Ätti, ätti!

Olisikohan kuukausi sitten, kun maailman kaunein sana tuli iloisena huudetuksi käppänän toimesta. Omasta osaamisestaan itsekin innostuneen o...

Olisikohan kuukausi sitten, kun maailman kaunein sana tuli iloisena huudetuksi käppänän toimesta. Omasta osaamisestaan itsekin innostuneen oloinen kaveri seisoi aamulla pinnasängyssään, silmät onnesta pyöreänä ja suu virneessä, huutaen: "ätti, ätti". Pikkaisen liian aikaisen herätyksen harmitus väistyi heti. - Se oli paras herätys, ja siitä seurasi koko päivän hönösti hymyilevä äiti.


Äiti ei kuitenkaan saanut kunniaa tulla sanotuksi ensimmäisenä - toinen koiristamme vei sen kunnian. Aivan ensimmäinen, jo kuukausia sitten tullut tunnistettava sana oli "Uma". Ei liene ihme, että Uma on lapsen ensimmäinen sana - sen verran useasti se tulee mainituksi kodissamme. Toinen koiramme, Milda, on toistaiseksi vielä vain "Mm". 

"Uma!"

"Mm!"
= ;P ?

Muita uusia ja paljon käytettyjä ilmaisuja ovat "äee" ja "e":

"Otatko kulta maitoa?" 

"E." 

"Annatko äidille halin?" 
"E."

"Vaihdetaanko vaippa?"
"E."

Kun käppänä tyhjentää laatikoita, repii lehtiä tai yrittää tiputtaa vinyylilevyjä hyllyltä, hän säestää tekemistään: "äee, äee". En mielestäni viljele edes paljoa ei-sanaa, mutta ilmeisesti silti sen verran, että on jäänyt mieleen.

"Äee, äee"


Malttamattomana odotan, mitä sanoja seuraavaksi tulee. "Isi" olisi kyllä huippu. Sitä odotetaan jo kovasti 

You Might Also Like

2 comments

 1. Tuota samaa sanaa itsekin tässä odotellessa :) <3 meillä on kova jokellus menossa...saa nähdä milloin alkaa sanoja tulemaan, ei ehkä IHAN vielä, mimmi kun on vasta kohta 5 kk :)

  Mua niin hymyilyttää tuo käppänä :D ihana lempinimi toisella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, käppänä on vähän käppänä. Itseasiassa, oon jo miettinyt et pitäiskö siitä tulla "virallinen" lempinimi ja alkaisko sen kirjoittaa ihan vallan isolla.. hmm, sen verran vakiintunut se jo on.

   Kyllä ne ekat sanat sieltä tullee, ja kuten sanoit, aikaa on vielä! ;)

   Poista

Hae