Taaperon vauvakuume

10.2.2014

Kävin ostamassa tänään vauvan, eiku siis nuken. Meidän taapero on viime aikoina osoittanut suurta lempeyttä ja kiinnostusta vauvoja koht...


Kävin ostamassa tänään vauvan, eiku siis nuken. Meidän taapero on viime aikoina osoittanut suurta lempeyttä ja kiinnostusta vauvoja kohtaan. Ihan niin suurta, että äiti on meinannut alkaa itkemään siitä suloisuuden määrästä. Naapurin vauva on saanut suukkoja ja silityksiä, serkkuvauva myös, ja viime viikolla vieraillut parikuinenkin sai osakseen monen monta pusua, halia ja silitystä (ja sormen silmään). Eilisillä synttäreillä lapsi bongasi kaverin huoneesta pienen vauvanuken, joka niin ikään tuli hellityksi, vaikka leikkivauva olikin.

Olen jo pitkään ajatellut ostavani nuken, ihan noin tasa-arvon ja valinnanvapaudenkin nimissä, mutta asia on unohtunut yhtä monta kertaa, kuin se on tullut mieleenkin. Nyt kun taaperon kiinnostus on kasvanut niin suureksi, päätin tänään kaupungilla asioidessani viimein hoitaa nukkeasian. Annoin uudenkarhean nuken lapselle, ja paketin repimisen jälkeen nukke saikin totuttuun tapaan suukot ja silitykset. Oih, minun pieni hoivaviettinen taaperoni. Sydän pakahtuu.


No aivan kokonaan ällösöpöilyksi homma ei mennyt, sillä nopean hellimisen jälkeen nukke heitettiin ensin koirille ja sitten sen päälle ajettiin taaperokärryllä. Ihan perus.

Silti jäi mietityttämään, miten noin pieni olento voi osata yhdistää nuo hellyydenosoituksensa juuri tuollaisiin kohteisiin - siis vauvoihin ja lapsiin, koiriin ja kissoihin ja nyt myös nukkeihin. Ei meillä autot ja Duplot suukkoja saa, vaan juuri tuollaiset... noh, mille nyt yleensäkin annetaan silityksiä ja hellyyttä.

Aika mainio taapero.


You Might Also Like

9 comments

 1. Sanoppa muuta! Ei meilläkään duplot eikä autot hellyyttä saa. Pehmolelut kyllä: koirat, kissat, puput..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä! Kirjat unohtui listalta - niillekin annetaan suukkoja, mutta vain jos siellä on jotain ihanaa, kuten Muumipappa :)

   Poista
 2. Näinhän ne tosiaan tekee aidoillekin: ensin pusut ja sitten kärryllä päältä. :D Mutta en kyllä tajua, mistä ne tietää, mitä kuuluu pusutella.

  VastaaPoista
 3. On nuo taaperot kyllä hassuja! Meilläkin taaperopojalla nukke on tosi pop. Välillä sitä pusutellaan, peitellään nukkumaan. Toisena hetkenä nukkeparka saa sellaista kyytiä, että hui ja auts.

  VastaaPoista
 4. <3 Meillä kirjan vauvat saa suukkoja, pitänee varmaan hommaa joku pehmolelu tai nukke kans, kun meillä ei vielä sellaisia ole. Poju täyttää vika päivä vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se saattaa olla että sielläkin on vauvalla vauvakuume... Nukkeostoksille vaan! ;)

   Poista
 5. Omalla lapsellani on samanlainen nukke kuin tuoola sinun vauvallasi :)

  VastaaPoista

Hae