Muutama turhahko huomio Roomasta

Täällä sitä ollaan! Vettä sataa ja sillai. Eilen oli oikein kiva keli: välillä satoi, mutta pääosin paistoi. Eikä ole ollut li...


Täällä sitä ollaan! Vettä sataa ja sillai. Eilen oli oikein kiva keli: välillä satoi, mutta pääosin paistoi. Eikä ole ollut liian kuuma – kuten useat meitä varoitteli, hähää – vaan juuri sopivaa. Tosin tuo sade nyt tänään on vähän haitannut olemista.

Lapsi nukahti juuri ennen hotellille pääsyämme rattaisiin päiväunille, mutta saimme nostettua hänet sänkyyn jatkamaan uniaan. Nyt onkin sopiva aika kertoa muutama erittäin tärkeä huomio Roomasta.

– Nälkään ei pääse kuolemaan. Yhteen kortteliin mahtuu noin neljäsataa ihanaa kahvilaa ja ravintolaa. Silti lempparini, arancinit, joita opin janoamaan Sisiliassa ollessamme, eivät ole Roomassa niin kuumaa kamaa. Pari olen löytänyt.

– Wc-istuinten puuttuessa yleisissä vessoissa saa treenata reisilihaksia. Samalla oppii (tai voi ainakin yrittää) pissimiään siten, ettei mene reisille, vaikka tappaisi samalla muutaman MC Koppakuoriaisen.

– Liikenne on naurettavaa. Vähän jännitti yöllä automatka lentokentältä hotellille. Kuski ajoi vain 130km/h tiellä, jossa Suomessa saisi ajaa kuuttakymppiä. Silti: lastenleikkiä Sisilian liikenteeseen nähden.

– Nähtiin muuten huukereita. Siis prostituoituja. Tien poskessa. Pretty woman -kamoissa. Aivan kuten leffoissa.

– Roomassa ei ole hipstereitä. 

– Naiset saavat täällä erityistä huomiota miehiltä. Varsinkin vaaleat naiset. Jopa tämmöset tiineet. Paitsi jos kävelee miehen kanssa. Ehdin kävellä viisi metriä yksin – vaatekaupan ovelta perheeni luo – ja kaksi miestä ehti jo skoretella.

– Mutta naisille ei kuitenkaan puhuta. Siis mitään asiallista. Pääasiallisesti miehet puhuttelevat miestäni, ei minua. 

– Kaikki rakastavat pellavapäistä kakaraa. Milloin rutistellaan poskia tai silitellään päätä. Kukaan ei ole pahastunut lapsen kikkailusta tai yleisesti olemassaolosta, vaan kaikki ovat hymyilleet, jutelleet ja jopa leikkineet lapsen kanssa. Lapsi piti niin hurmaavaa sadetanssi-showta Piazza Navonalla, että ihmiset pysähtyivät katsomaan. Suunnittelimme hatun heittämistä maahan, jotta olisimme saaneet osan tuhlatuista matkarahoista takaisin.
Saipa lapsi myös kahvilassa ihanalta, varmaan satavuotiaalta baristalta ilmaisen leivoksenkin.


Nähdä Rooma ja kuolla... jalkakipuun kaikesta kävelemisestä, lienee oikea jatko sanonnalle.

Mä en nyt listannut tähän ilmiselvyyksiä (nämä edeltävät ei juuri olleetkaan sellaisia, hah!), kuten sitä, että täällä on ihanaa, kaunista, ihanaa ja ihanaa. Ja että rakastan Roomaa.

Me instaillaan Instagramissa! Tuu sinne katsomaan lisää kuvia ja tunnelmia!
@mammarimpuilee #lomaposse

You Might Also Like

6 comments

 1. Vastaukset
  1. Se on toi mun husband ku ossaa! <3 :)

   Poista
  2. Todellakintodellakin. Sano sille että toi pilvi ja patsas on superi sekä toi siipi ja arska. Kaikki muut on upeita.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Vau mitä kuvia ja niin ihana postaus :) Nauttikaahan lomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieheni puolesta kuvakehuista! :) Nautittiin lomasta, nyt jo kotona (buu – paitsi et eikai, ihan kiva tääkin ;) )

   Poista

Hae