Turun parhaat aamiaiset / brunssit / lounaat / illalliset

16.10.2020

Mainos Turun kaupunki . Tasaisesti kysytään Turun parhaita ravintoloita aamiaisista illallisiin. Keräsin nyt mahdollisimman nopealukuisen ja...

Mainos Turun kaupunki.

Tasaisesti kysytään Turun parhaita ravintoloita aamiaisista illallisiin. Keräsin nyt mahdollisimman nopealukuisen ja tehokkaan listan niin aamiaisista, brunsseista, lounaista kuin illallisistakin. 

Kuva: Jere Satamo

TOP 3 AAMIAISET

1. Fabbes

Tässä, yhdessä Turun kauneimmalla puutaloalueella sijaitsevassa kahvilassa on ihanan kotikutoinen aamiainen itseleivottuine sämpylöineen. Aamiainen maksaa 7 euroa, eikä täten ole hinnalla pilattu. Sympaattisimpia kahviloita Turussa! 

 Ma-pe / 8-11 / 7 €

2. Helmi

Retrotunnelmaa tarjoilevassa kiinteistössä edullinen ja monipuolinen aamupala. Kaikkea puurosta munakokkeliin ja itse tehdyistä sämpylöistä pulliin. 

Arkisin 6.30-10, viikonloppuisin 7-12 / 10,50 €

3. Park Hotel

Jos edellinen paikka tarjosi retrotunnelmaa kiinteistönsä puolesta, tämä on kunnon vintagea alusta loppuun. Park Hotel on jo kiinteistönä mieletön Puolalanpuiston kupeessa, mutta sisälle astuttuaan pääsee aikamatkalle... en oikeastaan tiedä tarkalleen mihin aikakauteen. Kasariparfyymit vessassa, hotellin historian varrelta kerätyt kuvat ruokasalissa ja 70-luvun Keihäsmatkat-kohteiden havinaa pihan suihkulähteessä aurinkovarjoineen. Kaikenkaikkiaan hurmaavan rönsyilevä sekoitus kaikkea. 

Joka päivä 07-10 / 15 €

Kuva: Jere Satamo


TOP 3 BRUNSSIT

1. Cafe Victor

Ehkä upeimmassa miljöössä, Turun Taidemuseossa, tarjoiltu brunssi tuodaan pöytään söpöillä pienillä astioilla. Älä silti hämäänny söpöydestä – nälkä on lähtenyt joka kerta! Virallisesti tämän nimi on Cafe Victorin mukaan "Pikkaisen parempi aamiainen", joten menee edelliseenkin luokkaan.

La ja su / 11-14 / 20 €

2. Tiirikkala

Lautasannoksina vaihtoehtoina kaikkea kasvislautasesta kala- ja lihalautasiin. Lisäksi buffetpöydässä tarjolla mm. salaattia, leipää ja ihania levitteitä. Sijainti ihanalla Turun Vähätorilla.

Su / 12-15 / 19 €

3. Jazzbrunssi

Tämä on turkulainen klassikko: Felix Manell dj:nä Aboa Vetus & Ars Novan upeassa miljöössä Turun keskiaikaisen historian keskellä. Toisin kuin muissa mainitsemissani brunsseissa, täällä on buffet-pöytä.

La / 11-15 / 19,90 €

TOP 4 LOUNAAT

1. Kado Sushi

Turun yhdet parhaimmat sushit (illallisosuudessa toiset). Lämmin suositus myös kulholle, minkä saa myös peruslistalta jollei juuri sinä päivänä satu olemaan lounaana. Kado löytyy sekä Kauppahallista että Itäiseltä Pitkältäkadulta.

2. Kuori

Turun paras falafel-buffet, itse tehdyt leivät ja muutenkin helvetes ihana koko paikka. Suosittelen myös illallispaikaksi! Kasviruokailijan (ja muidenkin) paratiisi, erittäin tyylikäs ravintola.

3. Kolmas linja

Tämä on poikaystävän suosituksesta (lähes vaatimuksesta) lisätty listalle. Turun satamassa sijaitsevassa ravintolassa buffet-lounas ei jätä nälkäiseksi. Laadukkaista raaka-aineista tehty runsas lounas.

