Joka kuukuppiin kurkottaa, se katajaan kapsahtaa

15.11.2015

Lopeta tämän lukeminen välittömästi, mikäli sinulla ei ole emätintä. Klikkaa vaikka tuonne etusivulle ja etsi jotain muuta luettavaa, okei? ...

Lopeta tämän lukeminen välittömästi, mikäli sinulla ei ole emätintä. Klikkaa vaikka tuonne etusivulle ja etsi jotain muuta luettavaa, okei?

Ostin kuukupin...

Hetkinen! Sun ei pitänyt lukea tätä enää. Nyt pois tästä tekstistä!

Noniin. Ostin siis kuukupin. Alkoi nimittäin ne elämän parhaat ajat taas. Saatana. No, mutta ostin. Ajattelin, että annan tilaisuuden sille, koska kaikki sitä käyttävät vannovat sen nimeen. Kemikaaliton, ekologinen ja hygieeninen, mutta ennen kaikkea helppo ja kätevä. Suorastaan ihana.

Nyt on muuten sitten viimeinen varoitus. Lopeta jo lukeminen. Kadut vielä.

Paketissa kyllä varoiteltiin, että asennus kaipaa harjoittelua ja käsittely totuttelua, mut niinku mitä vittua? Olen etsinyt netistä kaikenmaailman origamimuodostelmia sen tavallisen sydäntaitoksen tilalle asennuksen helpottamiseksi ja googletellut vinkkejä mahdollisimman ergonomisiin asentoihin. Nyt osaan ehkä taitella siitä joutsenen, mutta toistan: mitä vittua? Niinku miten, mihin, miksi... miten?

Tähänastiset kokemukset (eli noin kolmen minuutin yritykset) ovat vastanneet käyttömukavuudeltaan ritsalla ampumista sinne. Helppoudeltaan sanoisin vastaavan postipaketin runnomista tavalliseen postiluukkuun – ja minä olen sentään synnyttänyt ihminen!

Jännitysnäytelmää kupin taitoksen pysymisessä perille asti vastaa se, kun unohdat kaupassa ottaa ostoskorin ja kokoat viikon ostokset käsivarsillesi. Tärisevin käsin saavut kassalle ja juuri, kun meinaat ottaa ensimmisen tavaran elitarvikerakennelmasi huipulta, koko homma romahtaa ja kaikki pirskoutuvat lattialle. Ja sitten se ritsalla ampuminen sinne.


Mutta en aio tässäkään asiassa luovuttaa, hei. Vaikeudet on tehty voitettavaksi ja kuukuppi asetettavaksi. It's me, not you, kuppi?

Ja sinulle, jota varoitin – googletitko jo kuukupin?

You Might Also Like

31 comments

 1. Suosittelen yrittämään vielä. Tai kokeilemaan toista mallia. Itselläni käytössä jo kymmenen vuotta, enkä voisi kuvitella käyttäväni mitään muuta. Tsemii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aion kyllä yrittää vielä! Enkä ihan hevillä luovuta – maksoin siitä just kolmekymppiä! Hemmetti vieköön! :D

   Poista
 2. Sama, kunhan sen oppii laittamaan oikein, niin ei oo paluuta entiseen.
  Hmm, mitähän mä osaisin neuvoa, älä päästä ilmaa _sinne_, muuten se on inhottavan tuntoista. Ja öö, vänkslää sitä vessassa paikalleen just niin kauan, ettei se tunnu ollenkaan. Koska ei sen pitäis tuntua. Silloin on elämän ainoa aika, kun oikeasti saattaa unohtaa, että on menkat. Kun kuukuppi on oikein.
  Mut joo, niissä on kai eroja, mut elä vielä luovuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut se siis voi tuntua oikealta?? :D Joo, en luovuta, mut vähänkö ärsyttää ostaa uusi! Tota ei voi saada mukavasti... luulisin.

   Poista
 3. No aivan!
  Oon ihan samaa mieltä mokomasta kapistuksesta, kehuttakoon sitä kuinka paljon tahansa!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän (ehkä) antaa sille vielä tsäänssin. Kattellaa...

