Pyöräretkellä vauvan kanssa

26.6.2013

Mieheni isäkuukauden kunniaksi teimme pyöräretken luonnon helmaan. Vehreällä Ruissalon luonnonsuojelualueella tunnelma on parhaimmillaan ...

Mieheni isäkuukauden kunniaksi teimme pyöräretken luonnon helmaan. Vehreällä Ruissalon luonnonsuojelualueella tunnelma on parhaimmillaan kuin sademetsässä. Hiekkatien päälle kaartuvat ikivanhat puut, lintujen laulu ja kaislikon suhina irtaannuttavat hetkessä kaupunkilaisen pois hälinästä. Satumaisen tunnelman saattelemana, kuuma ilma ja mäkinen maasto ei paljon pyöräilijän rautaisia (surkastuneita), rautaisia (surkastuneita) reisiä rasita. Matka taittuu hetkessä, ja mikä pyöräilyssä parasta, maisevat vaihtuvat sopivan rauhallisesti, että ehtii ihastelemaan, mutta sopivan rivakasti kävelyyn verrattuna. 

Vauvajäbän ensimmäinen pyöräretki oli noin 22km. Kerran aiemmin olemme testanneet jäbän viihtyvyyden uudessa istuimessaan. Vauvankäppänä viihtyy istuimessaan mainiosti. Niin mainiosti, että unikin maittaa. Hamaxin Sleepyssä kallistuskulma on 12 astetta ja uudemmassa Hamaxin Siesta -istuimessa on mahdollisuus kallistaa istuinta jopa 20 astetta, eli istuimen saa entistäkin makuummalle mukavaan chillailuasentoon. Me päädyimme ostamaan Hamaxin Siestan. Se olikin oiva valinta eilisellä pidemmällä retkellä. Monien monien välipysähdysten vuoksi reissustamme tulikin viisituntinen. Näin ollen käppänä ehti ottaa paritkin torkut äidin ja isin ihastellessa nopeasti vaihtuvia kesämaisemia. 

Myös miellyttävä kypärä löytyi vauvajäbälle aikamme sovitettuamme. Pikkupäille, aivan kuten isoillekin ihmisille, onkin tärkeää löytää oikean kokoinen kypärä. 


Olen etsinyt netistä useasta paikasta jotain absoluuttista vastausta siihen, koska vauva saa matkustaa pyörän kyydissä istuimessa. Mitään täysin selkeää tai yhtenevää vastausta en ole löytänyt ja suurimmaksi osaksi tuleekin tulokseksi vain keskustelufoorumeja, joissa pähkäillään samaa juttua. Kysäisinkin sitten ihan neuvolalääkäriltä asiaa ja vastaukseksi sain, että vauvaa voi kuljettaa pyöränistuimessa, kun istuminen onnistuu ja etenkin pään kannattelu on jämptillä tasolla. Meidän vauvajäbä on nyt reilu 9kk ja hyvin menee kyydissä. Kun vauhdin pitää hiljaisena, turvavarusteet on kunnossa, eikä nyt mihinkään mukulakiville mene krossailemaan ja vielä noudattaa liikennesääntöjä, pyöräilyn pitäisi olla ihan turvallista!
Like a boss
Piipahdimme usean otteeseen kahvilla tai limppareilla. Vauvankäppänällä oli omat eväät mukana. Ihastuttavassa Ruissalossa on paljon kivoja kahviloita ja lounaspaikkoja. Erityisen sympaattinen reitti on Pikku-Pukinpromenadi upeine pitsihuviloineen ja erityisen sympaattista siellä on pikkuruisessa kioskissa kahvia myyvä pappara.
Nutcase indeed... 
Kotimatkalla bongattiin upea graffiti. Muina joutsenina siinä ollaan...
Siellä sitä Ruisrockia jo rakennettiin. Mikäli aikoo retkelle rauhalliselle ja kauniille Kansanpuiston alueelle, suosittelen odottelemaan Ruisrockin jälkeen hyvän tovin. On se aina melko hurjassa kunnossa hetken sen jälkeen. 

(Uhh, ainiin, monta Ruisrockia on ollut välissä, mutta tänä vuonna ajattelin tehdä piipahduksen! Vähän erilainen pyöräretki silloin tiedossa! Mamma festareilla. Jännää.)

You Might Also Like

11 comments

 1. Vaikuttaa ihan luxus-retkeltä :)
  Varmasti tällä helteellä jäbällekin mieluinen viilennys tuo tuulenvire pyöräillessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva retki! Ja tosiaan jäbä nautiskeli äidin ja isin tehdessä työt! ;)

   Poista
 2. Onpa tosi lokoisa asento pojulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaveri ottaa rennosti! :)
   Tuon tuolin saa muuten vielä tuostakin kaltevampaan asentoon. Pääsee kunnolla möllöttelemään! :)

   Poista
  2. Oho! Nyt alkaa vähän harmittaa ettämostettiin karvalakkimalli. :D Mutta kyllä se meidän muutaman kilsan ajot per suunta välttää, niitäkin vaan harvakseltaan on. :) Varmasti loisto istuin, jos paljon tulee ajeltua!

   Poista
  3. Joo, eiköhän sillä "karvalakillakin" pärjää mainiosti! :)

   Poista
 3. Mikä tuo kypärä on merkiltään ja malliltaan? Mistä löysitte sen? Meidän jäbä on vähän vajaa 9kk ja kaikki tähän asti bongatut oasten kypärät ovat olleet ihan liian isoja! Istuinkin löytyy jo, mutta eihän sitä ilman kypärää voi lähteä pyöräilemään :/

  VastaaPoista
 4. Se on Belli Bellinon ensikypärä, löydettiin se Nummen pyörästä (en löytänyt niiden sivuilta sitä), mutta joissain Prismoissakin näyttäisi olevan. Meillä auttoi hlökunta valkkaamaan juuri sopivan kokoisen kypärän, se oli hyvä!

  Toivottavasti löytäisitte sopivan, että pääsisitte pian pyöräilemään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Googletuksen mukaan tuokin saattaa olla iso, mutta ihan mielellään ottaisin ammattilaisen mielipiteen mukaan kypärän valitsemiseen. Taidamme siis suunnata myös Nummen pyörään :)

   Meidän jäbä taitaa olla aika samanikäinen kuin teidän vauvajäbä ja poitsuilla näyttää myös olevan samanlaiset raitahousut :D

   Poista
  2. Eipä kestä, kiva jos oli yhtään apua!

   Mä mittailin nyt tossa karkeesti tuon jäpikän pään ja se on n. 47cm. Nuo kypärät on 48-52cm. Sitten kun alla oli vielä lätsä, kypärä oli hyvän jämpti.

   Mä en tiiä kuinka samankokoisia meidän ukkelit ovat. Tuo meidän tyyppi on aika reilun kokoinen kaikenkaikkiaan! :D Toivotaan että löydätte kypärän!

   Raitahousut rules! ;)

   Poista
 5. Hei ikivanhaan postauksees löysin tieni, mutta minkäs merkkinen toi pyöräistuin taikka mistä nuita saa? Suunnitteilla pian pyöräretki saaristoon!

  VastaaPoista

Hae