banaaniletut
banaanipannarit
karppaus
kohupannari
laihdutus
näkkileipä
reseptit
ruoka
siemennäkkileipä
täytetyt munakoisot
Vähähiilarinen
välipala
Kolme vähähiilarista herkkua!
17.4.2013 13.38
Jotta jaksaa rimpuilla, täytyy myös muistaa syödä.
Päivän vähähiilarinen menu! Hoplaa!
Siemennäkkileipä
Täytetyt munakoisot
Banaanipannari (a.k.a. kohupannari)
Näkkileipä
Siemennäkkileipä on jo monesta paikasta tuttu ja siitä on useita variaatioita, tässä minun!
2 dl seesaminsiemeniä
1,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl unikonsiemeniä
0,5-1dl mantelijauhoja
1-2tl suolaa (mä olen suolahirmu, joten laitan itse paljon!)
Kaikki kuivat sekaisin ja munat perään! Taikina saa olla aika paksua, ei kauhean juoksevaa. Mittaile mantelijauhot sen mukaan sopiviksi.
Levitetään ohuelti pellille.
175 astetta n. 20-30min.
Näkkärit kannattaa leikata heti uunin jälkeen tervävällä veitsellä mieleisiksiin palasiksi.
Pellille ohuesti levitettynä |
Täytetyt munakoisot
Mulla on usein hankaluuksia keksiä vähähiilarista iltapalaa, koska mieluiten söisin aina leipää. Aina vaan hotsittais lämpimät voikkarit. Lämpimistä voileivistä piti alkaa keksimään leivätöntä vaihtoehtoa ja mieleen juolahti munakoiso. Noh, lopputulos olikin ennemmin lounasta tai päivällistä muistuttava, sen verran ruokaisa siitä tuli!
Tästä riittää reilut annokset kahdelle, iltapalat vaikka neljälle!
Tästä riittää reilut annokset kahdelle, iltapalat vaikka neljälle!
2 munakoisoa
4-6 isoa kokonaista herkkusientä
100-200g jauhelihaa (vegeversiosta voi jättää jauhelihat pois ja tuplata sienimäärän!)
2dl kermaa (mitä kuohumpi, sen maistuvampi)
Sipulia
2dl kermaa (mitä kuohumpi, sen maistuvampi)
Sipulia
Valkosipulia
Vähän vehnäjauhoja (nekin voi jättää pois, jos ei halua ollenkaan vehnää)
Mausteet! Suola, pippuri, chiliä, basilikaa ja vähän oreganoa. (Chili, basilika ja oregano mieluiten tuoreina)
Jalapenoja pieniksi pilkottuna
Jalapenoja pieniksi pilkottuna
Parmesaanijuustoa
Päälle rucolaa
Koverra munakoisoista siemenosa pois täytettä varten. Fiksu ja säästeliäs pilkkoo myös sen osan kastikkeeseen, minä en tehnyt niin.. ehhehe.
Raasta parmesaanijuusto
Raasta parmesaanijuusto
Paista sipulit, jauhelihat, sekä kuoritut ja pilkotut sienet oliiviöljyssä.
Lisää mausteet. Mausteita saa olla reilusti!
Lisää mausteet. Mausteita saa olla reilusti!
Ripottele paiston jälkeen n. ruokalusikallinen jauhoja paistoksen päälle, jotta täytteestä tulee kunnolla paksua, ja paistele jauhot sekaan.
Lisää kerma ja keitä vähän kasaan.
Sitten täyte munakoison sisään, lisää pilkotut jalapenot ja parmesaanijuusto päälle!
Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
koverretut koisot |
Rehut niskaan |
Ja sitten, viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, KOHUPANNARIT! Tämän reseptin olen anastanut täältä.
Me tehtiin tuplana, 2 banaania, 4 munaa. Ja koska rrrrakastan vanilijasokeria, laitoin sitä pari teelusikallista. Nam!
2 banaania
2 banaania
4 munaa
vanilijasokeria
aineet sekaisin sauvasekoittimella
Paistoon voita. Meillä ei ollut pikkulettupannua, joten paistettiin pienellä valurautapannulla.
Päälle vaikkapa kermavaahtoa ja marjoja!
Eka yritys ei mennyt ihan nappiin |
Sitten! Ta-daa! |
Tässä se poseeraa esi-isiensä kanssa |
10 comments
Eikä, mä olen nyt tosi monesti jo kuullut näistä KOHUPANNAREISTA...kai niitä tarttee sit oikeesti tehdä iteki?!
VastaaPoistaTerkuin yks porilaine... :)
Kandee kyllä kokeilla, ne on huippuja! :)
PoistaNam, ihanat pannarit. Pari kertaa jo tullut tehtyä, pitäisköhän huomenna taas kun on hernari/pannaripäivä. Toi siemennäkkäri menee testilistalle, kaikki tarvittava löytyy valmiiksi kaapista. :)
VastaaPoistaAila
Noi pannarit ovat kyllä yllätyksellisen ihania! :)
PoistaNäkkäriä vaan testaamaan! Se on maailman nopein pikkusuolainen! Mullakin on noita aineksia aina kaapissa, joten aina on hätävarasuolaista nopeasti saatavilla! :) Ja voihan noihin laittaa mitä vaan siemeniä, vaikka pellavansiemeniä tai vaikkapa hampunsiemeniä! Unikonsiemenet ja seesaminsiemenet on mun lemppareita! Ainii ja sisko on käyttänyt myös mantelijauhon tilalla soijajauhoja! :)
Porilaiset teki kohupannareita ja hyvii oli! Ainoo vaan, että meillä oli kaikki letut samannäkösiä kuin teillä toi eka. Listalla seuraavaksi siemenet, tota näkkäriä pitää kokeilla. Pinjansiemenet on mun lemppareita.
VastaaPoistaHyvä porilaiset! :)
PoistaMulla helpotti siihen koossapysymiseen se että teki vaan pienempii, et ne sai käännettyy.
Mä en ookkaa pinjansiemenistä kokeillu tehä, voi olla hyviä niilläkin! :)
Porilaiset on ny iha liekeis. Eilen tehtiin näkkäriä! Oli hyvää, tänään tarjoan sitä Lucaksen synttäreillä :)
VastaaPoistaUuh! Hyvä että onnistui ja maistui! Toivottavasti oli hyvät bileet Lucaksella! :)
PoistaTittidii, mä löysin tän sun postauksen vahingossa ja rupesin heti tekee siemennäkkäriä! Toi onkin paljon kivampi ohje kun mun blogissa, ei mitään turhia kaurahiutaleita. Ja tuli heti ikävä kohupannareita, en oo pitkään aikaan tehnyt! Ne on kyl ihania!
VastaaPoistaKuinka paljon hiilareita näissä tuotteissa on, onko joku laskenut? Lähinnä toi näkkäri kiinnostaa?
VastaaPoista