Arkiruokaa: Maailman nopein margheritapasta

29.5.2016

Tuntuuko ruoanlaittoon tuhriutuvan liian kauan aikaa? Eikö huvittaisi edes aloittaa? – Ei hätää! Tässä pikaruokien pikaruoka!  Aikaa ...


Tuntuuko ruoanlaittoon tuhriutuvan liian kauan aikaa? Eikö huvittaisi edes aloittaa? – Ei hätää! Tässä pikaruokien pikaruoka! Aikaa menee pastan keittämisen verran!

Riittoisuus noin kahdelle ja kahdelle puolikkaalle:

Oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
suolaa
Mustapippuria
Chilijauhetta (tuorettakin chiliä saa toki käyttää)
1 prk hyvää tomaattimurskaa (esim. Mutti)
Hunajaa
Pastaa (n. 400 g.)
Parmesania

Sekaan tuoretta basilikaa silputtuna, jos on!

1. Laita hyvin suolattu (meriveden makuisen verran suolainen) pastavesi kiehumaan ja aloita pilkkomishommat.
2. Paista kevyesti (älä ruskista) pilkotut valkosipulit ja sipuli pannun pohjan peittävässä oliiviöljyssä suolan, pippurin ja hyppysellisen chilijauhetta kanssa. Laita pasta keittymään.
3. Kaada tomaattipyre joukkooon ja tirauta pikkuisen hunajaa (tai sokeria) joukkoon. Anna pöhistä, kunnes pasta on valmista.
4. Lisää kastikkeeseen kunnon raastaukset (on se sana) parmesania – ja sitä basilikaa, jos on – ja sekoita pastat sekaan. Päälle vielä reilusti parmesania.

JA OMMUUTE HYVÄÄ! 

Kastikkeessa maistuu ihanasti tomaatin makeus ja oliiviöljyn pehmeys. Kastikkeeseen sekoitettu parmesaani antaa rakennetta ja kevyt chili ryhdittää kivasti soosia – ei niinkään tuo tulisuutta. Suola ja pippuri ovat kaiken perusta. Ja valkosipuli.

VINKKI nro. 1:
Maista kastikkeen maku ennen pastan sekoittamista joukkoon ja vielä pastan jälkeen. Pasta hävittää mausta osan. Lisää suolaa tarvittaessa.

VINKKI nro. 2:
Oliviiöljyä saa käyttää reilusti. Muista suola. 

You Might Also Like

0 comments

Hae