alkuruoka
avokado
dieetti
karppaus
kasvisruoka
kesäkurpitsa
kesäkurpitsapasta
laihdutus
laihdutuskuuri
pappardelle
pasta
pääruoka
raakaruoka
reseptit
ruoka
Vähähiilarinen
zucchini
zucchinipasta
Vähähiilarista raakaruokaa: Avokadoinen "pasta" kesäkurpitsasta
2.9.2013 20.07
Jos hiilarittomuus on jees ja raakaruoka on jees, niin tämä on superjees!
Vaikka raakaruoka kuulostaisi vieraalta, tätä kannattaa kokeilla. Tässä asiassa hyvänä mittarina oli taas perheen mies, joka pienestä ennakkoepäilystään huolimatta rakasti tätä ruokaa.
Tämän ruuan nimeämisessä oli vaikeuksia. Olisin halunnut saada helposti jo otsikossa ilmi mitä tämä oikeastaan on. Hankalaa. Sen nimeksi meinasi tulla avokadozucchinipappardelle, mutta se olisi ollut jo liikaa.
Eli kyse on kesäkurpitsasta, zucchinista, tehdystä pastankorvikkeesta, avokado-tomaatti-nam-herkku-uuh -lisukkeella. Ja mikä parasta, tämä on vähähiilarista, hyvärasvaista, lihatonta, terveellistä, no okei, nyt vois vasta tulla se - mikä parasta - sairaan hyvää!
Ohje kahdelle pääruokailijalle tai neljälle alkuruokailijalle:
1 isohko kesäkurpitsa
2 avokadoa
1 tomaatti
1/2 tuore chili
1 sitruuna
2 valkosipulinkynttä
pieni nippu hienoksi pilkottua korianteria
kourallinen hienoksi pilkottua basilikaa
1rkl hunajaa
1rkl oliiviöljyä
suola
pippuri
Höylää kesäkurpitsasta pappardellepastan muotoisia fliisuja kuorintaveitsellä, siemenosiota lukuunottamatta. Silppua chili ja valkosipulit hienoksi ja lisää sitruunan mehu niiden päälle. Leikkaa avokado kuoressaan kuutioiksi ja irrottele lusikalla kuutiot chilin ja valkosipulin sekaan. Lisää kuorittu ja kuutioitu tomaatti. Hienonna basilika ja korianteri ja lisää seokseen. Lisää hunaja ja oliiviöljy, ja sekoita käännellen, ettei avokadon mössäänny täysin.
Asettele kesäkurpitsapappardelle keoksi lautaselle, lisää päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Asettele kasa avokadoherkkua keon päälle. Voilà! Bon appétit! Muchos nachos! - Se on siinä!
8 comments
Hmmh... Vaikka en ole kesäkurpitsan ystävä, on tätä varmaan pakko kokeilla, koska lapsi rakastaa sitä.
VastaaPoistaSuuri syy on ihanissa kuvissa ja valkosipulissa :D
Hei kandee kokeilla! Tässäkään huushollissa kaikki eivät olleet kesäkurpitsan ystäviä, mutta raakana ja fliisutettuna kuorineen ja tämän avokadohärkyn kanssa, niin jukupliut, toimii!
PoistaKiitos reseptivinkistä! Olipa mukavan yksinkertainen ohje ja hyvää (vaikka itse teinkin). :)
VastaaPoistaUpeeta että maistui. Ja eikö ollutkin iisipiisi! Jee!
Poistavoiko siis kesäkurpitsan syödä raakana vai keitätkö sen?
VastaaPoistaKaikki raakana! :) Kesäkurpitsa on ihanan rapsakka ja raikas sellaisenaan.
PoistaKiitos vastyauksesta :)
PoistaHunaja ja vähä hiilarinen ei oikein kyl mätsää?
VastaaPoista