Ihan metsässä

14.10.2013

Meidän koko posse lähti retkelle metsään. Napattiin kahvit termariin ja eväät messiin. Lapsi pääsi kantorinkkaan ja koirat tulivat tietysti...

Meidän koko posse lähti retkelle metsään. Napattiin kahvit termariin ja eväät messiin. Lapsi pääsi kantorinkkaan ja koirat tulivat tietysti myös mukaan.

Kuulimme ystäviltä hienosta ja hiljaisesta metsäreitistä. Pari kertaa ajettiin harhaan, ja vihdoin oikean paikan löydyttyä, myös kävelyreitin löytäminen vaati muutaman harhapolun nuuskimisen. Tilanne vaati pientä karttatutkiskelua, jonka jälkeen oikea metsäreitti löytyikin. Harhailuun oli kuitenkin jo kulunut hyvä tovi, joten emme olisi enää ehtineet ennen talvea pimeää kiertää koko reittiä. Päätimmekin siis tarpoa Käärmelähteelle imaisemaan sumpit naamaan ja eväät kitusiin. Kaiken kaikkiaan - haahuiluineen päivineen - metsässä tarpomista kertyi kolme tuntia.


Pikkukoirat olivat onnesta soikeina päästyään kunnon metsään ja käppänä tykkäsi matkustaa korkealla isin kyydissä. Entinen vaeltaja, joka en siis ole todellakaan minä vaan isäihminen, on metsässä kuin kotonaan. - Ja kyllä äiti-ihminenkin siellä pärjää, kunhan ei hirvikärpäset tai muut metsän pedot hyökkää. Ja kunhan on eväät matkassa. Ja puhelin.

You Might Also Like

4 comments

 1. Rakastuin tuohon ylimmäiseen kuvaan – ja koiran katseeseen.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia! Me ollaan aina tykätty käydä metsäretkillä. Toissaviikonloppuna mentiin ystävien kanssa paistelee makkaraa järven rannalle ja viime viikonloppuna "kiivettiin vuorelle" - vain pieni liioittelu mieheltä tässä kohtaa ;) Pikkumies on joka kerta ihan fiiliksissä ja on ollu kiva huomata, miten rohkeesti se on aina kiipeillyt ja liikkunut metikössä. Suuntavaistokin sillä on jo ihan älytön. Mielikuvitusta on kans ihana seurata: viimeksi jahdattiin lännen miehiä ja lohikäärmeitä, sitä edellisellä kerralla metsästettiin leijonia :) Ja siis eväät on tietty aina se paras juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä metsässä on hyvä! :) Koirat rakastaa metsäilyä ja kyllä siellä ihmisenkin mieli lepää. Ja ne eväät, ne maistuu vaan niiiiin hyvältä metsässä! Olisi ihanaa jos omalta takapihalta pääsisi suoraan metikköön, mutta sitten taas keskusta-asumisessa on omat puolensa. Kuitenkin, jokaisen lapsen on päästävä metsään monesti, mennään vaikka sitten autolla! :)

   Poista

Hae