   Poista
 4. Mä kokeilin sitä kerran. Sain sen kyllä paikoilleen, mutta en pois. Ei ollut poikaystävää ja meinasi ihan aikuisen oikeesti tulla paniikki. Lopulta 20h ähellystä, rentoutumista suihkussa ja kaikki vippaskonstit mitä keksin. Lopulta sain sen ulos kun heräsin kesken unien, meinin suihkuun ja mietin että muuten terveydenhoitaja joutuisi ottamaan sen aamulla pois.

  En ole kokeillut toiste. Opettelin ompelemaan kestositeitä ja lopulta kahden lapsen jälkeen saa niin hyvät ehkäisyt ettei tule puolukkapäiviä ollenkaan. Harvoin luovutan ekologisista vaihtoehtoista mutta onneksi on muitakin vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Joo, ei olis maailman siistein homma mennä terkkarille... haha! Mut onneksi sait sen pois!

   Poista
 5. Hei mä oon käyttänyt kuppia jo viitisen vuotta ja alku oli kyllä hankalaa! Eka kuppi oli liian pieni (ylivuotoa) ja sen poistoliuskan koin huonoksi. Sitten löytyi pehmeämpi malli (MeLuna) jossa oli sellainen pallo, josta sai paremmin kiinni ja sen kanssa homma toimii superhyvin. Se pitää siis kastella, litistää kunnolla (ei yhtään ilmaa sisään) ja kahdella kädellä saa parhaiten paikoilleen, ei mene vinoon. Hemmetti, alanko pitää tästä kursseja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO ALAT! Katja, kuukuppikonsultti, siinä moi. Mut siis kahdella kädellä? Ooksä joku käärmenainen??

   Poista
 6. Kiitos hyvistä nauruista. :D Itse en ole ko. laitetta kokeillut, täytyy ehkä testata tästä huolimatta sitten, kun asia taas on ajankohtainen.

  VastaaPoista
 7. Haha, voi ei :D Mä kans just viime kuukautisilla ostin viimein THE kupin ja mulla kyllä natsasi heti. Niin mukava käyttää ja just ekologinen ja pidemmänpäälle säästää rahaa. Esim. yönukkumisen mukavuus parani 100%. Vähän munkin piti hakea sitä oikeaa asentoa SIELLÄ sille kupille, mutta nyt on aika hyvin homma hanskassa. Tsemppiä, ei kande heti luovuttaa. ps. mä ostin sen ihan pienimmän kupin, vaikka oonkin synnyttänyt ja se on kyllä ainakin mulle hyvä. On myös semmoinen ilmeisesti vähän pehmeämpi, Lunette merkiltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin vaan natsaa sitten heti, hyvä! Mä niin mokasin ton kuppikoon. Ois pitänyt ostaa se pienin. Blääh. Lunette oli muuten toikin merkki!

   Poista
 8. Olen käyttänyt tyytyväisenä kuukuppia jo 8 vuotta, alussa piti vähän hakea tyyliä mutta kaverin hieman ällöltä kuulostava :P ohje 'pyöräyttää sormella kupin ympäri niin että pääsee ilmat pois' oli mulle ratkaiseva kikka.Toivottavasti pääsette kupin kanssa yhteisymmärrykseen :D on se niin hyvä kapistus!

  VastaaPoista
 9. Hah!! :D Mun eka kokemus oli myös tuollainen!! Mutta löysin oman taitteluni: Littiin ja toinen kulma alas (=terävä kulma edellä sisään menevä kolmio. Ritsaefekti ei oo paha.). Ekojen menkkojen aikaan kuppi ei tuntunut yhtään miellyttävältä, hiersi ja jotenkin valui. Mutta luulen lantionpohjalihasten treenautuneen siinä käytössä niin, että toisessa kierrossa oli jo just niin täydellistä, helppoa ja huomaamatonta, kuin muut olivat lupailleet. Lisäksi opin poistamisen myötä seuraavia synnytyksiä varten, millä lihaksilla ja miten pienenpienellä liikkeellä työnnetään asiaa ulos Sieltä. Ihan oikeesti, hyötyvaikutus, jota en ollut osannut odottaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut loistava hyötyvaikutus! Pitää yrittää vielä! :)