4. 450°C Pizzeria

Turun autenttisimmat napolilaiset pitsat. Kauppahallissa, Kado Sushia vastapäätä.

Kuvat: Jere Satamo


TOP 5 ILLALLISPAIKAT

1. Karu Izakaya

Turun paras menu, vuodesta toiseen. Ei ole pettänyt kertaakaan. 

2. Hügge

Kasvisruokaa kauniissa kiinteistössä. Kuori ja tämä, Turun kivoimmat kasviruokaillallispaikat!

3. Nordic Pizza Company

Taisin sanoa 450°C Pizzeriaa Turun autenttisimmaksi napolilaistyyliseksi pitsapaikaksi. Testasimme peräjälkeen nämä kaksi paikkaa ja aika tasoissa ovat. Nordic Pizza Comnpanyssa pitsan lisäksi on ihana henkilökunta, maukkaat drinkit ja rento tunnelma. (Kannattaa testata myös yläkerran Ullakko-baari!)

4. Tintå

Tämän meinasin kokonaan unohtaa listalta. En siksi, ettei se listalle kuuluisi, vaan siksi, että jossain kohtaa käytiin niin usein, että se oli ns. itsestäänselvyys. Jokirannassa, aivan Blankon vieressä tunnelmallinen paikka hyvine viinivalikoimineen. Kesällä parhaimpia terasseja!

5. Pinella

Pinella yllätti vastikään positiivisesti! Uuden menun myötä paikka muuttui kertaheitolla kiinnostavammaksi, kun paikka ei enää kilpaile muiden skandinaavisten vaahtoannosravintoloiden kanssa. (Tiedäthän, ne sellaiset missä suunlämpöinen, kuolaa muistuttava vaahto yhdessä kukkakoristeiden ja possunposkien kanssa jaettavine annoksineen on thö juttu. Ei ole, lopettakaa ne jo.)


BONUS:

1. Aune

Myöhäisillan napostelupaikka viineineen. Löytyy myös reilumpaan nälkään ruokaa. 

2. Cup&Pint Afterwork-buffet ilmaiseksi juoman ostajalle. Ei tarvitse sanoa enempää!


Jäikö joku lempipaikkasi listalta pois? Jätä kommentteihin oma suosikkisi!

Lue myös:
Turun parhaat ravintolat ja kahvilat


Seuraa Turun kaupungin ajankohtaisia juttuja: Turun kaupunki - Åbo stad - City of Turku

You Might Also Like

4 comments

 1. Metropol on Turun lounaspaikoista paras. Hinta ja laatu suhde hyvä. Humallistokadun ja Puutarhakadun kulma.

  VastaaPoista
 2. Afrodite Taverna Hämeenkadulla tarjoilee aivan SUPERHYVÄÄ, kreikkalaista kotiruokaa! Pikkuruinen paikka, ihana, lämminhenkinen palvelu- sieltä poistuu poikkeuksetta onnellisena ruokakoomassa. :)

  VastaaPoista
 3. Cafe Victorin brunssista pari kommenttia 18.7.2021. Ensinnäkin, brunssi oli vegaaninen. Mainintaa blogissa ei ollut siitä, olisi syytä olla ollut. Siitä huolimatta, mukava oli maistaa porkkalaa, jota ei olisi erottanut kylmäsavulohesta saaristoleivän päällä, hyvää oli. Samoin seitan oli ihan hyvää. Toiseksi, brunssi koostui jukurtista, saaristoleivästä, kahvista, seitan-salaatista ja omenamehusta. Kaikki ihan hyviä, mutta ei riittäviä. Kolmannaksi, kahvi annettiin heti, ilman mitään. Joten se jäähtyi. Kahvi pitää juoda kuumana. Lisää kahvia tuotiin, jäähtyneen kahvin päälle.

  VastaaPoista
 4. Tämä olikin mukava postaus. Saa hieman vinkkejä. Meillä on muutamat hyvät ruokapaikat etsinnässä Turusta, jossa tarjolla on maittava lounas. Mukava myös testailla erilaisia ravintoloita, itselleni se on tietynlainen harrastus.

  VastaaPoista

Hae