Kosteutetun talvi-ihon pyhä kolminaisuus

3.12.2018

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly ja Suomen Blogimedia .  Aikoinani kuullessani kaiken maailman kuorinnoista, naamioista, puhdistumaidoista...

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly ja Suomen Blogimedia

Aikoinani kuullessani kaiken maailman kuorinnoista, naamioista, puhdistumaidoista, kasvovesistä ja seerumeista, ajattelin niiden olevan vain niille, jotka jotenkin erityisesti nauttii kosmetiikalla läträämisestä.

Jotain sellaisia mystisiä, vaikean kuuloisia asioita, turhakkeita, ei varmaankaan minulle kuuluvia. Asioita, joilla omaa kauneuttaan vaalivat ja samaan aikaan sen kuihtumista pelkäävät lähes epätoivoiset naiset ripustautuvat kosmetiikkavalmistajien ansaan, jossa luodaan keksittyjä tarpeita, ilman että oikeasti kukaan sellaisia tarvitsisi.

Olin silloin noin 16, enkä kai jumalauta tarvinnutkaan mitään saippuaa kummempaa vauvanpeppuisine, näppylöimättömine ihoineni. Tosin couperousani ei hirveästi diggailut kuivattavista käsisaippuapesuista, mutta ei sitä kukaan minulle kertonut.


Tietystikään kenenkään ei ole pakko käyttää mitään, onhan sitä maailman sivu ilmankin pärjätty ja muuta sellaista, mutta jos naama tuntuu kuivalta, kihelmöivältä ja kireältä ja näyttää harmaalta, mulla olisi tässä nyt kertoa talvi-ihon pyhä kolminaisuus, jolla ihon saa taas hehkeäksi ja ravituksi.

Kerron myös miksi voit haluta harkita jotain muutakin kosteutukseen kuin Vaseliinin käyttöä iholla.

Kosteutetun talvi-ihon pyhä kolminaisuus:

1. Kasvovesi
Kasvoveden idea ei ole vain pyyhkiä viimeisiä meikkijämiä pumpuliin, vaan sen tarkoitus on hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Kasvovesi on ohutta ja pääsee kunnolla sisälle ihoon, toisin kuin vaikkapa kasvovoide. Kasvovesi toimii ihon oman pH:n tasapainottajana ja auttaa myös muita ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin ihoon.

Kuten Karkkipäivä tuolla Biodellyn blogissa kirjoitti, se on vähän sama kuin kuivaan multaan veden kaataminen: Aluksi multa hylkii vettä ja vesi jää sen pinnalle, mutta valmiiksi kostea multa taas imee vettä helposti ja vesi imeytyy multaan nopeasti. Kasvovesi toimii samalla tapaa esikosteuttajana, jolloin kaikki sen jälkeen laitettavat tuotteet pääsevät toimimaan iholla paremmin.

2. Seerumi
Seerumi laitetaan kasvoveden jälkeen. Seerumin  imeytymiskyky on nopea ja sen idea on, että se pääsee ihon syvimpiin kerroksiin. Seerumi sisältää muita ihonhoitotuotteita enemmän aktiivisia ainesosia ja seerumin avulla ihoa voi myös tavallaan täsmähoitaa, eli tuoda tiiviissä muodossa
iholle esimerkiksi kosteuttavia, puhdistavia tai kiinteyttäviä ainesosia tarpeen mukaan.

Kasvot tarvitsevat pelkän ns. rasvan, eli kasvovoiteen lisäksi sen varsinaisen kosteutuksen ja hoitotuotteen. Voiteen ollessa paksua, se ei pääse syvälle ihoon, jolloin seerumi ohuempana taas pääsee ja näin ravitsee ja hoitaa ihoa. Kasvoveden lisänä se siis syväkosteuttaa ihoa

Seerumi kannattaa valita oman ihon tarpeen mukaan, mikä ikinä sitten omassa ihossa kaipaakin hoitoa.

3. Kasvovoide
Voiteen idea on kosteutuksen lukitseminen ihoon. Siksi pelkkä voide ei yksinään aina riitä kuivan ihon kunnon kosteutukseen. Se on kuin suojaava kalvo ihon pinnalle, mutta jos oma iho on muutenkin jo kuiva, ei voide yksinään kosteuta ihoa. Ks. kohta 1. ns. multavertaus.

Mitä tuoteita sitten itse käytän ihon kunnossapitoon?


