Iloa Instagramista: Oma pieni kuvapäiväkirja

4.11.2013

Pienenä pidin tunnollisesti päiväkirjaa, sittemmin päiväkirjan pitäminen jäi. Vaikka luulin muistavani kaiken menneisyydestä, tietyt muisto...

Pienenä pidin tunnollisesti päiväkirjaa, sittemmin päiväkirjan pitäminen jäi. Vaikka luulin muistavani kaiken menneisyydestä, tietyt muistot häviävät väistämättäkin. Arkiset tilanteet ja ihan tavalliset asiat unohtuvat, vaikka ne kuinka mukavia hetkiä olisivatkin olleet. Ja mikä yllättävää, ihan jo lähimenneisyydenkin tapahtumat unohtuvat tai ainakin jäävät taka-alalle. 


Kun tänään lapsen päikkäreiden aikana menin surffailemaan omalle Instagram-tililleni, muistin yhtäkkiä kuvia katsellessa monta ihanaa muistoa. Usean kuvan nähtyäni muistin sen hetken ja erityisesti sen tunnelman: miltä silloin tuoksui, millainen ilma silloin oli ja mitä olimme juuri siinä kohtaa tekemässä. Eikä ollut yksi tai kaksi kertaa, kun näkemäni kuva sai minut naurahtamaan ja jätti hymyn kasvoilleni.

Olen houkutellut myös ystäviäni käyttämään Instagramia. Se on mainio tapa tehdä kuvapäiväkirjaa, ja jos tosiaan muutaman kuukauden jälkeenkin olen jo osaksi unohtanut jotkin tapahtumat, oma pieni kuvapäiväkirja auttaa muistamaan ne hetket tunnelmineen uudelleen.

Sen lisäksi, että tulee kerätyksi itselleen kuvapäiväkirjaa, myös muiden kuvia on kiva seurata. Seuraan ystävien lisäksi, esimerkiksi joidenkin blogien, muusikoiden ja designsuunnittelijoiden kuvia. 


Olen ollut Instagramissa jo yli vuoden, mutta viime alkukeväästä kunnostauduin kunnolla sen käytössä. Aiemmin olin vain muokannut sovelluksella joitakin kuvia ja poistanut sen jälkeen ne palvelusta, mutta sittemmin innostuin jättämään kuvat sovellukseen. - Joo, ja kyllä niitä häshtägejäkin tulee käytettyä. Aina ei jaksa kirjoittaa Facebook-päivityksiä, joten turvaudunkin usein nappaamaan tilanteesta kuvan. Ja niinhän sitä sanotaan: yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Osa teistä onkin jo löytänyt minut Instagramista, mikä onkin tosi kivaa! Toivotankin nyt tervetulleeksi, ihan näin postauksen muodossa, teidät muutkin seuraamaan meidän puuhia Instagramin puolelle! 
Minut löytää @mammarimpuilee-käyttäjätunnuksella. Hip hei, ja nyt tekin, ketkä ette vielä olleet Instagramissa, rohkeasti luomaan tili ja kerryttämään omaa kuvapäiväkirjaa!

Peeäs. Mikäli kuvien jakaminen mietityttää, Instagramin kuvatilin saa myös yksityiseksi, joten voit hyväksyä vain tietyt ihmiset kurkkimaan kuviasi :) You Might Also Like

7 comments

 1. Minäpä liityin instagramiin heti, kun sain vaihdettua Lumiani Samsungiin, mutta unohdan sen koko ajan! Olen tainnut pistää sinne kaksi kuvaa, enkä edes muista puhelimella kuvailla... Pitäisi vissiin perehtyä hommaan hiukan paremmin, niin josko se inspis sitten löytyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sun innostamana se inspis löytyi! Jee! Vielä kun ymmärtäis hiukan paremmin, pitää varmaan googlailla ohjeita :D

   Poista
  2. Jee! Mahtavaa! Kyllä sä pääset jyvälle vielä! Muista vaan käyttää niitä häshtägejä, haha! ;)

   Poista
  3. Äh, mutkun just niitä mä en tajua! :D
   Googlella kun koittaa hakea, saa vastauksena kaikkea twitteriin liittyvää... Mitä jos sitten ei käytä häshtägejä? Jää ihan pimentoon vai?

   Poista
  4. Ei niitä tarvii käyttää. Ne on vain silloin jos haluat että jotku randomit löytää sun kuvia! :) Eli jos laitat kuvan... öö.. vaikkapa sun aamupalasta, niin sit vaan #breakfast #coffee #toast jne. ja ne jotka käy sitten kurkkii niitä hashtageja, vaikkapa jos ovat just itse laittaneet samoja, löytää sitten sun kuvan myös. Mulle esim. on tullut pari seuraajaa lisää kun olen tägännyt italianvinttikoiran ja sitten muut italiaanon omistajat ympäri maailmaa ovat löytäneet mun koirakuvia. Taitaa olla joku japanilainenkin itskuomistaja mua seuraamassa! :D

   Poista
  5. Niin, ja tietty sillai mukanasevasti niitä käytellään, itsekin käytän, että jos heittelee jotain läppää niihin... ;)

   Poista

Hae