Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Matuuri amnesia

30.10.2015

Olen lukenut, että lapsilla tapahtuu jonkinlainen muistinmenetys seitsemän ikävuoden paikkeilla. Se selittäisi sen, ettei lapset muista palj...

Olen lukenut, että lapsilla tapahtuu jonkinlainen muistinmenetys seitsemän ikävuoden paikkeilla. Se selittäisi sen, ettei lapset muista paljoakaan pikkulapsiajoistaan – vaikka pikkulapsina vielä muistavatkin lähivuosistaan jotain. Mielenkiintoinen juttu muuten, lue täältä, mutta ootaha sie silti tää asia loppuun.

Katsoin eilen snäppejä ja ilmeisesti kaikki olivat eilen Mewin keikalla. Kysyin sitten mieheltäni, että mikäs se Mew nyt taas olikaan, kun kaikki siellä ovat, ja hän vastas mulle pöyhkeästi, että no eksää ny tiedä. Sanoin, että enpä taida, mutta sanoppa joku biisi, niin saatanpa kuule tietääkin. "No en minä nyt muista mitään melodiankulkua tähän hätään", vastasi hän ja poistui nopeasti takavasemmalle.

No illalla sitten googletin sitä hemmetin Mewiä ja jostain Spotifystä sitten kuulostelin. Että kuulostaako alkuunkaan tutulta. Tämän jälkeen käytiin seuraava keskustelu. Facebookissa, totta kai, koska ihan vallan eri huoneissa oltiin.

Minä: Ollaanko me ehkä oltu 2010 tai jtn Mewin keikalla Kulttuuritalolla?
Vai kenen keikka se oli? Nopanderien* kaa?

Mies: No ei kyl olla. (miettii hetken)
AIR?

Minä: Ainii, no sama se.

Mies: Ja se ei ollu mun mielestä Kulttuuritalo.

Minä: Aiva seima.
(laittaa kuvan Kultturitalosta)

Mies: Joo ei kyllä ollu tuo!

Minä: Hahhahha! Mikä se sit oli?

Mies: Nosturi?

Minä: Ei. Ei tod. Siellä oli Raised fist.

Mies: Kaapelitehdas sitte.

Minä: No se, ehkä.

*nimi muutettu

Niin tuli sitten vaan mieleen, että tapahtuuko myös lasten saamisen jälkeen joku infantiili... ei vaan joku matuuri eli (yli)kypsyyden amnesia? Että kaikki, mitä ennen lapsia on tai ei ole tapahtunut, unohtuu ja hämärtyy, tai vähintään sekoittuu? Koska meillä ei näemmä ole käryäkään. Mistään.

Sen lisäksi, että emme tiedä nykyajan musiikista ehkä mitään, emme myöskään muista mitään, mitä olemme tai emme ole tehneet silloin, kun vielä nykyajasta ja sen musiikista jotain ehkä tiesimme?

Hetkeksi tuli sellainen olo, notta 80-vuotiaat tässänäin nyt käyvät läpi vähän jotain villejä(?) nuoruusmuistojaan. Muina mummuina, kaikenmaailman Olavi Virrat, Raised fistit ja mitä näitä vastaavia nyt on sekoittaen. Fb:ssä, koska niihän ne kaheksankymppiset just tekee...

Mutta oisko jiitä, eli järkee? Matuuri amnesia? Aktivoituu synnytyksessä? Molemmille?

Muistatteko ku oltiin nuoria? Ei mekään. (Facebookilla oli vielä hämärä muistikuva)

Mewkavaa viikonloppua, tyypit! 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Minä unohdan aina kesken lauseen mitä olin sanomassakin. Luojan kiitos etten ryhtynytkään radiotoimittajaksi.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki