Valematka ulkomaille

"Hei, lähetkö lasten kaa Maarianhaminaan?" "Joo, vois lähtee!" Ja niin oli Hanne thö  Valeäiti houkutellut meidät...

"Hei, lähetkö lasten kaa Maarianhaminaan?"

"Joo, vois lähtee!"

Ja niin oli Hanne thö Valeäiti houkutellut meidät mukaan. Kuten voimme nähdä, valtavaa houkuttelua se toden totta vaatikin. Olen niin helppo.

Tuumasta toimeen sitten vaan ja Facebookin messengerin välityksellä matkaa sumplimaan.

Matkat laivoilla, majapaikat, otetaanko autoa, eikö oteta, riittääkö lapsille potkulaudat kohteessa ja niin edelleen.

"Et kai sää mitää pyörähommia ollu aatellu?

"NO EN!"

Jes. Samalla aaltopituudella.


Pyöräillen olen haaveillut Ahvenanmaata kiertäväni, mutta ei hemmetti sentään ilman perheen toista aikuista. Joka siis olisi se lapsia kuljettava osapuoli, totta kai. VAIKKA toki rautaiset reidet omaankin.

Hanne myös on pyöräretkestä haaveillut, mutta hänkin mieluummin siten, että Insinööri olisi mukana. Ehkä siksi, että niillä on se hieno sähköavusteinen hippipyörä ja sitä kuljettaakseen tulee olla insinööri tai jotain?

En siis ole kateellinen, eeen. On tuo meidänkin peräkärry ihan kiva. Pikkasen ylämäkeä, niin meinaa alkaa valua koko kuljetus taaksepäin. MUTTA SIIS EN OLE KATEELLINEN.

Noniin. Reissuun!

Melkoinen säätöhän siinä on, kun kaksi äitiä ja neljä lasta lähtevät – ja vielä näin ex tempore –, mutta onneksi saatiin kaikki onnistumaan ja matkat majoituksineen on nyt varattu!

Hahha, sanoinko "saatiin"?

Siis Hanne sai. Itsehän kirjoitin eilistä postausta samalla ja vastailin ok:ta ja joo:ta Hannen tsätteihin. Välillä jopa huutomerkein, etten olisi vaikuttanut liian lakoniselta.


Ehkä paras tapa suunnitella matkaa tuollainen. Aion niin palkata hänet suunnittelemaan kaikki matkani tästedes. Tommonen elämäntapakoordinaattori. Viuh vauh ja kaikki on hoidossa. Lopuksi laittoi vain tilinumeron, johon maksan matkat. Ihan unelmavaimomatskuu tommonen muija.

Nyt tiedän, miltä miehestäni täytyy tuntua elo minun kanssani.

Ihan 5/5.

Matkoille suuntamme siis torstaina ja ihan yhden yön reissulle. "Riittääkse?" kysyi Hanne. Hahha, hän ei selvästi ole ollut meidän kanssamme vielä reissussa. "RIITTÄÄ", vastasin.

Lähdemme laivalla ja palaamme sillä. Melko yllättävä veto. Laivamatkaa kertyy suuntaansa noin viisi tuntia, mikä on juuri sopiva rössyily- ja syömisaika paatissa. Perillä ehdimme olla vuorokauden, jonka aikana emme aio kiertää mitään pakollista, vaan nauttia tunnelmasta.

Oikeasti siis stressata karkailevia lapsia (minun) ja yrittää rauhoittaa sekoilevia ja liian väsyneitä äkäpusseja (minun).

"Eihän sinne mitään passeja tai niinku jotain henkkareita tarvita?" kysyin aviomieheltäni. Olisitte nähneet sen ilmeen.

Tiedän, tiedän, että Maarianhamina on Suomea, mutta ajattelin, että kun sillä samalla laivalla pääsisi myös ulkomaille, että pitääkö lapsilla olla jotkut henkkarit mukana... ei vissiin.


Meillä ei ole enää tuplarattaita, mutta lainasin varmuuden vuoksi naapurin Phil&Tedsejä, ja nyt, kun tänään kävimme lasten kanssa niillä koeajolla, niin tiedättekö sen, kun tajuaa yhtäkkiä, kuinka paljon onkaan menettänyt elämässä ja mistä kaikesta onkaan jäänyt paitsi!

Miksi en ostanut tuollaisia? Miksi? Ja minulle niitä vielä tarjottimella tarjottiin ennen kuopuksen syntymää, kun – sattumaa ehkä – Valeäiti-Hannen kanssa niistä kauppoja aikanaan hierottiin.

En sitten tarttunut tarjoukseen, kun yhtäkkiä keksin haluavani erilaiset. Kadun sitä syvästi. Hitto, miten helppoa niillä on mennä! Mutta ei siitä sen enempää.

Paitsi että aion kyllä nyt ottaa koko rahalla takaisin menetykseni ja rullata koko Ahvenanmaan läpi ja ympäri niillä. Näyttää Phil&Tedsille, mistä he jäivät paitsi!

Potkulauta varmaan otetaan esikoiselle mukaan – tosin sellainen pitää ostaa ensin. On ollut jo pitkään ostoslistalla. Meillä on sellainen kymmenen vuotta vanha nitkula, millä on huono edetä.

Vinkkejä hyvistä, kestävistä ja tuollaista yli kakskytkilosta kantavista potkuloista?

Ekat kuvat ovat muuten kolmen vuoden takaa Kustavista. 
Kustavi, Ahvenanmaa – tomato, potato.

You Might Also Like

7 comments

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

 2. Osta potkulauta Stadiumista, 39€ ja kantaa80 kg. Viime kesänä oltiin yksi yö Maarienhaminassa ja todettiin pikkujunan olevan muts. Tai oli röda orm mut kuitenkin. Näkee koko cityn ja lepuuttaa jalkoja eikä muksut ei pääse karkuun. Rattaat saa kyytiin jos jää eripysäkillä pois kun on tullut. Suosittelen. Samoin sataman lintunuemen leikkipaikka oli huippu, lapset oli 3 ja 5. Enempikin voisin vinkkailla mutta pakko asentaa Pokémon go. Lupasin jos lautanen syödään tyhjäksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin sellaisen kolmipyöräisen potkulaudan XXL:stä. Micro scooterin. Oli kans hyvä!

   Pokétettu on täälläkin! Onnea metsästyksiin! ;)

   Poista
 3. XXL:stä saa taitettavia ja ohjaustangosta säädettäviä potkulautoja ja max painoraja on 65kg. 19,90€ hinta ja hyvin rullaa! Kivaa reissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva reissu oli! :) Ostinkin sitten sen Micro Scooterin, sellaisen kolmipyöräisen. Hyvin rullas! :)

   Poista
 4. Mä ehkä sanoin sillon että p&t on super 😎😂 Mä teen villin ulkomaanmatkalle himokselle kohta. Mies on töissä siellä ja 1v joutaa ekaa kertaa yökylään ja sit vannotin että hakee mulle viiniä. Kyseli vaan että aiotko aamupalaksi sen huomenna juoda, varma usko muhun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ois pitäny ostaa se. Mutta ku halusin sen, että vauvan saa yläpuolelle matkustamaan, äääh. Hyvää Himos-matkaa! :)

   Poista

Hae