Lomamatka taaperon mukaan

23.7.2014

Jos taapero saisi päättää täysin lomamatkamme ohjelman, se menisi jokseenkin näin: Aamulla herätään ja hypätään välittömästi vaippasillaan...

Jos taapero saisi päättää täysin lomamatkamme ohjelman, se menisi jokseenkin näin:

Aamulla herätään ja hypätään välittömästi vaippasillaan rattaisiin. Tämän jälkeen suunnattaisiin aamupalalle, jossa syödään vain sokerikroisanttia ja juodaan uutta tuttavuutta, appelsiinimehua. Aamupalan jälkeen kiipeltäisiin rakennuksen portaita ylös ja alas. Jos äiti ja isi pakottaisivat ulos ovesta, ensimmäisenä hypättäisiin bussin kyytiin. 

Bussilla mentäisiin kauppaan ja ostettaisiin kuivattuja hedelmiä ja hedelmäpruutteja. Niillä pärjää koko loman – suolainen ja lämmin ruoka on niin passé. Vettä pitää juoda suoraan pullosta itse. Loput voi kaataa maahan tai rinnuksille.


Nähtävyyksistä mielenkiintoisimmat olisivat bussit ja ambulanssit. Myös Espanjalaiset portaat – yllätys yllätys – kelpaisivat. Lähteet, joita Roomassa on paljon, ovat tarkoitettu itsensä kastelemiseen. Sateen sattuessa, parasta ikinä on tanssia kaatosateessa.

Bussiin on noustava aina, kun se pysähtyy kohdalla. Muuten täytyy itkeä. 

Pitkin päivää on hauskaa hurmata italialaisia, jotka lähtevät kaikkiin kurkistusleikkeihin mukaan. Iltasella vetäydyttäisiin huoneeseen, jossa pompittaisiin ja rössyttäisiin sängyllä. Kuperkeikkaa voisi myös harjoitella.
***

Vanhemmat haluavat nähdä kaiken maailman Colosseumeja ja Vatikaaneja – taapero, not so much. 

You Might Also Like

2 comments

Hae