Uusi ulkoasu!

God damn responsiivinen! Nyt on, hemmetti.  Ai mikä? No responsiivinen. Tietty. Köh, joo ei sanonut mullekaan mitään ensin, mutta siis tar...

God damn responsiivinen! Nyt on, hemmetti. 

Ai mikä? No responsiivinen. Tietty. Köh, joo ei sanonut mullekaan mitään ensin, mutta siis tarkoittaa tavallaan, että on yhtä luettavissa niin mobiililaitteella, tietokoneella kuin tabletillakin. 

Mullahan oli ihan kamalan näköinen se mobiiliversio, ja mikä pahinta, se ei toiminut kovin hyvin. Katsoin Google Analyticsistä lukemia ja se kertoi, että yli 50% lukijoista käyttää mobiililaitetta mun blogini lukemiseen. Se on silloin aika surkeaa, jos mobiilisivu on tuhnu.  

Lisäksi, jos joku vaikka jakoi mobiiliversion interwebissä, se näyttäytyi myös koneelta katsottuna mobiiliversiona, eli ihan järgyttävän rumana.

Nyt, kun sain laitettua tuon responsiivisen mallin, eli templaten, ei erillistä mobiilisivua tarvita, vaan sama sivu muuntautuu luettavaksi laitteesta huolimatta. Aikaisemmassa mobiiliversiossa ei ollut edes mitään noita sivupalkissa näkyviä widgettejä, jolloin edes arkistoon ei päässyt ilman, että vaihtoi tietokonenäkymäksi sivun. Liian hankalaa tänä päivänä, eikö?

Kuten eräs kaveri sanoi: "Sun pitää tulla nykyaikaan! Ois pitänyt tulla jo kaks ja puol vuotta sitten!" – Ja minähän vasta kaks ja puoli vuotta sitten sain tuon edellisen lookin valmiiksi... Nyyh. Tähän itkevä hymiö.No nyt tämä uusi ulkoasu on käytössä ja nyt meidän kaikkien pitäisi vielä tottua siihen! Apua! 

Toivottavasti lookki miellyttää ja jos huomaatte jotain mikä ei toimi tai tökkii ikävästi, niin palautetta saa antaa, kiitos! Teen parhaani, ja jossen osaa itse, niin pakotan uuden it-tukeni, Renén apuun.

Mä näitä kaikkia pieniä yksityiskohtia hion tässä pikkuhiljaa koko ajan muokkailen käyttäjä- ja silmäystävällisemmäksi sitä mukaa kun jotain vielä löydän ja ehdin, mutta noin karkeasti nämä nyt ovat tässä. 

Eikä muuten toiminut ihan kamalan automaattisesti mikään minkään takana, että ihan sai laittaa kädet saveen ja (tuurilla) koodata menemään, jotta minkäkin kuvakkeen alta ihan vallan sai tapahtumaan jotain. Että HTML-koodi, my old nemesis, we meet again! 

Responsiivinen, shesponsiivinen... 

(Hyi muuten kun pelottaa julkaista tämä, koska tuo etusivulla oleva yläosan karuselli nappaa kuvan siihen. Onko mun naama sitte siinä jättimäisenä? Pitäskö se poistaa kokonaan? Naama. Höh-höh, karuselli siis. Ja kappasta. Pitääpä alkaa tallentaa kuvat isompina, ettei mee plöröksi etusivulla.)

You Might Also Like

18 comments

 1. Joo hirveen responsible olo tuli kyl välittömästi :D

  VastaaPoista
 2. Oho. Pitäis varmaan munkin. Vaikka just kaksi ja puoli kuukautta (!) sitten sain edellisen ulkoasun päivitettiin siitä "väliaikaisesta" originaalista, jonka kyhäsin kaksi ja puoli vuotta sitten.

  Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tää on pahinta tässä muuttuvasa maailmassa, et koko ajan sain päivittää kaikkee interwebbijutskia! :D

   Kiva että miellyttää! <3

   Poista
 3. Pakko testikommentoida! Peukku uudistuksesta!

  VastaaPoista
 4. No kyl vaan on tyylikäs!

  Vähän tosin itken sitä, kun nykyään kaikille tulee tuollainen lue lisää -tyyppinen etusivu... Oon vanhan kansan naisia ja haluisin lukea kaikki putkeen enkä kliksutella jokaista postausta erikseen auki. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tiäks mää yrittisisi kans löytää simmosta, mis ois se eka kokonaan auki ja loput tollai, mut en löytänyt. Pyydän it-tukeani auttamaan, jos saatais toi koodattuu jotenkin silleen, et se ois auki. Toi on joku näitten responsiivisten juttu, ehkä?

   Poista
  2. ai mut se ei tietty auta siihen, et jos haluu lukee monta yhellä sivulla putkeen... mut kuitenkin! :D Joo, se on just se et ku mobiililla on sivuilla, niin on helpompi navigoida, ku ei oo niimpal selattavaa.

   Poista
  3. Vissiin on juu trendi-ilmiö tämä tämmöinen. Mä kyllä mobiilillakin tykkään, että olisi kaikki heti näkyvissä, sillon nyt varsinkaan jaksa mitään kliksutella... :P

   Poista
 5. Sammaa mieltä edellisen kanssa, kyl vaan ommaa silmää ja lukukokemusta miellyttäviä, että olis suoraa se postaus siinä iliman mittää read more juttuja.. mutta tämähän on vaan pikku purnausta :D Hyvältä näyttää kuiteski! ja mobiililuettavuudesta iso beukku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, määki tykkäisin! Just mun html-kaveri katsoi sitä ja toistaiseksi ihan heti ei saada sitä toimimaan niin. Tai sais sillee, et kaikki noi tekstit etusivulla ois kokonaan, mut sit se responsiivisuus ja mobiililuettavuus taas kärsis. Aika moni onneksi tulee jostain fb:n kautta ehkä, jolloin se menee jaetun linkin kautta suoraan siihen tekstiin, eikä etusivulle, ettei tarvii erikseen painaa sit lue lisää -nappia? No mut me yritetään kuitenkin sitä katsoa ja muuttaa! :)

   Poista
 6. Nonni! Nyt on komiat sivut! Oon lukenut sun juttuja jo melko pitkään täydessä kommentoimattomuudessa. Mutta nyt piti sanoa jotain. Nimittäin iso plussa nyt tälle mobiililuettavuuden parantamiselle! Ja musta on muutenkin siistiä, kun blogeista alkaa tulla oikeesti kunnon nettisivujen näköisiä! Siis ettei kaikki näytä ihan vaan perusblogilta, jos ymmärrät mitä tarkoitan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja mahtavaa, että kommentoit viimein! Hei ja joo! Oon sun kanssa ihan samaa mieltä! Olis ollut tarjolla sellaisiakin templateja, jotka ois olleet enemmän sillai perinteiseen tyyliin, mut halusin itekki nyt kunnolla uudistaa lookkia! Kiva jos sääki tykkäät! :)

   Poista

Hae