Asiantuntijakoira huolissaan koiriin kohdistuvasta vihapuheesta

8.10.2018

Asiantuntijakoira on julkaissut Twitterissä kuvan alaikäisten oppilaiden tekemästä julisteesta, mikä on herättänyt paljon keskustelua. ...


Asiantuntijakoira on julkaissut Twitterissä kuvan alaikäisten oppilaiden tekemästä julisteesta, mikä on herättänyt paljon keskustelua. Asiantuntijakoiran mukaan useat opiskelijat ovat ottaneet häneen yhteyttä ja kertoneet, että ”koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan koiria kohtaan.”

– Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan koiria kohtaan. Tätä tapahtuu peruskoulussa ja lukiossa, Asiantuntijakoira sanoo Twitterissä.

Julisteessa on toistaiseksi tunnistamaton koira juuri kakkaamassa, hänen kakkapökäleensä ja niiden päällä kieltokyltti. Ylhäällä lukee teksti "suoleen".

– Koulujen oppilaat ovat olleet yhteydessä aiemminkin ja kertoneet, kuinka opettajat olivat puhuneet minusta ja muista koirista asiattomasti opetustilanteissa. Opettajien tehtävä ei ole lietsoa pelkoa jotain tiettyä eläinkuntaa – tai sen ulostetta – vastaan, Asiantuntijakoira kertoo.

Mutta oletteko te itse, Asiantuntijakoira, sitten ulostanut koulun pihalle, vai miksi koette tämän olleen vihapuhetta juuri teitä kohtaan?

– No ehkä paskoin ehkä en, mutta en usko ulosteeni aiheuttaneen "tuskaa koululaisille", kuten nyt on väitetty. Olen suunnannut kakkani koulua kohtaan. Ja koulu itse julkaisi kuvan ripustamalla sen porttinsa pieleen.

Nyt koulu onkin joutunut palkkaamaan vartijan, kun useat koirat ovat menneet kakkaamaan koulun alueelle, eli ns. maalittamaan koulua.

Asiantuntijakoiran mielestä koulujen opettajien pitäisi kantaa vastuu siitä, millaista tietoa ja asiaa he oppilaille kertovat.

– Poliittinen aktivismi kouluissa on laajempi ongelma kuin vain tämä juliste. Kouluissa ei pitäisi olla eläinpoliittista propagandaa ja asennemuokkausta. Rehtorin ja opettajan pitäisi ottaa vastuu, että tällaisia julisteita tehdään.

Mutta mistä päättelet, että juuri aikuiset ovat syöttäneet julisteen ajatuksen oppilaille? Eikö oppilailla voi herätä tällaisia ajatuksia ihan näkemistään ja kokemistaan asioista, ja eikö heillä ole oikeus tuoda myös omia ajatuksiaan ilmi?

– Ei tässä ole kyse lasten sananvapaudesta, vaan minun oikeudestani paskoa minne haluan. TÄMÄ ON VAPAA MAA, Asiantuntijakoira kimpaantuu ja tviittaa lasten, opettajien, lehdistön ja kaikkien muiden paitsi koirien olevan ihan tyhmiä.

Jäämme odottamaan Asiantuntijakoiran kutsumista Sannikka & Ukkolaan.


Lue myös:

You Might Also Like

0 comments

Hae