laitan hiukseni ym. omaksi ilokseni ja mielenterveydekseni .Mieheni ei kiinnitä huomiota olleskaan miltä näytän ,aina sama ilmeetön katse.Kommentteja saa kiskoa irti tongeilla ja hohtimilla ;) .Aina ei viitsisi sitäkään.

  VastaaPoista
 2. Mitä!! Mieheni tykkää, kun olen ilman rintsikoita. Iho saa myös hengittää. Gynekologit suosittelevat naisia nukkumaan ilman rihmankiertämää, terveellistä! Mitä ihmeen höpinäätäällä kirjoitellaan?! Ei kaikki naiset ole muodottomia möykkyjä. Ja entä jos on? Miehet ovat heidät valinneet... ja myös, ketä pitäisi miellyttää?

  VastaaPoista
 3. Aamen! Ja selfie-ohje on loistava, se ratkaisee varmasti muitakin ongelmia! Jos siis on olemassa muita ongelmia kuin rintsikattomat naiset. Rakas taivaan isä (+ muut merkittävät miehet), anna etten koskaan missään unohda rintsikoita!

  VastaaPoista
 4. Hei, tässähä oli kasper diemin tyylistä kertomusta. TYKKÄSIN!

  VastaaPoista
 5. Miehet sitä ja miehet tätä, aamulehden juttu tuli naisen sormista ja harvemmin olen kuullut rintaliivien olevan jokin miesten tapa sortaa naisia. Tuskin ketään oikeasti kiinnostaa mitä sinne paidan alle sattuu kukakin laittamaan.

  VastaaPoista
 6. Voi Mikael Nyberg kuule ei se tarvi miestä toistamaan naisia alistavia tapoja. Moni nainen osaa sen ihan hyvin. Tiedät kai esimerkiksi kenestä Kaarinasta puhun jo etunimen perusteella. Miehiäkin pukukoodit rajoittaa mutta aika moni sanoisi että alistaa vähemmän.

  VastaaPoista
 7. Hehe joo sama otsikko herätti mussakin ärsytystä.. En oo käyttänyt rintsikoita yli kymmeneen vuoteen, koska ne ahdistaa. Jopa sporttiversiot pannassa. Jos kuitenkin haluan olla "siveellinen" niin käytän bikinien yläosaa. Peittää ne epäsoveliaat nännit, mitkä niin shokeeraavasti huutavat huomiota. Oon harkinnu jotain teippiä, koska bikinitkin lentää nurkkaan heti kotiuduttua. Jesari ei ehkä pelasta tässä kuitenkaan :D

  VastaaPoista

Hae