Joku joulutunnelmointirimpuilu

11.12.2013

Minä todella yritin, yritin niin vimmatusti. Sanokaa mitä sanotte, mutta vision saaminen kuvaksi huonossa valossa ja vaillinaisilla kyvyill...

Minä todella yritin, yritin niin vimmatusti. Sanokaa mitä sanotte, mutta vision saaminen kuvaksi huonossa valossa ja vaillinaisilla kyvyillä on hankalaa. Ei auta, vaikka olisi kaikki ammattivehkeet käytettävissä, jos ei osaa käyttää niitä täysin saadakseen niistä kaiken irti. Tekemällä ja opiskelulla oppii, mutta ei se nyt tähän hätään auttanut. 

Yritin siis ottaa kodistamme vähän kokonaisvaltaisempia kuvia, joista välittyisi pienillä jutuilla tekemääni simppeliä joulutunnelmaa. Mutta kun ulkona on vuorokauden ympäri pimeää, enkä edes löytänyt kamerajalustaa voidakseni käyttää pitkää valotusaikaa kuviin, e
nkä minä sitä salamaakaan vielä osaa oikein käyttää, ei niistä hiton kuvista tullut sellaisia kuin olisin halunnut. Mää muokkasin ja muokkasin, mutta taidot loppui, eikä tulos vastannut odotuksiani. Eikä edes mies ollut kotona auttamassa. 

Laajemmat kuvat siis uupuvat, mutta tunnelmoidaan sitten yksityiskohdilla. 


Joku tonttu hyökkäsi kuvaan


Instagramissa minua seuraavat ehkä jo huomasivatkin, että olohuoneen tauluhommat menivät taaaaas uusiksi. Luulen, että minulla on vähintään pakkomielle niiden suhteen. Lapsen mieli muuttuu, mutta aikuisen mieli muuttuu sitäkin useammin. Vaihdoin osan kehyksistä mustiksi ja melkein kaikki kuvat saivat koristeellisten kehysten tilalle yksinkertaisemmat. Logomon Uuden muotoilun yhdistyksen joulumarkkinoilta tarttui mukaan ihana Sanna Manderin Kauniste-kalenterijuliste, joka pääsi vihdoin eilen kehyksiin. Telineessä olevat joulukortit eivät suinkaan ole vielä tänä vuonna saatuja, vaan kaivelin menneiden vuosien joulukorttipinoista muutaman hauskan ja tyyliin sopivan kortin esille. Yllätyksekseni huomasin, että kaikki valkkaamani kortit olivatkin samalta pariskunnalta saatuja!
Huomasithan keskaria näyttävän ja iloisen joulusanoman sisältävän joulupukkikortin? - Priceless.


Jokos muilla tunnelmoidaan joulua ja miten se näkyy teillä? 
You Might Also Like

4 comments

 1. Meillä tunnelmointi sujuu vähäunisissa (read: vauva ja puhkeavat hampaat) näin:

  http://kyllamaallaonmukavaa.blogspot.fi

  :) Mukavaa joulutunnelmoinnin aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, puhkeavat hampaat, mikäs sen leppoisampaa! ;)
   Hyvää joulun tunnelmointia myös teille!

   Poista
 2. Meillä on tällaista:

  http://leveamminhymyilevaperhe.blogspot.fi/2013/12/tip-tap-joulupukki.html

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Ja aargh, teillä on jo tortut, piparit ja KUUSI, meiltä puuttuu vielä kaikki! :D

   Poista

Hae