Lovely Day – berliiniläinen käsin valmistettu pieni kosmetiikkamerkki

Henkilökohtainen talvi-ihoni kosteuttaja on Lovely Dayn sarja. Se on luonnonkosmetiikkaa ja sitä tehdään pienissä erissä käsin Berliinissä. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja tietysti eläinkokeettomia.

Tuotteet eivät myöskään sisällä lisättyjä tuoksuja ja ne on erittäin miedon tuoksuisia.

Lovely Daylta löytyy koko ihonhoitosetti puhdistusmaidosta kasvonaamioihin ja kasvovesistä seerumeihin ja sitä myy yksinoikeudella Biodelly, meidän ihana Biodelly!

Minulla on käytössä koko Lovely Day -setti (puhdistusmaitoa lukuunottamatta, koska olen misellivesinaisia) ja kun viime talvena sarjaan tutustuin ja sisäistin kaiken edellä mainitun ihonhoidosta, ei ihoni ole enää ollut talviaikaan harmaa ja kireä. Mieli kyllä joskus, mutta ei mennä nyt siihen.

Tässä sama pyhä kolminaisuus Lovely Dayn tuotteina:


1. Kasvovesi: Lovely Day Hyaluron + Bloom Toner
Tämä ei ole vain kasvovesi, vaan sitä voisi kutsua ennemminkin hoitovedeksi. Se sisältää superkosteuttavaa hyaluronihappoa, PHA-happoja sekä hibiskuksen kukkauutetta. Sitä suositellaan levitettävän käsin puhdistetulle iholle tai suihkuttamalla suoraan iholle, mikä kertoo siitä, ettei sitä kannata tuhlailla pumpuliin ja mihinkään meikin jämien poistoihin, vaan käyttää siitä jokainen tippa ihonhoitoon.

Lue lisää tuotteesta täältä!

2. Seerumi: Lovely Day Hyaluron + Bloom Tropical Hydration Nectar
Tämä seerumi on pullollaan erilaisia ihoa kosteuttavia ainesosia. Keskeisemmäksi nostaisin kaikista hyaluronihapon. Se toimii imeytymällä ihon omiin soluihin ja tavallaan "pullistaen" niitä, eli toisin sanoen kosteuttaen sisältäpäin – ja toki myös silottamalla juonteita, mikäli sellainen samaan syssyyn kiinnostaa.

Koko vaikuttavan tuotelistan voit tsekata täältä!

3. Voide: Lovely Day Mellow Mallow Calming Everyday Moisturizer
Tällä viimeistellään ihon kosteutusrituaali. Se sopii meikin alle hyvin ja on rauhoittava voide. Voide on hyvä kaikille ihotyypeille ja sisältää mm. rauhoittavaa kamomillavettä sekä tulehduksia vähentävää rohtosalkoruusua.

Täältä näet koko kuvauksen voiteesta!

Lovely Daylta löytyy myös toinen hyvä voide, joka lupaa entisestään heleyttä: Lovely Day Glow Juice Instant Radiance Cream. Käytän sitä ja em. Mellow Mallowta jokseenkin vuorotellen.

MUTTA ÄLÄ MENE VIELÄ MIHINKÄÄN! Sillä koska me halutaan Tanjan, Biodellyn omistajan kanssa, että kaikki pääsisi kokeilemaan tätä pyhää kolminaisuutta pienemmällä kynnyksellä, tarjoamme edun:


Kun ostat kaksi mitä tahansa Lovely Day -tuotetta, joko noita minun suosittelemia tai sitten joitain muita (kurkkaa kaikki Lovely Dayt täältä) saat kaupan päälle Hyaluron + Bloom kasvoveden (50 ml), eli just sen pyhän kolminaisuuden ensimmäisen osan!

Koodi etuun on: lauralovelyday.

Koska on joulu ja kaikkea Biodelly tarjoaa myös ILMAISET TOIMITUKSET kaikkiin tilauksiin koko joulukuun ajan!

Vinkkinä vielä, että uudet uutiskirjeen tilaajat saavat 10% alekoodin ja kanta-asiakkuus kannattaa koska kaikista ostoksista saa 5% pisteinä takaisin. Pisteet voi käyttää alennuskoodina seuraavaan tilaukseen.


Lue myös:
Viiden minuutin meikki
Top 5 lahjavinkit

You Might Also Like

0 comments

Hae