Suunnittelematon loma

17.7.2013

Moni (lapseton) ehkä kuvittelee, että lapsen myötä suunnittelemattomuus katoaa, eikä mitään ei voi enää tehdä fiiliksen mukaan. Totta sek...

Moni (lapseton) ehkä kuvittelee, että lapsen myötä suunnittelemattomuus katoaa, eikä mitään ei voi enää tehdä fiiliksen mukaan. Totta sekin, osaksi. Tietysti lapsi menee asioiden edelle ja lapsen ehdoilla on elettävä. Mutta ei pakosti niin, etteikö silti voisi mennä, syödä ravintoloissa, matkustella, kyläillä, hengata ja tehdä aika pitkälti samoja juttuja kuin ennenkin, tietysti lapselle sopivaksi muunneltuna. 

Lomassa onkin ollut parasta fiiliksen mukaan toimiminen. Välillä on hilluttu koko päivä yökkäreissä tai vain hengattu omassa pihapiirissä. Suurimmaksi osaksi on kuitenkin tehty retkiä mihin milloinkin. Suurempia suunnittelematta ollaan lähdetty Zoolandiaan, Kustaviin ja vaikkapa pyöräretkelle. Viimeisimpänä tehtiin ylläriretki Nauvoon. Rimpautettiin vielä veli ja tyttärensäkin mukaan matkaan. Sitten vain auto alle ja lautalla mestoille. 

Samana päivänä kävimme turisteilemassa Helsingin vieraiden kanssa Turun Kuralan kylämäessä (joka valitettavasti olikin eläimetön viime vuoden episodin jälkeen. Jousiampumaan sentään pääsi, mikä pelastikin koko reissun).

Kaverit käyvät omilla lomareissuillaan kyläilemässä täällä ja aina on innostavaa keksiä jokin pieni ohjelma päivään. Vaikka itse olisikin nähnyt kaikki lähiseudun nähtävyydet, ulkopaikkakuntalaisten tullessa voi käydä pyörimässä itsekin muina turisteina paikoissa. Kesällä kaikkialla riittää ohjelmaa ja nähtävää.


Ennen loman loppua piti kehitellä jokin helppo muutaman päivän pikkumatka. Tuntuu enemmän lomamatkalta, kun on yötkin pois kotoa. 
Sain ystävältäni Silja Linen Staff-lipukkeet, jolla saa laivamatkoista 50% pois hinnasta. Lisäksi siskoni lahjoitti meille ilmaiseen hotelliyöhön oikeuttavan lahjakortin Norjassa ja Ruotsissa vaikuttavaan Rica-hotelliketjuun. Ei paljon tarvinnut arvuutella mihin olisi mutkatonta lähteä pikkuiselle lomamatkalle. Melkein kuin laittaisi rahaa pankkiin, kun saa puoli-ilmaiseksi matkat ja ilmaisen hotelliyöpymisen. No okei, kun sai "puoli-ilmaiseksi" (eli muutaman halpislennon hinnalla), niin nostettiin hytin tasoa ja varasimme perheen tarpeisiin sopivan, vähän tilavamman hytin.

Näin siis vauvajäbän ensimmäinen ulkomaanmatka tulee sijoittumaan Ruotsiin. Minnekäs muuallekaan! Käydään heittämässä yläfemmat kuninkaallisille, kävellään jalat kipeiksi, syödään hyvin, shoppaillaan ja mikä tärkeintä, ollaan hotellissa yötä. Lisäksi olen aina tykännyt risteilyaluksista (niinpä, olen hullu), joten on huippukivaa päästä merellekin! 
Vielä eilen ei oltu varmoja mihin lähdemme ja kohta suuntaamme Ruotsiin. Tukholma baby jeah!

Parasta lomassa on hetkessä eläminen, ekstemporismi (joo joo, ei se ole oikea sana) ja tilaisuuteen tarttuminen.

Go with the flow, carpe diem ja sillee.

You Might Also Like

9 comments

 1. Tukholma on ihana! Siellä on hyvä lapsi-ilmapiiri, jota Suomessa usein kaipaa. Lapset saa olla lapsia. Mekin oltiin siellä ekalla (ja toistaiseksi ainoalla) ulkomaan matkalla mimmien kanssa viime kesänä :) Ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Oon huomannut muutenkin ruotsalaisten olevan paljon rennompia lapsien suhteen. Heillä tuntuu olevan usein paljon luonnollisempi ja hyväksyvämpi suhtautuminen. Kivaa mennä Ruotsiin! :)
   (Täällä on muuten mietitty kommenteissakin suhtautumista lapsiin.)

   Kiitos, pidetään ihana loma! :)

   Poista
 2. Mulla meni tässä toisin päin: odotin, että lapsen kanssa oltaisiin yhtä impulsiivisia kuin aina ennenkin. Me oikein sovittiin Esikoisen odotuksen aikoihin, että me mennään sitten ihan melkein entiseen malliin. No, toisin kävi. Lapset on erilaisia ja meidän on tällainen, omanlaisensa herkkis :)
  Hauskaa reissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin itseasiassa just sun blogissa lukemassa teidän viime reissusta. On varmaan erilaista lähteä teidän tapauksessa reissuun, mutta kuten sielläkin kommentoin, tosi ihanaa, että jaksatte silti reissata! Hienoa, että olette löytäneet kuitenkin "selviytymiskeinot" reissun päälle.

   Kiitos, pidetään parhaamme mukaan hauskaa! :)

   Poista
  2. Onneks meidän kohdalla iän mukana helpottaa koko ajan. Esikoinen on oppinut joustamaan ihan älyttömästi verrattuna aiempaan eikä esimerkiksi kovat äänet säikäytä enää. Eli koko ajan entistä mukavampaa :) Mä muuten vastasin sulle tonne mun blogin puolelle :)

   Poista
 3. Carpe Diem ja silleen :) Hahha.. ihania hyvän mielen postauksia!! X

  VastaaPoista

Hae