   Poista
 10. Täällä kanssa tyytyväinen käyttäjä jo kymmenen vuoden ajan! Tai no, melkein kolme vuotta on saanut pitää taukoa, kiitos raskaus, imetys, kierukka, raskaus ja imetys. Mutta mun vinkki olisi pestä/desinfioida sitä kuppia kuumalla vedellä. Koska onhan se uusi kuppi aika jäykkä ja hankala käsitellä (muistan edelleen ensimmäisen epäonnistuneen poistoyrityksen aiheuttaman paniikin!). Ja ehkä sen voisi juuri ennen laittoa vielä huuhtoa lämpimällä vedellä (huom, ei kuumalla, en haluaisi kokea palovammoja SIELLÄ), jotta kuppi vähän notkistuisi. Ja jos se "antenni" tuntuu inhottavalta, niin senkus leikkaat pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha, ensin ritsalla sinne ja sit palovammat päälle, apua! :D Mut joo, täytyy vielä antaa mahis sille. Ja kiitos paljon vinkeistä!

   Poista
 11. Muistuipas omat alun tuskailut mieleen! Kupin pitää olla siis kasteltu, ite taittelen vain pituussuunnassa puoliksi, kaikkien räpellysten jälkeen tämä on osoittautunut iiseimmäksi tavaksi saada kapistus paikoilleen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyyhän se nyt saada asennetuksi. Se mitään ydinfysiikkaa sen tään ole! Pitää siis yrittää vielä! :)

   Poista
 12. Saankohan naurultani vastatuksi, kirjoitat niin hauskasti! Mutta joo, on kuukuppi niin kätevä että yritä vain vielä! Oma vinkki: litistä kupin toinen reuna sisäänpäin, ikään kuin suljetuksi U-kirjaimeksi (käsittääkö tästä mitään). Näin sujuu itselläni paremmin. Ja se, että kuppi aukeaa vasta, kun se on asennettu paikalleen, muuten voi aiheuttaa kipua.

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, hyvä että nauratti! :) Ja joo, käsittää! Kiitos vinkistä!

   Poista
 13. Moikka,
  kuppisi saattaa myös olla väärän kokoinen. Itse ensi hankin yhden ja koin samanlaisia tuskan tuntemuksia. Niimpä ostin 1 koon pienemmän, ja toimii kuin unelma! Ei satu, ei tunnu, ei ole hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä mokasin ton koon. Pitää hakee uusi, mut hitsi et harmittaa, etten ekalla osunu nappiin. Noooh, tulee se silti huomattavasti halvemmaksi pidemmän päälle! :)

   Poista
 14. No niin, mä jään nyt kyllä odottelemaan jatkoa ennen oman kupin hankkimista. Mäkin olen kuullut väitettävän, että kätevä on, mutta mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tarviiko mun kirjoittaa jatko-osa tälle? Apua! :D

   Poista
 15. Kuukuppipäivitys nro 2:ta odotellessa... ;)

  VastaaPoista
 16. Mäkin haluan jatko-osan! (Ja ah, oon kyllä kiitollinen että modernin lääketieteen eli kamalien hormonivalmisteiden ja jatkuvan vauvatehtailun ansiosta oon seitsemän vuoden aikana kärsinyt ehkä viidet menkat, wuhuu!)

  VastaaPoista
 17. Juu, jku kirjottiki jo MeLunasta, paljo pehmeempi kuin Lunette. Eli siis helpompi ja kivemman tuntunen sekä puolet halvempi ja kivat värivaihtoehdot. Tää siis mun oma mielipide. Älä luovuta. Ite tilasin kans eka itelleni vääränlaisen mut ystävän vinkistä löyty oikea ja en antas enää pois :)

  VastaaPoista

Hae