Itse itseäni hellien

8.5.2016

Näin kun lapset ovat aivan pieniä vielä, jää yleensä puolison tehtäväksi keittää äitienpäivän aamukahvit, valmistella aamupalaleivät, poimia...

Näin kun lapset ovat aivan pieniä vielä, jää yleensä puolison tehtäväksi keittää äitienpäivän aamukahvit, valmistella aamupalaleivät, poimia valkovuokot, askarrella äitienpäiväkortit ja kerätä sakki kasaan äidin yllättämistä varten.

Mieheni on työmatkalla, joten tällä kertaa ei aamukahveja sänkyyn tarvinnut odotella. Ei se mitään, sillä tässä mitään eilisen teeren tyttöjä olla!

Katsokaas kun kuitekin rakastan hemmottelua ja etenkin yllätyksiä, järjestin niitä muutaman itse! Ho-hoo, etpä nähnyt tätä tulevan!

Illalla, kun lapset olivat menneet nukkumaan, latasin itselleni kahvit keittimeen valmiiksi. Asettelin pöydälle puistotätien lasteni puistossa tekemät kortit ja misasin (kuten meillä huippukokkipiireissä sanotaan) aamupalatarvikkeet mahdollisimman valmiiksi jääkaappiin. Keitin munat ja... no siinä se, en muuta.Kun sitten aamulla heräsin ja sängystä ylös kömmin, oli aamuni yllätyksiä täynnä! Asiaa saattaa helpottaa se, että kärsin kroonisesta väsymyksestä ja menetän muistini aina yön aikana, mutta ei mennä siihen. Naps vaan kahvinkeitintä – ja kuin joku olisi minulle kahvit keittänyt! Ja oi, oi, mitäs jännittävää siellä pöydällä komeileekaan: no ohhoh, kortteja! Kortit olivat kaiken lisäksi suljetuissa kirjekuorissa, joten yllätystä riitti niitä availlessa!

Aika kätevää, eikö? Pisteet mulle tästä.

Lisäksi haluaisin antaa erikoismaininnan koirillemme, noille ensimmäisille lapsillemme, jotka niin ikään olivat kantaneet kortensa kekoon äitienpäivän kunniaksi.

Kun olin ehtinyt jo ilahtua kaikista järjestelemistäni yllätyksistä, löysin koirien itse tekemän panostuksensa! Oikean käsityön helmen, lahjojen aatelin. En aivan istahtanut päälle, valitettavasti, mutta lähellä oli.

Aa, niin mitä he olivat tehneet? No kasan lämmintä oksennusta! Sohvalle! Ai että. Kyllä siinä kyynisempikin äiti-ihminen ilahtuu. Ei se haju, vaan se ajatus. ♥Oikein aurinkoista ja letkeää äitienpäivän iltaa kaikille! Äideille, äidinmielisille ja äitien lapsille!

You Might Also Like

4 comments

 1. Haha! Noin sitä pitää! ...paitsi tuo loppukaneetti!

  Hyvää äitienpäivän iltaa :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana ja hauska teksti! :D Sai minut nauramaan sohvan nurkassa. Parempia tuoksuja tähän viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Oi, eipä tullut itselle moinen mieleen, että olisin voinut itselleni aamiaisen laittaa valmiiksi. Hyvä vinkki ensi vuoden äitienpäivää ajatellen. Meilläkään ei mennyt ihan putkeen, paitsi että sain nukkua puolitoista tuntia pidempään aamulla kun normisti, kiitos nuoremman lapsen. Tämän jälkeen neiti sitten kunnostautui kiukuttelemalla ja kaatamalla jugurttia lattialle, ja koira toi ulkoa p*skaa sisälle > lattian & koiran pepun pesuun ennen omaa aamukahvia. Loppupäivä sitten menikin ihan ok, joskin ne kortit ehdin avata vasta ysin pintaan illalla :D Mut kyl tää tästä, uusi viikko potkittu liikkeelle!

  VastaaPoista
 4. Meillä oli tänä vuonna lähes kolmevuotisen äitihistoriani eka kerta, jolloin mies ei ollut 16 tuntia töissä vääntämässä pp:tä hallituksen kokoukseen. Nautin joka hellittelyhetkestä, vaikka kyllä olen edellisinä vuosina nauttinut ihan yhtä lailla - itse leipomistani kakuista ja kattamistani aamiaisista - ehkä jopa enemmän. Itse asiassa täytyy myöntää, että aikaisempina vuosina on ollut vähän nätimmät kattaukset ja paremmat tortut :D ja lisäksi juuri sellaiset, mitä mieli on tehnyt!!

  VastaaPoista

Hae